Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Marlenko, Alchymist kwitnie na dwuletnich pędach. Najlepiej go formować zaraz po przekwitnięciu.
Będę w piątek mocno trzymała kciuki ;:215
;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

kamil_kluczbork Witaj, dziękuję za miłe słowa. Na punkcie mojego małego ROD mam ogromnego bzika, więc rzeczywiście rabaty dopieszczam, jak tylko mogę :wink:

Obrazek

Dorotko wiem, że alchymist kwitnie na pędach dwuletnich, ale totalnie nie wiem jak go ciąć ;:124 czy to oznacza, że po przekwitnięciu mam ciąć pędy przy ziemi? Czy na jakiejś konkretnej wysokości? Póki co nie widzę tegorocznych pędów, za to róża kwitnie pięknie a sadzona było jesienią 2016 roku jako malutka sadzonka ;:224

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Od: 19 mar 2018, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kwitnie fantastycznie!! ;)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko różanka cudna, ;:oj piękny masz widok z tarasu. Na punkcie ogrodów większość z nas ma bzika. ;:306
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Marlena, Ty już po obronie? Wcoraj, tak? Można Ci gratulować :D Wobec tego gratuluję ;:138 Teraz nic tylko działka no i Chorwacja :D

Klimacik wieczorem masz bajkowy w ogrodzie ;:173 Super! No i róże jakie zdrowe i piękne ;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No Marlenko chyba już wszystko zakończone i teraz tylko odpoczynek i wakacje :) muszę przyznać, że altana nocą wygląda niesamowicie, super pomysł z lampkami ;:333 . Kwitnienia różane niesamowite a działka prezentuje się przepięnie, w ogóle nie widać i Ciebie suszu :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie,

W piątek obroniłam pracę, teraz czekam na ocenę końcową, bo wychodzi mi coś pomiędzy 4 a 5, więc muszą policzyć. Nie zmienia to jednak faktu, że jestem z siebie bardzo, bardzo dumna :tan - dziękuję za wszystkie trzymane kciuki ;:196

Nareszcie miałam wolny weekend i spokojnie mogłam podziałkować. Susza u mnie jest straszna. Rośliny ledwo co zipią. Różane panny rozkwitły w ekspresowym termpie, niestety w takim samym tempie przekwitają. Ścięłam już dwa wiadra pąków, dziś pewnie zetnę trzecie...

Wszystkie ostróżki zanikły. Nie wiem co się stało, po zimie ładnie rosły a potem zaczęły żółknąć aż w końcu padły. Może coś je zjadło, a może za dużo obornika- nie mam zielonego pojęcia....

W weekend kupiłam farbę i zabrałam się za malowanie komody. Sporo czasu zeszło mi się na szlifowaniu. W niedzielę nałożyłam pierwszą warstwę farby. Kolejną chciałabym nałożyć jutro po pracy. Szafka już wygląda fajnie ;:173 Zdjęcia będą po skończeniu prac - obiecuję

Obrazek

Kamil rośliny rzeczywiście wyglądają zjawiskowo, to najpiękniejsze kwitnienie jakie miałam do tej poru. Szkoda tylko, że kwity tak szybko przekwitają. Będę musiała chyba dokupić jakiś bylin, bo za chwilę na rabacie będzie pusto ...

Obrazek

Soniu Dziękuję, różanka naprawdę jest śliczna i niewiele jej trzeba ;:167 Myślę nad dokupieniem kilku bylin ale to już w lipcu albo całkiem we wrześniu, bo w czasie urlopu młode roślinki mogą sobie nie poradzić same.

Obrazek

Iza Tak, jestem już "PO" :tan dzięki!!! W piątek stres miałam od samego rana mimo, że obrona była dopiero o 17,20 ;:224

Obrazek

Mariusz dzięki!!! Fakt, kamień z serca i spokojny weekend ;:333 Wieczorny klimat ma swój urok. Lampki solarne sprawdzają się bombowo, oby dały radę w następnym sezonie ...
Susza u mnie jest straszna. Podlewam tylko rabaty, trawnik musi radzić sobie sam i niestety radzi sobie kiepsko, szkoda mi jednak wody ...

Obrazek

Wspaniałego tygodnia ;:7
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gratulacje,teraz zasługujesz Marlenko na odpoczynek :)
Róże szybko przekwitają,temperatury wysokie zrobiły swoje ;:130

Pozdrawiam
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Gratulacje ;:215
Różanka robi wrażenie, zwłaszcza na tym zdjęciu przy zachodzącym słońcu ;:173
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marleno, gratuluję obrony pracy ale przede wszystkim ogrodu! Różanka jest przepiękna. Tyle tam róż zgromadziłaś i wszystkie kwitną obłędnie! Jestem ciekawa jakie rośliny wymyślisz jako towarzystwo dla róż. Ja też się nad tym zastanawiam. Byliny też nie są dla mnie idealnym rozwiązaniem, bo łatwo się przesuszają i po kwitnieniu też trzeba je ciąć. Może jakieś niewielkie iglaki? Jeżeli pozwolisz będę podpatrywała Twój pomysł :D .
Alchymista mam młodego i wcale nie tnę. Jeżeli w późniejszych latach zauważę stare pędy, które dają mało kwiatów, to taki pęd przytnę przy ziemi.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, Alchymista po kwitnieniu możesz dowolnie formować, bądź jeszcze poczekać z silniejszym cięciem. Wystarczy ściąć przekwitnięte kwiaty i tyle. Chyba, że pokrój chcesz poprawić, to wtedy można go niżej ciachnąć. To jeszcze młoda róża. Pnące w zasadzie niżej tnie się po trzech latach, o ile tego wymagają.
Gratuluję obrony pracy ;:4 ;:138
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Marlenko gratuluje obrony ;:138 ;:138 ;:138 Różanka zjawiskowa ;:oj
Pozdrawiam ciepło ;:47
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Marlenko gratuluję i obrony i różanki- cudo!!! ;:138
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit
Urlop, choć krótki, bardzo dobrze mi zrobił. Odpoczęłam, leżąc na plaży czułam jak cały stres i napięcie ze mnie schodzą ;:173 Chorwacja to piękny kraj, wspaniałe widoki, przeźroczysta woda pełna życia, które z chęcią podglądałam.Jedyny minus to kamieniste plaże i wysokie ceny. Na krótki urlop ok, na dłuższy jak dla mnie odpada :uszy

Na działce niewiele się dzieje. Większość róż przekwitła. Trawnik jest w opłakanym stanie, niestety, nie był zbyt mocno podlewany. Na jesieni chcemy zrobić dosiewkę, więc jakoś mocno się nie przejmuję.

Dziękuję wszystkim za gratulacje, dyplom odebrany i opity ;:304

AniuPo moich różach pozostało tylko wspomnienie. Muszę w tym tygodniu kupić nawóz co by nakarmić róże, aby miały siłę powtórzyć kwitnienie ;:108

Gosiu ten sezon był najlepszym pod względem kwitnienia, teraz czekam na powtórkę ;:65

kania Na różankę dokupię jeżówek, zastanawiam się też czy nie wpleść w nie traw ozdobnych. Pewnie też dokupię szałwi. Iglaki wolę w towarzystwie hortensji :D

Dorotko dzięki za podpowiedź, zostawiłam Alchymista w spokoju ;:196

Anetko dziękuję ;:196

Kasiu dziękuję ;:196

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marlenko widoczki niesamowite :) Najważniejsze, że odpoczęłaś i się zregenerowałaś ;:108 u mnie trawa tez już umiera, ale ja w ogóle jej nie podlewam :oops:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”