Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
Ja już zaczełam polowanie na nasiona , cebulowych dość , ale miedzy tulipanami bedzie można coś wiosną wysiać , jeszcze miejsce na nasionko jest ale na kolejną cebulkę to już 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I będzie fajnie jak w kogrobuszu u wszystkich
kolankiem upychać będą.
Znam to z autopsji, ale nie narzekam.....chwasty nie mają już gdzie rosnąć.
Znam to z autopsji, ale nie narzekam.....chwasty nie mają już gdzie rosnąć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Grażynko, z roku na rok uczę się, że nie ma takiego słowa jak za ciasno
Niby mam już szlaban na zakupy, a jak wejdę do ogrodniczego to zawszę jakiś drobiazg przytaszczę i o dziwo zmieszczę na rabatach
W przyszłym roku faktycznie przyjdzie mi kolanem upychać.. Aneczce chyba też patrząc na ilość cebulowych w tym roku i tendencję zwyżkową w kolejnych sezonach 
Aneczko, bardzo ale to bardzo jestem ciekawa tych Twoich 700 cebulowych. Rezerwuje już wiosenne wieczory na Twoje fotki z działeczki! Fotorelacja obowiązkowa
No i oczywiście metody zmieszczenia tych ilości ;)

No i oczywiście metody zmieszczenia tych ilości ;)
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Niesamowite! Tyle cebul szykujesz na wiosenne kwitnienie?
Będzie co podziwiać!
Uwielbiam na wiosnę kwitnące cebulki
. To czas, gdy wyjątkowo oczekujemy kwiatów i każde kwitnienie powoduje zachwyt. W takiej ilości jaka zapowiada się u Ciebie będzie cudownie!
Będzie co podziwiać!
Uwielbiam na wiosnę kwitnące cebulki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Sabinko u mnie już tak jest od kilku lat.
Upycham i upycham a wciąż mi mało i też nie umiem sobie odmówić jak mnie coś zauroczy.
I szlaban też nie pomaga.
Dorotka będzie miała zgryza wiosną co zostawić a co eksmitować - czytaj upchnąć w inne miejsce.
Te tendencje zwyżkowe też mnie przerażają
również u siebie. 
Upycham i upycham a wciąż mi mało i też nie umiem sobie odmówić jak mnie coś zauroczy.
I szlaban też nie pomaga.
Dorotka będzie miała zgryza wiosną co zostawić a co eksmitować - czytaj upchnąć w inne miejsce.
Te tendencje zwyżkowe też mnie przerażają
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie.
Spaliśmy dziś do 9.00
Nie wiem jak to się stało ale dawno tak fajnie to nie mieliśmy.
Mam plan, by zaraz pojechać na działkę i wreszcie posadzić resztę tulipanów, bo wisi ta myśl nade mną jak czarna chmura.
Moni no niesamowite. Doprawdy nie wiem jak i kiedy tyle wyszło.
Przed chwilą odszukałam raz jeszcze wszystkie zdjęcia i sprawdziłam, tzn policzyłam, bo mnie samej się wydawało, że musiałam pomylić się w obliczeniach. 702 sztuki. No nie chce wyjść inaczej.
Jest w tym trochę drobnicy typu krokusy, puszkinie, drobne czosnki. Jednak ten wynik przerósł mnie samą. Do tego gorąco liczę, że cebule z poprzedniego sezonu też zakwitną, choć w połowie.
No nic. Nie mogę doczekać się wiosny!

AguJa metoda zmieszczenia takich ilości? Poupychałam ile się dało w około traw. W sumie to poupychałam gdzie tylko się dało. Mam tak nawalone cebul, że wiosną mogę zapomnieć o dokupywaniu bylin jakichkolwiek, bo miejsca nie mam. Po prostu. Z drugiej strony, to nie zamierzam też wprowadzać nowych byli, by nie stwarzać chaosu. Chciałabym bazować na szałwiach, lawendach, kocimiętkach, kłosowcach, werbenach, jarzmiankach, dzwonkach, liatrach, jeżówkach i to tyle. No jeszcze moje wszystkie przetaczniki w których się wprost zakochałam ale stale łapią grzyba i już mnie wnerwiają na maksa.

Sabinko Ty się ze mnie nie śmiej. Sama jesteś nie gorsza w upychaniu.
Tendencji zwyżkowej w ilości zakupowanych cebul już więcej nie będzie. Nie mam niestety tyle miejsca. Ja już zdecydowanie mam za ciasno. Ja musiałam nauczyć się tego słowa i muszę nauczyć się żyć z tą
świadomością.

Grażynko u mnie też już busz. Nie mam jak kolanem upychać. Chyba trzeba przez zimę obmyślić plan ekspansji na trawnik.
Tego Ci u mnie nadal sporo.

Moni ja nawet nie myślę o nasionach. No w sumie to myślę o cyniach. Zauroczyły mnie u Pepsi i Cymy. O! Kobeę muszę jeszcze wysiać. Nic więcej.

Miłego dzionka Kochani!

Spaliśmy dziś do 9.00
Mam plan, by zaraz pojechać na działkę i wreszcie posadzić resztę tulipanów, bo wisi ta myśl nade mną jak czarna chmura.
Moni no niesamowite. Doprawdy nie wiem jak i kiedy tyle wyszło.
Jest w tym trochę drobnicy typu krokusy, puszkinie, drobne czosnki. Jednak ten wynik przerósł mnie samą. Do tego gorąco liczę, że cebule z poprzedniego sezonu też zakwitną, choć w połowie.
No nic. Nie mogę doczekać się wiosny!

AguJa metoda zmieszczenia takich ilości? Poupychałam ile się dało w około traw. W sumie to poupychałam gdzie tylko się dało. Mam tak nawalone cebul, że wiosną mogę zapomnieć o dokupywaniu bylin jakichkolwiek, bo miejsca nie mam. Po prostu. Z drugiej strony, to nie zamierzam też wprowadzać nowych byli, by nie stwarzać chaosu. Chciałabym bazować na szałwiach, lawendach, kocimiętkach, kłosowcach, werbenach, jarzmiankach, dzwonkach, liatrach, jeżówkach i to tyle. No jeszcze moje wszystkie przetaczniki w których się wprost zakochałam ale stale łapią grzyba i już mnie wnerwiają na maksa.

Sabinko Ty się ze mnie nie śmiej. Sama jesteś nie gorsza w upychaniu.
Tendencji zwyżkowej w ilości zakupowanych cebul już więcej nie będzie. Nie mam niestety tyle miejsca. Ja już zdecydowanie mam za ciasno. Ja musiałam nauczyć się tego słowa i muszę nauczyć się żyć z tą świadomością.

Grażynko u mnie też już busz. Nie mam jak kolanem upychać. Chyba trzeba przez zimę obmyślić plan ekspansji na trawnik.
Tego Ci u mnie nadal sporo. 
Moni ja nawet nie myślę o nasionach. No w sumie to myślę o cyniach. Zauroczyły mnie u Pepsi i Cymy. O! Kobeę muszę jeszcze wysiać. Nic więcej.

Miłego dzionka Kochani!

- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aneczka, miłego sadzenia. Ja dziś strajkuję, kupione cebule zostawiam na weekend. Dziś to ja jadę się gościć i zajadać rogalami marcińskimi.
Mniaaaam, pyyyycha
Mniaaaam, pyyyycha
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne fotki...ach 
- elusia723
- 100p

- Od: 14 kwie 2015, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiekne zdjęcia Aneczko- ogladam i napatzrec sie nie moge
, 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, nie tylko ty miałaś dzisiaj długi poranek
Mąż zlitował się nade mną i wstał do dzieciaków, przygotował wspólne śniadanie, a ja mogłam wreszcie poleniuchować w łóżku.. tak dawno tego nie robiłam, że co jakiś czas zrywałam się w przekonaniu, że zaspaliśmy do szkoły
U mnie dzisiaj taka pogoda, że nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłabym wyprawy na działkę
Deszcz, wiatr i ciemnica jakby była co najmniej 5 popołudniu
Ciekawa jestem czy przyjdzie jeszcze jakaś poprawa?? Prognozy nie wyglądają optymistycznie 
U mnie dzisiaj taka pogoda, że nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłabym wyprawy na działkę
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu nudzę, ale zdjęcia piękne.
Dlaczego u mnie nornice,
702 cebule prawie posadzone. 
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu 700 cebul
ło matko! gdzie mnie tam do ciebie
Ale pogoda sprzyja sadzeniu a fajne przeceny w cebulowych się zrobiły.... żal nie kupić ,więc....dokupiłam 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
U mnie niestety po cebulach pozostało tylko wspomnienie, szkoda, że mogłabym dosadzić jakieś małe co nieco 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena