Madziu, ja swoje za to za gęsto posadziłam. Po wizycie Dorotki od razy przesadziłam 4 szt

.............................................................................................................................................................................................................................
Weekend przeleciał tak szybko, że ledwie go zauważyłam. Wczoraj pół dnia spędziliśmy na sankach, efekt tego taki, że dziś pleców nie czuję - starość

Mimo to jednak podjechałam dziś na działeczkę podsypać ziarenek do karmnika. W ogrodzie cisza, spokój, wszystko śpi. Po powrocie sprawdziłam stan moich dalii, wydaje się, że piwnica im odpowiada, mam wielką nadzieję, na ich przezimowanie.
A potem nie wytrzymałam i wysiałam sobie nasionka

Czy coś mi wyrośnie - nie wiem ale i tak było fajnie

Dziś zrobiłam listę zadań działowych na ten rok. Dużo tego wyszło, pewnie znaczniej części nie uda mi się zrealizować, bo niestety, każda drobnostka kosztuje ... a uzbierało się kilka "grubszych" tematów.
Chciałabym:
- dokończyć budowę tarasu - muszę coś zrobić z podestem. Najbardziej podoba mi się deska kompozytowa, ale jej cena jest dla mnie zaporowa, zwłaszcza że komunia za pasem
- rozprowadzenie węży do podlewania (namiastka podlewania kropelkowego)
- łuk (pergolę) nad furtką
- wprowadzić wodę do ogrodu (pomysły zmieniają się jak w kalejdoskopie, oczko wodne, fontanna itp - zwariować można)
- posadzić "coś przy tujach"
No właśnie, z rabatą pod tujami mam największy problem. Chciałabym utrzymać ją w biało-zielonej tonacji, bez wprowadzania innego koloru. Na pewno posadzę hortensje (póki co stawiam na misia polarnego), pewnie 3 szt. Ale chciałabym również posadzić:
- PAEONIA OFFICINALIS ALBA PLENA
- róże - dziś prawie złożyłam zamówienie. Prawie, bo jak zobaczyłam jaki misz-masz mam w koszyku, to odpuściłam. Miałam artemis, Clair Austin, William and Catherine, Wedding Piano, pastelle

- do tego jakieś trawy, ale nie super wysokie...
- i może jakaż azalia?
Oj, sama już nie wiem, co chcę i jako to połączyć

Doradźcie mi coś mądrego, proszę

Do obsadzenia cały teren wzdłuż tuj aż po pierwsze dęby (to te dwa zrośnięte drzewa). Rabata będzie zachodzić półkolem od tuj do dębów.