Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Również uważam że możesz zgłosić ogród.
Ogrody samodzielne wykonane bez projektantów które prezentowane są w programie to niestety du.. nien urywają
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękny angielski ogród. Śliczne rośliny, super skomponowane. Maja będzie wniebowzięta że ma taką kandydatkę. Popieram dziewczyny, powinnaś się zgłosić.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

I ja powtórzę za innymi-zgłoś swój ogród i daj nam po nim pospacerować!
Jest wspaniale!

P.S. Mizianka dla psiej Królewny
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Witajcie wieczornie :wit Dziękuję za liczne odwiedziny ;:4 Cierpię na totalny brak czasu, więc dopiero w późnych godzinach podczytuję, a gdy zamierzam pisać, to zwyczajnie padam na pyszczek :roll:
W ogrodzie wiele się dzieje, ale nawet porządnych zdjęć brak. Wczoraj cały dzień padał deszcz, co mnie niezwykle cieszy, bo było już tak sucho, że nawet podlewanie nie pomagało i ziemia miejscami pękała, a część roślin przesadzonych na wiosnę po prostu padła ;:222 . Róże rabatowe i angielki zakwitają powoli, więc lada dzień będzie już prawdziwie letni pejzaż. Po deszczu wszystko dzisiaj podrosło, a ochłodzenie sprzyja regeneracji roślin. Jutro, w miarę możliwości chciałabym ściąć piwonie - w ostatnich dniach ścięłam już 6 wiader ogrodowych, ale jeszcze jest duuuużo. Deszcz skutecznie zniszczył wszystkie kwiaty, które pozostały, więc teraz nadają się wyłącznie do ścięcia na kompost.
Aniu - dziękuję ;:196 Ja również lubię swój ogród :D Ubolewam, że tak rzadko mogę się w nim relaksować ;:224 Pirouette zaczęła u mnie szaleć dopiero po 3 latach, więc i Ty się doczekasz. Ja dokupiłam jeszcze 2 Pirouette, bo to świetna, niezawodna różyczka!

Marzenko, gdzie mi tam do angielskich ogrodów... ;:224 Daleka droga i niedoścignione marzenia ;:173 Trzeba jednak mieć jakiś cel, prawda? :D

Majeczko - nareszcie jesteś ;:168 Brakowało Cię ;:4 Jestem coraz bardziej zadowolona z ogrodu, choć wciąż widzę potrzeby zmian, przenoszę rośliny z miejsca na miejsce, dosadzam kolejne rośliny. Teraz wzięliśmy się za domek ogrodowy - zrobiony jest już wykop pod fundament i teraz tylko wykonanie ;:333

Bejka 1970 - dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie ;:196 Będzie miło, jeśli znajdziesz tutaj inspirację :D

Elwi - jesteś niezwykle miła ;:167 Szał jest ... różany - pnące róże faktycznie w tym roku szaleją :lol: A do Mai daleka droga, naprawdę - wiele u mnie nieprawidłowości, niedoskonałości, których nie pokazuję - to dalsze części ogrodu, które wciąż czekają na zagospodarowanie. W tym roku zaczynamy ogród biesiadny, czyli część ogrodu pomiędzy ogrodem różanym a kamiennym murkiem - tam jest miejsce na ognisko, grill itp. Chcemy zacząć porządkowanie tej części, bo póki co jest to składowisko desek, rupieci pobudowlanych, narzędzi, taczek, wiader i innych. Do końca sezonu musi się poprawić to miejsce.
Na zdjęciu jest tylko Colette - jest nieco zjedzona przez ogrodnicę niszczylistkę stąd część pustych kwiatów.

Reniu - orlik rośnie w siłę i będzie piękną pamiątką od Ciebie. Otrzymał Twoje imię ;:167

Klarag - dziękuję ;:196

Sabinko, jeśli kiedyś to nastąpi, to nie omieszkam Was powiadomić ;:333 Na razie jeszcze trzeba wiele pracy i funduszy, aby ogród był jak należy ...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni - Colette jest godna polecenia. To wielka, silna róża, więc potrzebuje sporo miejsca, jednak odwdzięczy się burzą kwiecia ;:333 Jeśli taki kolor Ci odpowiada, to koniecznie pomyśl o niej ;:108

April, ta kompozycja z dnia na dzień bardziej się rozrasta, więc może znajdę dla Ciebie ładniejsze zdjęcie ;:224

Aniu, Filemon, Pashmina, Antooosia - ja myślę, że z tym zaproszeniem Mai do ogrodu to nie taka prosta sprawa ;:218 Może kiedyś o tym pomyślę, ale czy to się uda :roll: Nie wiem na czym polega zgłaszanie się do tego programu - może tam rządzą jakieś inne prawa? Kiedyś się zainteresuję, ale jeszcze nie w tym sezonie ;:131
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co nieco aktualizuję...
Rosarium Uetersen
Obrazek

Obrazek

Obrazek

trio Colette, Pirouette, Rosarium
Obrazek

Laguna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Etudy
Obrazek

widok na różankę
Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Obrazek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wymiękłam ;:180
Moje róże nawet w połowie nie mają tylu kwiatów
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p
Od: 22 sty 2012, o 19:31

Post »

Czekam chociaż na jedna malutką fotkę koła przed domem :)
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soczewka pisze:Wymiękłam ;:180
Moje róże nawet w połowie nie mają tylu kwiatów
One są już duże, więc kwitną obficie - w końcu :tan Przez kilka lat nie mogłam się doczekać na takie kwitnienie, bo wciąż przesadzałam róże, a to spowalniało ich wzrost, zwłaszcza, że u mnie słabej jakości ziemia, więc zbyt szybko nie mogły się zregenerować. Teraz staram się coraz mniej przenosić róże i bardziej zmieniam miejscówki bylinom, więc może będzie coraz lepiej. Kolorystycznie w tym roku powinno być już OK.

-- Śr 17 cze 2015 06:15 --
Marzena2007 pisze:Czekam chociaż na jedna malutką fotkę koła przed domem :)
Marzenko, cierpliwości, niech się różyczki rozkręcą ;:108 Pogoda nie sprzyja dobrym zdjęciom, zaczekam na słoneczko i kwiaty Aspirynek :wit Ostatnie fotki tez w deszczu, do tego nie zmieniłam obiektywu i wyszły ciemne. Poprawię się ;:333
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Piękności ;:138
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

misia pisze:Piękności ;:138
Dziękuję, Misiu ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór :wit
Czy u Was też tak deszczyk pada? Jakże mnie to cieszy :tan Wprawdzie deszcz wytłukł wszystkie piwonie, ale była taka susza, że był bardzo potrzebny :D Róże, byliny - te się cieszą z dostawy wody i od razu zaczęły kwitnienie :D W ogrodzie powstaje domek ogrodowy. W ciągu ostatnich dwóch dni powstał fundament i płyta - wszystko solidnie zbrojone, mocnym betonem zalane. Teraz musi dobrze stwardnieć i zacznie się budowa :D Domek będzie z cegły, z czterospadowym daszkiem :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden
Obrazek

Novalis
Obrazek

nn
Obrazek

Concerto
Obrazek

Baronesse
Obrazek

Cream Ambudance
Obrazek

Etudy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Giselaine de Feligonde
Obrazek

Obrazek

Tranquillity
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bodziszkowo
Obrazek

Ostróżkowo ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wśród kamieni floksiki ustąpiły miejsca macierzankom :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Monika, Twoja NN to prawdopodobnie Mariatheresa. ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Georginia pisze:Monika, Twoja NN to prawdopodobnie Mariatheresa. ;:108
Nie, na 100% nie jest to MariaTheresia - mam tej róży kilka krzaczków, ale ta jest inna. Może na zdjęciach wygląda podobnie, ale to nie ta odmiana ;:185
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moniczko, lejesz miód na moje serce ;:196 może ja też się doczekam takich kwitnień... kiedyś ;:65 Rosarium jest niesamowita, podobnie jak Colette - w tym duecie Piruette jakoś się traci ;:224 (przynajmniej ja jej nie widzę). Ciekawa jestem czy spot Rosarium - Uetersens Rosenprinzessin zachowała wszystkie najlepsze cechy i różni się tylko kolorem?
Zdjęcia Tranquillity z szałwią są niesamowite ;:180 jak z bajki. A te Twoje ostróżki... wiesz, że nie mają sobie równych :uszy
Domek ogrodowy? No, no... fajnie się zapowiada :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”