Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

Jak to możliwe, że u Ciebie już tak wiosennie, a u mnie jeszcze nie...
Poszlam na działkę z aparatem - a jakże - i cóż, nie bylo nic nowego do obfocenia.
Szykuje się kilka cieplejszych dni, to może i u mnie coś wreszcie zakwitnie. Może krokusiki, bo tylko one jakby miały zamiar.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje ciemierniki zastrajkowały
Ciekawe dlaczego?
No pewnie, że trzeba się umówić
Ale to chyba jeszcze przynajmniej 2 tygodnie?
Niech wszystko wylezie, bo na razie to połowa schowana
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ale masz cudną wiosenkę. U mnie jeszcze nie jest tak kolorowo, ale do środy będzie więcej kwiecia.
Jutro mamy spotkanko i już się cieszę. Koteczka piękna, uwielbiam je. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kapitalne ciemierniki. Mój mizerny też wypuścił kilka pączków..
Jadziu, u mnie też pojawiły się ziemiórki. Dzisiaj podlałam wszelkie siewki chemią. Trudno, muszę jakoś ratować roślinki, bo kolejny rok nie przeposzczę ;:134
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Renatko, ciemierniki u Ciebie nie lenią się. ;:333 Zapachniało mi wiosenką. ;:3
Fotostory z kotem świetne. ;:306 Wiem, że to straszne szkodniki i czasami ręce opadają ale bez nich było by... nudno. ;:219 Mój ostatnio zwalił mi pojemniki z nasionkami - chciał sobie posiedzieć na podstawce na parapecie, na którym stały wysiewy. I tyle posiedział, że wskoczył i zwalił. ;:222 Dobrze, że akurat na tej podstawce były dopiero co wysiane aksamitki i oberwane łuski lilii - nic straconego - aksamitki kosz a lilie z powrotem do woreczka. Ale to sprzątanie - ziemia wszędzie. ;:161 Masakra. ;:223
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Reniu ciemierniki ci kwitną moje ociągają się ale kiedyś zakwitna przebiśniegi ,krokusiki też juz sie obudziły.Wiosne widać ale od środy juz znowu ochłodzenie i deszcz choć to ostatnie potrzebne. :D Zdrówka życzę
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aniu! ;:202 Nie wiesz jak mnie wystraszyłaś... pobiegłam sprawdzić, ale faktycznie to łodyga, a potwory jeszcze śpią. Choć muszę napisać, że komar próbował mnie już ukąsić... ;:124

Ewuniu! Wiele lat czekałam na takie kępy, ale się doczekałam! ;:138 Tylko jeszcze większość w pąkach (chodzę codziennie i sprawdzam).

Asiu! Ja też jestem ze wschodów zadowolona! Powinnam i ja popikować, ale chwilowo nie dam rady. ;:131

Ewuniu!Lucynko! U mnie sporo roślinek wcześnie startuje, ale później jakoś tak słabną i to Wasze są pierwsze na mecie! :;230

Gosiu! A nie zakwaszałaś blisko nich gleby? One wolą odczyn zasadowy (zakop im skorupki od jajek, ale tylko skorupki... :;230 ). Co do spotkania, to spokojnie! Nie wpadnę przed zaproszeniem :;230 i tak jak napisałaś - im później tym więcej roślinek wzejdzie! :;230

Tosieńko! Teraz już każdego dnia coś powinno się pokazać z kwiecia. Ja pokazałam dosłownie wszystko co mi zakwitło!

Sabinko! Moje dwa największe ciemierniki posadziłam wiosną 2012r i tak naprawdę to ich debiut. Zobaczymy czy zakwitną, bo w zeszłym roku skończyło się praktycznie na pąkach... ;:174 Ja ziemiórek normalnie nienawidzę, są u mnie na poziomie turkucia podjadka, bo tak samo szkodzą i trudno ich się pozbyć. ;:145

Madziu! Miałam sama wypadek z rozsypaną mokrą ziemią :shock: Parapet, grzejnik, szafa, podłoga, stołeczek i ściana...a to był tylko niecały kubek po dużym jogurcie... Autentycznie łzy mi leciały, bo nie mogłam się schylać, a tu prawie remont z tego mojego niezdarstwa wyszedł. Koteczki często dobierały mi się do wysiewów, ale ostatnio bez większych strat... ;:224

Beatko! U mnie zakwitła nawet pierwsza mizerna stokrotka. Rano faktycznie popadało i chłodniej, ale ja i tak nic nie mogę teraz zrobić, a tyle mam zaległości... ;:124
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Reniu - u mnie też już wiosną zapachniało ! ;:3
Niestety na krótko. Dziś znów pogoda nijaka. ;:222
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tu zakwitło moje oczekiwane maleństwo...Kwiatek spory...
Obrazek

ale roślinka ... :;230 mam dwa liście...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A takie już mam szachownice królewskie... ;:138
Obrazek

Może w tym roku pojem orzeszków.. :heja
Obrazek

A tu oznaki ,,żywe" wiosny:

Mój pierwszy szpak, słyszałam go od kilku dni, ale dopiero z rana udało mi się go ,,cyknąć".
Obrazek

To największy klucz jaki widziałam w tym roku (nie udało mi się zrobić zdjęcia całości, ale i tak uchwyciłam ponad setkę ptaków)
Obrazek

Obrazek

Muszę pomiędzy te drapaki wsadzić coś co zasłoni mnie od świata i ludzi, którzy nie mając najwyraźniej życia osobistego podglądają, co Renata pije...i je oczywiście. Siatka jest od południowej strony, więc miałyby jednak sporo światła... ;:131
Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Zdecydowane najbardziej czekam na lecącego bociana.Mam zamiar ten rok spędzić aktywnie i taki lecący bocian byłby dobrą wróżbą.Ale odkąd mieszkam tu gdzie mieszkam, to widok sroki jest zwiastunem dobrego dnia :lol: Jak się nie ma co się lubi... :lol:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja poproszę stado lecących bocianów! :;230 I to duże! ;:224
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

2 łabędzie już widziałam ale to chyba nie to samo prawda? :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko cudny ciemiernik i szachownica, a klucz ogromny! Szpaki i u mnie od dawna trzaskają dziobami, wygwizdują pienia miłości i zasiedlają budki u sąsiada. Wiosna! tylko po co ten śnieg ?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Dwa łabędzie? To bardziej pod romantyzm, a nie energię do działania... :;230

Marysiu! U mnie szpaczory do zeszłego roku traktowane były jak plaga egipska, bo zjadały mi czereśnie i robiły koszmarny bałagan. Wycinka drzew umożliwiła mi spokojne (ba wręcz radosne) oczekiwanie ich przylotu. ;:306
Śnieg? ;:202 Brrrryyy... U mnie dziś w nocy ma być przymrozek, ale na szczęście niewielki...

H prześwietlił mi wczoraj kawałek krzaczorów (kolejna sterta gałęzi do zmielenia) i kombinuję co przetrwa między nimi... ;:174
Może sobie nawet kwitnąć po drugiej stronie płotu, byle zasłonić się od drogi... ;:131
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko parę metrów wiklinowej maty i już masz intymność przy kawce :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”