Te olbrzymie kwiaty powalają mnie.Szkoda że nie są podpisane jak w filmiku nr 2
Galeria.Dalie Stanisława cz.3
- man211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dalie Stanisława cz.3
Basiu - Patrze na te filmiki z zachwytem i lekką nutą zazdrości
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Basiu! Jak weszłam na Youtube, nie mogłam się oderwać i oglądałam film po filmie
Co ty zrobiłaś?
Bardziej weszłam w te o uprawie i odmianach, niż na te wystawowe. Jeszcze nie poczułam atmosfery wystaw i może tak pozostanie, choć już miałam pewien pomysł, by propagować dalie na parafialnych dożynkach
Grześ wie...
Ale póki co, nie wyszło, nie byłam przygotowana, nie miałam odwagi...
Dzivite jest fajna, choć jak dla mnie za duża
Ale intrygująca... 
Bardziej weszłam w te o uprawie i odmianach, niż na te wystawowe. Jeszcze nie poczułam atmosfery wystaw i może tak pozostanie, choć już miałam pewien pomysł, by propagować dalie na parafialnych dożynkach
Dzivite jest fajna, choć jak dla mnie za duża
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Kilka migawek z piątkowej/ 17.10./wizyty w Ptaszkowie.Stanisława zastałam oczywiście w morzu dalii.Niektóre odmiany zdążyły przekwitnąć,ale większość z kwiatami szła pod sekator Stanisława....
Byłam oszołomiona widokiem takiej ilości dalii w jednym miejscu ,do tego zaczęło kolejny raz tego dnia polewać z góry...

Byłam oszołomiona widokiem takiej ilości dalii w jednym miejscu ,do tego zaczęło kolejny raz tego dnia polewać z góry...

Lodziu,
zazdroszczę, że zdążyłaś obejrzeć Daliowe Pole Stanisława. Jaka szkoda, że mieszkam trochę za daleko...
No i żal, że to pewnie ostatni widok dalii Stanisława w tym roku... właśnie zapowiedzieli śnieg i przymrozek w Sudetach na najbliższe dni... No i koniec daliowego sezonu 2014.
Ale...
trzeba się już przygotowywać i myśleć o następnym roku.
W ramach podpowiedzi jak zaaranżować daliowy ogród,żeby był zachwycający obejrzyjcie kilka filmików z pewnego ogrodu, w którym dalie grają pierwsze skrzypce. Żeby taki ogródek urządzić nie trzeba wiele - troche dalii i roślin jednorocznych ...i ju
Jednak koniecznie ponad wszelką wątpliwość trzeba oznaczyć na jesieni wysokość poszczególnych odmian, które będziemy sadzić. Kolorystyka jak sami za chwilę obejrzycie jest mniej istotna.
Filmiki pokazują ten ogród w różnych fazach jego kwitnienia - trzeba więc obejrzeć wszystkie. Pominęłam pierwszy, z lipca, kiedy dalie jeszcze nie kwitły.
http://www.youtube.com/watch?v=dnSKi5UGCRw
http://www.youtube.com/watch?v=B08R881N07k
http://www.youtube.com/watch?v=DLK_PEssBA0
http://www.youtube.com/watch?v=q0SlqSPC1bw
zazdroszczę, że zdążyłaś obejrzeć Daliowe Pole Stanisława. Jaka szkoda, że mieszkam trochę za daleko...
No i żal, że to pewnie ostatni widok dalii Stanisława w tym roku... właśnie zapowiedzieli śnieg i przymrozek w Sudetach na najbliższe dni... No i koniec daliowego sezonu 2014.
Ale...
trzeba się już przygotowywać i myśleć o następnym roku.
W ramach podpowiedzi jak zaaranżować daliowy ogród,żeby był zachwycający obejrzyjcie kilka filmików z pewnego ogrodu, w którym dalie grają pierwsze skrzypce. Żeby taki ogródek urządzić nie trzeba wiele - troche dalii i roślin jednorocznych ...i ju
Jednak koniecznie ponad wszelką wątpliwość trzeba oznaczyć na jesieni wysokość poszczególnych odmian, które będziemy sadzić. Kolorystyka jak sami za chwilę obejrzycie jest mniej istotna.
Filmiki pokazują ten ogród w różnych fazach jego kwitnienia - trzeba więc obejrzeć wszystkie. Pominęłam pierwszy, z lipca, kiedy dalie jeszcze nie kwitły.
http://www.youtube.com/watch?v=dnSKi5UGCRw
http://www.youtube.com/watch?v=B08R881N07k
http://www.youtube.com/watch?v=DLK_PEssBA0
http://www.youtube.com/watch?v=q0SlqSPC1bw
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- lanceta

A tak prezentuje się obecnie część Stanisławowych dalii przy domu.....nie ma porównania z pięknymi kompozycjami na załączonych przez Basię filmikach,ale......robią wrażenie..... "u stóp " mają na całej długości żurawki,które dopełniły całość.....

- Lipien
- 500p

- Od: 21 lis 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dla Barbary
Podobają mi się te filmiki po prostu robota daliowa wzorcowa, może Ryszard coś podpatrzy bo u Niego rośliny są podgolone. Myślę Ryszardzie, ze uwagę weźmiesz za dobrą monetę. Pozdrawiam
Podobają mi się te filmiki po prostu robota daliowa wzorcowa, może Ryszard coś podpatrzy bo u Niego rośliny są podgolone. Myślę Ryszardzie, ze uwagę weźmiesz za dobrą monetę. Pozdrawiam
Dziewczyny - Lodziu i Alu
- cudne Wasze dalie!
Moje pewnie po dzisiejszym ulewnym deszczu będą bardziej "kaput", a najbardziej martwi mnie to, że zapowiadają przymrozki...
Ale cóż - kiedyś trzeba zacząć wykopywanie i przygotowanie do zimy. Wasze niech kwitną jak najdłużej - tylko dawajcie więcej zdjęć, żebyśmy mogli jeszcze oko nacieszyć.
- cudne Wasze dalie!
Moje pewnie po dzisiejszym ulewnym deszczu będą bardziej "kaput", a najbardziej martwi mnie to, że zapowiadają przymrozki...
Ale cóż - kiedyś trzeba zacząć wykopywanie i przygotowanie do zimy. Wasze niech kwitną jak najdłużej - tylko dawajcie więcej zdjęć, żebyśmy mogli jeszcze oko nacieszyć.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- takasobie

No ja tu nie dodam, bo by był
A z tego powodu, że nie mam jeszcze dalii od Stanisława, ale w TYM daję, póki zdjęcia robię
Nawet konkurs nieoficjalny jest, kto najpóźniej zrobi zdjęcie kwitnącej dalii. Tylko nagrody nie ma ustalonej! Ale to musi być dalia 
Miłka
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani ,dziewczyny i chłopaki muszę coś wyjaśnić
.Zdjęcia są z września tego roku ,ale dalie już tak nie wyglądają bo już zmarzły .
Pozdrawiam Alicja
- lanceta

A moje kwitną...... i mam baaaaardzo dużo zdjęć.Obiecuję wstawiać,jak tylko uporam się z fotosikiem.Zamieszczone ostatnio fotki-zawdzięczam pomocy naszemu daliowemu Grzegorzowi ,któremu składam podziękowanie 
- lanceta

SHOWN TELL /128/ - tegoroczny nabytek ,zakwitł jako jeden z ostatnich/na działce/ , ale jakim kwieciem ....

- takasobie

Cudownie kwitnie! A skąd masz słońce?
SHOWN TELL nie zdążyła mi zakwitnąć. Pąk ma...
SHOWN TELL nie zdążyła mi zakwitnąć. Pąk ma...
Miłka
- lanceta

Miłko ...słońce z przedwczoraj.Udało mi się zrobić ,przypuszczam,że ostatnią w tym sezonie sesję zdjęciową - daliom i chryzantemom/też pokażna kolekcja/. Na weekend u nas prognozuje się w nocy .... 0 st., a moze być i więcej.....