Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Post »

Przetacznik Christa nie za bardzo chce u mnie rosnąć.
Czym go traktujesz i w jakiej rośnie ziemi ?
Bo widać że mu wszystko pasuje na medal. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko przetaczniki, jak i resztę kwiatów podsypałam dwukrotnie azofozką i ze dwa razy podlałam nawozem do roślin balkonowych. Ziemia u mnie raczej cięższa niż piaszczysta, całkiem fajna i widzę, że roślinki też zadowolone. :-)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aż trudno oczy oderwać od tych Twoich piękności. Busz zachwyca bogactwem kolorów. Jest pięknie. Mam zielone światło na chodnik... :heja
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Dalie pomponowe świetne bardzo ładne kolory. Też jedną taką kupiłam na razie nie ma kwiatów, ale mam nadzieje, że mnie nie oszukano i będzie pomponowa.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu bardzo się cieszę z Twojego światełka! I czekam na wizualne efekty. :wink: I witam Cię u mnie. ;:196 Kiedy zdasz nam relację z ogrodu H.?

Szosati wiadomo jak to bywa z zakupami... Mam jednak nadzieję, że Twoje nie będą pomylone. Śliczne są te pomponiki w daliowych kwiatkach, choć kaktusowe też są niezłe. ;:131 W sumie to nawet te pojedyncze mają dużo uroku. Zresztą mnie to akurat rzadko który kwiat się nie podoba. :wink:

Noc na weselichu przetańczona. Nogi odpadają. Trzeba jechać na godzinkę na działkę, by naładować akumulatory na poprawiny. :wink:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu jesteś całkiem dobra w zakupach, skoro zaplanowałaś 4 a kupiłaś 24 i jeszcze 3. :D . Rozumiem jednak twoją słabość do nich bo ja mam tak samo. Co roku mówię sobie że już dosyć ale znów kupuję. Już mam listę jesienną i wiosenną. Powinnam już sobie ich wybić ;:14 ale one mnie tak urzekają. :D
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

O na weselu byłaś to super i jak tam imprezka udana? u mnie to taka fatalna była pogoda wczoraj cały dzień lało więc jak ktoś w moich stronach brał ślub to miał przerąbane. Już kiedyś byłam na takim weselu gdzie był taki deszczowy dzień. Nic fajnego wychodzisz z kościoła buty zamoczone na włosy też taka wilgoć źle wpływa. Moja siostra w tym roku wychodzi za mąż więc bardzo ważne wydarzenie dla mnie i dla mojej rodzinki.
Ja jestem ich wedding planerem :;230 muszę wszystko szukać bo jakoś siostra z narzeczonym się słabo za wszystko zabierali.
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Szostani to mają z Tobą dobrze. Ja musiałam wszystko sama planować i organizować, do tego na odległość, bo mieszkałam i pracowałam gdzie indziej a wesele było w mojej miejscowości rodzinnej (raptem niewiele ponad 200 km odległości :wink: ).

Aneczko ważne, że się wybawiłaś. Jakoś z biegiem czasu robi się coraz mniej takich okazji.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu , ostatnie zdjęcia w większości jakby u mnie robione. :D :D Przetacznik Christa , powojnik Paul Frages, pomponiki też już niedługo będą , tyle że sporo większe.
Ten powojnik będzie mnie długo cieszył , bardziej ''szlachetne'' padają jak muchy. Coś mnie nie lubią. Ten ma być niezniszczalny ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I z godzinki na działce zrobiły się cztery. :D Jak ja to lubię! Wszystko pięknie kwitnie albo szykuje się do pokazu.
Zakwitł Jan Paweł II, niestety tak wysoko i kwiaty skierowane do góry, że musiałabym wchodzić na drabinę by je podziwiać. :oops:
Swoje pąki zaczyna też otwierać Sweet Summer Love. Bardzo niecierpliwie na niego czekam. Jest jednym z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie clematisów. Ciekawa jestem zapachu. ;:131
Postanowiłam też pozbyć się krzaczków truskawek. Zajmują za dużo miejsca, a dają niewystarczającą ilość owoców, jak na nasze potrzeby. W ich miejsce posadzę sobie krzaczory. ;:131

Danusiu czyli doskonale mnie rozumiesz. Ja nie mam więcej miejscówek dla moich ukochanych clematisów. Niestety znam siebie i wiem, że do wiosny na pewno coś wymyślę. ;:306

Szosati to jak Ty masz na imię? ;:65 Dobrze, że Twoja siostra ma w Tobie takie oparcie i pomoc.

Dorfi w przeciągu ostatnich 13 lat byłam na 6 weselach. U nas to w ogóle jakoś tak mało tanecznych imprez.

Tadku dlatego ja nakupiłam sobie kilkanaście takich mocnych odmian, co to mnie nie zawiodą. :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No tak.......zakupy nie da się ominąć jak po drodze wpadają same do koszyka. ;:306
Albo przyklejają się do rączek.
Ale na pocieszenie powiem Ci, że u Danusi ponad 100 klemków rośnie, więc do takiej liczby masz jeszcze daleko. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko no brakuje, trochę brakuje... jednak nie miałabym absolutnie nic przeciwko... Muszę odkupić działkę od któregoś z sąsiadów! ;:138 ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Może nie tyle co Ty , ale też tak zrobię , mam już 5 takich niezniszczalnych clematisków . ;:333
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Musisz koniecznie zdać foto-relację z kwitnenia Sweet Summer Love. Bardzo interesująca odmiana. Pierwszy rok u Ciebie?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadku tak trzymać! ;:215

Jurku Sweet Summer Love jest u mnie od marca tego roku. Nie rozrósł się może oszałamiająco ale za to jest oblepiony pączkami. :tan W zeszłym miesiącu dokupiłam jeszcze dwie sztuki tegoż dokładnie powojnika. Liczę na oszałamiający zapach w najbliższych latach, zaraz po wejściu na moją działeczkę. :tan
Zrobię mu całościowe zdjęcie jak rozkwitnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”