I znów znikam
Mój fijoł 13-czas wspomnień
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł 13-czas wspomnień
Nadrobiłam zaległości, piękne wspomnienia
I znów znikam
I znów znikam
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewuniu, ja także dzięki FO zaczęłam robić zdjęcia, dzięki temu widać jak ogród się zmienia ( w moim przypadku, jak powstaje
), ja jeszcze ogólnego zarysu nie pokazuję po ciągle coś zmieniam i rabaty są w nieustającej przebudowie...
Jak wracam do roku 2010 lub 2011 to widzę ogromne zmiany i to mnie bardzo cieszy, ale chyba w tym roku napracowałam się najwięcej a ile mnie jeszcze czeka pracy...bo plany są duże, żeby tylko zdrówko było.
Widziałam że masz szachownice i ja się na nie pokusiłam w tym roku, już nie mogę się doczekać wiosny...
Sasanki
Jak wracam do roku 2010 lub 2011 to widzę ogromne zmiany i to mnie bardzo cieszy, ale chyba w tym roku napracowałam się najwięcej a ile mnie jeszcze czeka pracy...bo plany są duże, żeby tylko zdrówko było.
Widziałam że masz szachownice i ja się na nie pokusiłam w tym roku, już nie mogę się doczekać wiosny...
Sasanki
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ja też porządkując archiwum zauważyłam rośliny o których zapomniałam że je mam lub wydawało mi się,że nie kwitły
. Dobrze jest móc kliknięciem wracać do przeszłości ...A Ty masz sporo ładnych zdjęć Ewciu a tak niechętnie je pokazywałaś w sezonie

Trawy, sasanki, werbena - urocze! Jakże mocno pragnę koloru na ogrodzie... teraz jest bardzo szaro, chociaż jak na grudzień, również bardzo ciepło... jak tak dalej pójdzie, krzewy zaczną pąki puszczać. Od kilku tygodni w najlepsze kwitnie mi ciemiernik 
Miłego popołudnia!
Miłego popołudnia!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ania, miałam też jedną sasankę taką wyrywną. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo było za ciemno, żeby biegać po ogrodzie z aparatem
Marta, przez te parę lat posadziłam trochę roślin, ale to nic w porównaniu z ogrodami prawdziwych kolekcjonerów. Na razie kolekcjonuję głównie doświadczenia
Jola, za rzadko się pokazujesz
Gosia, dokumentacja jest bardzo ważna, bo pozwala uwierzyć, że zmiany NAPRAWDĘ następują
W moim ogrodzie na pewno jakieś nastąpią.
Maryniu, wcale nie niechętnie-czasu mi brakowało
W dodatku w sierpniu miałam problemy ze sprzętem i bardzo mało zdjęć zrobiłam:( Za to klikanie w wiosenne (no przecież wcale nie było na nic czasu
) obrazki ogromnie mnie cieszy.
Aga, wpadłam teraz na chwilę, póki dziecko wyszło. Popołudnia mijają za szybko
Myślałam, że w maju mało zdjęć zrobiłam

Marta, przez te parę lat posadziłam trochę roślin, ale to nic w porównaniu z ogrodami prawdziwych kolekcjonerów. Na razie kolekcjonuję głównie doświadczenia
Jola, za rzadko się pokazujesz
Gosia, dokumentacja jest bardzo ważna, bo pozwala uwierzyć, że zmiany NAPRAWDĘ następują
Maryniu, wcale nie niechętnie-czasu mi brakowało
Aga, wpadłam teraz na chwilę, póki dziecko wyszło. Popołudnia mijają za szybko
Myślałam, że w maju mało zdjęć zrobiłam
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sasanki są super. Jesienią podjęłam dzieło wyeksmitowania ich ze skalniaka. Na początek siewki zmieniły miejsce. Te starsze trochę strach ruszać by nie stracić. Widzę, że i Ty masz ich mnóstwo.
Niestety dni są zdecydowanie za krótkie. Dzisiaj miałam wolne i przez 3 godziny "walczyłam" na działce
Niestety dni są zdecydowanie za krótkie. Dzisiaj miałam wolne i przez 3 godziny "walczyłam" na działce
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ewuś też tak czasami myślę, ale jak otwieram folder a tam 300 zdjęć z jednego miesiąca to się zastanawiam kiedy ja to nacykałam
A ja nie mam ani sasanek
ani zawilców
ach nie, mam jednego maleńkiego białego zawilca i liczę się się w końcu rozrośnie
ale takich dwukolorowych szafirków nie mam
A co to za krzew przed gospodarczym
czyżby krzewuszka
ale to chyba za wcześnie na nią 
A ja nie mam ani sasanek
A co to za krzew przed gospodarczym
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Iza, moje się rozrastają i rozsiewają
Takie zwykłe, ale lubię
Majka, to cała historia
M kupił krzewy i drzewka wiele lat temu, w tym dwa migdałki-trójklapowy i ten właśnie. Oczywiście sprzeczałam się z nim, że to nie może być migdałek, ale on się upierał, że tak, bo kupił dwa. Na forum próbowaliśmy rozpoznać, co to i się nie udało. Krzaczek wytwarza drobne, nieliczne czerwone owoce, kwitnie wiosną przed rozwojem liści i czasem choruje na moniliozę-typowy migdałek, prawda?
Nadal maj.

Przetacznk armeński.

Cieszynianka i wilczomlecz.

Pucucu.

Majka, to cała historia
Nadal maj.
Przetacznk armeński.
Cieszynianka i wilczomlecz.
Pucucu.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
"Koperkowej" zazdraszczam, bo wciąż mam tylko w planach. Wszelkie błękity lubię i posiadam w sporych ilościach. Jednak z tej pary żółto-zielonej nie mam nic. A przecież ładne oba.
Moje sasanki też z tych zwykłych.
Moje sasanki też z tych zwykłych.
-
edulkot

Ewuś a nie będzie to jakaś ozdobna forma wiśni, przecież one chorują na moniliozę ?
Wiśnia kosmata http://www.drzewa.com.pl/pl/2842-wisnia-kosmata.html
Wiśnia kosmata http://www.drzewa.com.pl/pl/2842-wisnia-kosmata.html
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ewa, tak sobie myślę, że dobrze mieć przerwę w sezonie ogrodowym..mamy przynajmniej czas oglądać te setki zdjęć robionych codziennie w ogrodzie od wiosny do jesieni
Zwykle nie ma tyle czasu żeby zdążyć zachwycić się każdym nowym kwiatem, urokiem kompozycji, światłem...zima jest stworzona dla ogrodników żeby zadumać się nad pięknem ogrodów
Oby tylko nie wpadać w zbyt długą zadumę...
Oby tylko nie wpadać w zbyt długą zadumę...
-
edulkot

Pozachwycać się i owszem ale i dostrzec gdzieś puste miejscówki idealne na nowe chciejstwa
bo właśnie w takim spokojnym przeglądaniu zdjęć zauważa się je najprędzej 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Ewciu Ty też przecież masz sporą kolekcję pięknych kwiatuszków,nie zamartwiaj się że mało bo wszystko możesz nadrobić,już masz cel,zbierasz piwonie i za niedługo będziesz potentatem piwoniowym,a przecież to najpiękniejsze kwiaty,powodzenia

Sasanki są super.
Kwitną bardzo obficie, oby w nadchodzącym roku też tak zakwitły. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu na sasanki wprost nie mogę się napatrzeć....to moje ukochane wiosenne kwiaty.... zawsze bardzo na nie czekam....mam różne kolorki, ale marzę o pierzastych, mam tylko różową.... Sporo wysiałam, może jakiś pierzaczek się trafi???