Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

Karolinko,dziękuje Ci za chęć podzielenia się ze mną.Na razie jednak stop zielonym w domu :) Ale jak coś to się odezwę na pewno.Zresztą spotkamy się pewnie niedługo bo mam dla Ciebie obiecaną bilbergie :)

Parapety masz cudne,taki busz się robi.Pooglądałam sobie jeszcze raz storcza bo jest przepiękny. U mnie z 4 jeden oleander się ukorzenił :).A powiedz mi to fioletowe to sudavilia? Czy jak się to pisze :).
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p
Od: 26 sie 2013, o 16:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Datury jakie duże są i maja kwiaty piękne. Fuksje śliczne małe sukieneczki a dama och piękna i duża. Oleandry niech rosną, jakie mają kolory? - też przyciągają wzrok. Kolorowo i zielono, i gdzie ta jesień? Na zdjęciach jej nie ma :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak miło się ogląda, kiedy rośliny tak pięknie rosną.
Widać, ostrojowate u Ciebie mają się świetnie. Gratuluję reki do tych kwiatów ;:138

Gdybym wiedziała, że lubią Cię też datury...to też Byś Dostała moją żółtą...ja się z nimi jednak nie dogaduję ;:224

Początek jesieni piękny u Ciebie...w ogrodzie. Jak i na parapecie...jak ja lubię taki busz parapetowy ;:215
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p
Od: 26 sie 2013, o 16:50

Post »

Obrazek Obrazek

Twoje damy to najprawdopodobniej 'Swingtime' :) to już nie zwyklaczki tylko damy z rodowodem :D
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękna fuksja ;:167
Bardzo mi się podoba busz na Twoich parapetach ;:215
Balkonowce też pięknie Ci kwitną aż szkoda, że to już końcówka takich widoczków ;:173
Awatar użytkownika
Dusia 123
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 18:48

Post »

Nadrabiam zaległości i pozostaje mi tylko napisać ...pięknie i na parapetach i w ogrodzie :)
Pozdrawiam serdecznie Duśka :)
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nadrabiam zaległości forumowe ;:224 dobrze że jesteś :D i to z jakim przytupem ;:oj storczyk :shock: ;:167 ;:167 ;:167 nie no, cudo absolutne ;:oj i do tego ile kwiatów... ;:173
Sztuczne storczyki też w oknach widuję, i to nie raz tak dobre podroby że z daleka nie odróżnisz :? Rozumiem że nie każdy ma rękę do roślin/czas/ochotę, ale sztuczne kwiaty to dla mnie tandeta, lepiej już postawić sobie na parapecie ładny bibelot albo suszki. Nie mówiąc już o tym że te sztuczydła to okropne zbiorowiska kurzu ;:219
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Karolinko :wit Datury piękne :)
Pelargonia z fuksją pięknie razem wyglądają
Oleandry pięknie rosną
Roślinki zodną biżuterią czyli kropelkami deszczu przepięknie wyglądają :D
Fuksja piękniutka ;:173
Jakie smakowite pomidorki
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Karolina, te baletnice w biało-czerwonych spódniczkach są niesamowite. Kupowałaś u Adriana?
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Datura zaszalała widzę z kwitnieniem;)

Ale cudnie masz kolorowo jesienią u siebie :wit
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Piękne Datury i Fuksje ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

illonka- też należy do moich ulubionych- miałabym więcej tych dam... ale niestety są strasznie podatne na szkodniki- zawsze coś wokół nich fruwa ;:173 ale jak oglądam strony z ich ofertą... jakoś to postanowienie maleje ;:131 cudności pokazują ;:219

deissy- co do oleandrów to też były problemy... nie wszystkie podjęły współpracę ;:138 tak jak najbardziej to sunvillia... mam jeszcze różową- polecam je w 80%- na 100%polecę- jak zobaczę jak mi przezimuje... oj spotkamy się- już się nie mogę doczekać ;:108

orzechovvy
- dziękuję za nazwanie... cudna jest- to się zgodzę ;:108 widać ją, oj widać...(jesień) nic tylko liście zgrabiam... jak wisiały na drzewach to nie przypuszczałam, że ich tyle tam jest ;:173 oleandry owszem rosną- po gnojówce z pokrzyw nagle się za siebie wzięły- tylko nie wiem jakiego będą koloru, bo jak je zrywałam z krzaków na pamiątkę- to była wczesna wiosna i ani śladu pączków- dodam, że przyjechały ze mną w butelce(2dni siedziały)z urlopu znad Morza Tyreńskiego- mam do nich szczególny sentyment, raz, że moje pierwsze, a dwa, że mam z nimi miłe wspomnienia :wink:

justus27- dziękuję, staram się im zapewnić wszystko co najlepsze :wink: a jak wracam po tygodniu, nie mogę się nadziwić jak duże są... co do datur to powiem tylko tyle, że jakoś od niedawna je mam... pierwszą od 3 lat? Same nieodmianowce, ale niedawno zmówiłam odmanowe- będzie pięknie na wiosnę, zakochałam się w nich :D

Edyta 74- końcówka... ale jaka, jak tylko skończę odpisywać to lecę z aparatem do datur- żegnają sezon w wielkim stylu :uszy

Dusia 123-dziękuję, starają się roślinki, oj starają :D
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blueberry- zgadzam się w 100%- a dodatkowo- sztuczne rośliny- jakie marnowanie cennego miejsca... co do storczyka to rzeczywiście zaszalał- ostatnio miał 4kwiaty na pędzie(jak dobrze pamiętam)- teraz ma 10- tendencja wzrostowa ;:196

Paulii- same pochwały moi zieloni rezydenci dostają od Ciebie :oops:

izary- właśnie nie... na żadnej tego typu stronie... kupiłam je na ryneczku w pobliskim miasteczku- sama byłam zdziwiona, że są- ale nie byłam pewna jakie- były w pączkach- wyglądały dość okazale- dlatego się skusiłam- czas pokazał, że słusznie ;:173

Filigranowa27
- dziękuję, ruszam za moment narobić nowych zdjęć, podzielę się aktualnymi widokami ;:108

elcia1974- dziękuję, należą do moich ulubienic ;:108

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę zielonych, na początek storczyki... powoli się w nich zakochuję ;:173
Obrazek Obrazek Obrazek

trochę więcej, ich:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

fiołki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

hoje- porównanie wielkości z czerwca, a aktualnie :wink:
australis lisa wcześniej:
Obrazek

aktualnie:
Obrazek Obrazek
Obrazek

reszta przeglądu wkrótce ;:108 życzę Wszystkim udanego weekendu :wit

1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20

Post »

:wit Karolinko! słusznie podobają Ci się storczyki, bo te rośliny są naprawdę przecudne i Masz tego dowód u siebie na parapecie, fioletowy jest piękne, taki jest w rzeczywistości czy aparat trochę przekłamał? i Masz jeszcze kilka z pędzikami to będzie kolorowo no i uchował Ci się basalek ;:138 taki malutki a już chce kwitnąć :heja Inne roślinki u Ciebie równie piękne i zadbane, pozdrawiam serdecznie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”