Moje storczyki-Karnova
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczyki-Karnova
Też Mnie to cieszy
i to będzie kwitł w tym samym miejscy co wcześniej co Mnie bardzo dziwi ( bo czytałam gdzieś że, nie rosną pędy dwa razy w tym samym miejscu
) Co do statywu upatrzył sobie i myślę że, na dniach i będzie go miał obiecałam więc słowa dotrzymam 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Mnie to tez szokuje ,ze drugi raz na tym samym przyroscie zakwitnie.Ty sie kochana zacznij dendrobiami na serio zajmowac ,bo nie dosc ,ze piekne to widze ,ze moglabys swietnie sobie z nimi poradzic.Super ,ze bedzie statyw ,fotki beda jeszcze piekniejsze(jeśli to w ogole mozliwe....
- Karnova
- 1000p

Kasieńko dziękuję za mile słowa
Fotograf
jak usłyszał Twoje słowa i
dla Ciebie
Co do dendrobiów powiem Ci że coraz więcej ich mam i chyba zacznę się bardziej z nimi przyjaźnić
A tak a propo właśnie Mój Fotograf robi inspekcje w "chwaścikach"
Co do dendrobiów powiem Ci że coraz więcej ich mam i chyba zacznę się bardziej z nimi przyjaźnić
A tak a propo właśnie Mój Fotograf robi inspekcje w "chwaścikach"
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Zaraz pewnie cos odkryje i znowu foteczki beda!
Jakie jeszcze dendrobia zakupilas?
- Karnova
- 1000p

Hmmm żadnych nowości dendrobiowych nie mam chociaż znalazłam w OG dwa okazy które Mnie kuszą ale najpierw lektura potem zakupy. Zresztą zrobiłam właśnie u Nich zakupy (pochwalę sie jak dotrą
) i spełniłam moje ciche marzonko.
Fotograf właśnie szykuje się do sesji więc coś dziś jeszcze dodam
Fotograf właśnie szykuje się do sesji więc coś dziś jeszcze dodam
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przejrzałam na szybko Twój wątek, choc nie cały
piękne masz dendrobia i podziwiam ze tak fajnie się z nimi dogadujesz, u mnie nie rosną
CZekam niecierpliwie na zdjęcia nowości, fajnie że udało Ci się spełnić jedno ze swoich marzeń, to bardzo cieszy 
- Mariusz3357
- 1000p

- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Super,dendrobium z tego samego miejsca będzie kwitło..
Jaki kolorek ? 
Pozdrawiam Mariusz3357
- Karnova
- 1000p

kasia74 dziękuję za miłe słowa
Co do dogadywania się nie jest źle, a może tak rosną bo nie poświęcam im zbytnio czasu
A co do Twoich kwiaty masz piękne więc myślę że to kwestia czasu i będzie
CO do marzonka też się cieszę i mam nadzieję że, jak paczka przyjdzie nie rozczaruje się
Mariusz3357 też byłam w szoku i co najlepsze w obydwu pseudobulw tak wychodzi
Wczoraj przy porządkowaniu Moich "chwaścików" Mój Fotograf wypatrzył na innym dendrobium również pędy i to dwa z jednego miejsca
(później postaram się dodać zdjęcia co by nie być gołosłowną
)
Mariusz3357 też byłam w szoku i co najlepsze w obydwu pseudobulw tak wychodzi
Wczoraj przy porządkowaniu Moich "chwaścików" Mój Fotograf wypatrzył na innym dendrobium również pędy i to dwa z jednego miejsca
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Wiki a co Ty im robisz ze Ci drugi raz kwitna
.A zdjecia to wczoraj mialy byc

- Karnova
- 1000p

Kasieńko nie bij
wiem ale juz późno było i za nic nie chciało wyjść na zdj że są dwa pędy w jednym miejscy więc dzisiaj go ładnie po proszę i wstawię
A ze drugi raz kwitnie nie mam pojęcia może to brak zbytniej opieki je tak motywuje
Mariusz3357 zapomniałam dodać że, top dendrobium jest jagodowe ( tak mi się u Henryka spodobało że, jak Mój go wypatrzył od razu go zakupiliśmy
)
Mariusz3357 zapomniałam dodać że, top dendrobium jest jagodowe ( tak mi się u Henryka spodobało że, jak Mój go wypatrzył od razu go zakupiliśmy
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Ja tez mam jagodowe ,takie jak Ty i tez sie nim nie zajmuje ,co nie znaczy ze chce kwitnac 
- Karnova
- 1000p

Hehe ale powiem Ci że, moje to i tak uparte dwa razy puszczał z boku nowe pseudobulwy i nie utrzymały sie więc chyba bardzo chce Mnie uszczęśliwić i kwitnąć, mam taka nadzieję
A co do Twojego uparta bestia
może postrasz go jakoś i to go zmotywuje 
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Wiesz, ja też wychodzę z założenia że nie ma co przesadzać ze zbytnią troskliwością jeśli chodzi o pielęgnację storczyków. Moje też są często zaniedbywane, a wszystko przez chroniczny brak czasu, ale jak widać wcale im to nie przeszkadza i ładnie rosną i kwitną 
- Karnova
- 1000p

kasia74 Dokładnie bo im bardziej chuchamy tym często gorzej dla naszych kwiatków . Ale do takich decyzji musimy chyba dorosnąć 
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Karnova
- 1000p

Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova