Moja działka 3
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 3
Marysiu mar33 dzisiaj wezmę aparat na działkę, może znów jakieś ptaszki uda się uchwycić.
Krystianie wszystko zależy od zdjęcia.
Aniu dziękuje i bardzo mi miło, że lubisz do mnie zaglądać. Ja natomiast podziwiam Twoją metodę fotografowania roślin i kwiatów.
Madziu dziękuje Ci bardzo i zapraszam ponownie.
Marysiu delospermo santolina kwitła, ale miała tylko trzy kwiatki. Ona u mnie ma za mało słońca, ale z kolei to miejsce pod cyprysem sprawdza się w zimie, bo ma sucho i nie wymarza. Oczywiście niezależnie od tego okrywam ją dość dobrze.
W tym roku buszują u mnie dwa kowaliki, przez dwa poprzednie lata nie było żadnego. Wczoraj zauważyłam też sikorkę w kolorze beżowym z czarną czapeczką na głowie,która jest o wiele mniejsza od bogatki. Wygląda mi na sikorkę czarnogłową lub ubogą. Niedawno widziałam też na działce sikorkę sosnówkę. Ptaki natarczywie upominają się o jedzenie, bo wszystko co było do zjedzenia na działce, już dawno zjedzone.
Marysiu Masko bardzo mi miło i zapraszam jak najczęściej.
Jurku skoro planujesz już nasadzenia wiosenne, to jesteś do przodu. Ja jeszcze o tym nie myślę. Na razie czekam na paczkę z cebulkami z Lilypolu, do 20 listopada udzielają na wszystkie cebule 40% rabatu, wiec skorzystałam i zamówiłam.
Myślę, że wiosną uda się dla Ciebie uszczknąć jakąś rozetkę naradki odroślowej. A tak na marginesie, to naradki są śliczne i bardzo je lubię.
Krystianie wszystko zależy od zdjęcia.
Aniu dziękuje i bardzo mi miło, że lubisz do mnie zaglądać. Ja natomiast podziwiam Twoją metodę fotografowania roślin i kwiatów.
Madziu dziękuje Ci bardzo i zapraszam ponownie.
Marysiu delospermo santolina kwitła, ale miała tylko trzy kwiatki. Ona u mnie ma za mało słońca, ale z kolei to miejsce pod cyprysem sprawdza się w zimie, bo ma sucho i nie wymarza. Oczywiście niezależnie od tego okrywam ją dość dobrze.
W tym roku buszują u mnie dwa kowaliki, przez dwa poprzednie lata nie było żadnego. Wczoraj zauważyłam też sikorkę w kolorze beżowym z czarną czapeczką na głowie,która jest o wiele mniejsza od bogatki. Wygląda mi na sikorkę czarnogłową lub ubogą. Niedawno widziałam też na działce sikorkę sosnówkę. Ptaki natarczywie upominają się o jedzenie, bo wszystko co było do zjedzenia na działce, już dawno zjedzone.
Marysiu Masko bardzo mi miło i zapraszam jak najczęściej.
Jurku skoro planujesz już nasadzenia wiosenne, to jesteś do przodu. Ja jeszcze o tym nie myślę. Na razie czekam na paczkę z cebulkami z Lilypolu, do 20 listopada udzielają na wszystkie cebule 40% rabatu, wiec skorzystałam i zamówiłam.
Myślę, że wiosną uda się dla Ciebie uszczknąć jakąś rozetkę naradki odroślowej. A tak na marginesie, to naradki są śliczne i bardzo je lubię.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu, santolina pięknie Ci rośnie, nie przemarza u Ciebie? Piekna jest ta bylina czy raczej krzew, bo i takie i takie określenie spotkałam
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ostnica Pony Tails raczej nie przezimuje, mam nadzieję że zebrałaś nasionka i wysiejesz w przyszłym roku bo to piękna trawa.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lidziu..u ciebie choć zima za pasem ciągle jest co fotografować na dziełeczce. Choćby te jeżyki, ptaszki. Mój jeżyk albo zakopał się w liście albo zwiał.
. No może gdybym miała działeczkę na miejscu zawsze coś bym uchwyciła. Pozdrawiam. 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
To ja znowu tu dziś zajrzę, by zobaczyć efekty polowania z aparatem na działce 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Dlaczego nie przezimuje? zdaje się się Effka ma je juz kilka lat...biegne ją zapytaćComcia pisze:Ostnica Pony Tails raczej nie przezimuje, mam nadzieję że zebrałaś nasionka i wysiejesz w przyszłym roku bo to piękna trawa.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu udało się polowanie na działce,bo ja poluję na nazwę konwalnika i nic 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- slila1

Marzenko santolina przetrzymała zeszłoroczną zimę, a więc chyba przezimuje i teraz pod grubym okryciem.
Mariolko nasionek ostnicy mam bardzo mało, bo szybko wiatr je rozwiał. To co mam, oczywiście wysieję, a jak się nie uda, to może kupię sadzonkę.
Zeniu jak miło, że zaglądasz do mnie. Przypuszczam, że Twój jeżyk jeszcze nie poszedł spać, bo jest za ciepło. Moje biegają przez cały dzień po działce.
Aniu polowanie wczorajsze nieudane, zdążyłam zrobić zdjęcia kilku roślinom i baterie się rozładowały. Natomiast dzisiaj, aparatu nie zabrałam, bo odbierałam z poczty dużą pakę z Lilypolu.
Ewuniu czy dowiedziałaś się coś więcej o zimowaniu ostnicy?
Marysiu mar33 polowanie odbędzie się jutro, bo wczoraj wysiadły baterie, a dzisiaj dżwigałam pakę z Lilypolu i nie miałam jak zabrać aparatu. Oba jeżyki przez cały dzień biegały po działce, o mało na jednego nie weszłam, bo też biegałam, tyle cebul do sadzenia
.
Zobacz PW może to ten.
Mariolko nasionek ostnicy mam bardzo mało, bo szybko wiatr je rozwiał. To co mam, oczywiście wysieję, a jak się nie uda, to może kupię sadzonkę.
Zeniu jak miło, że zaglądasz do mnie. Przypuszczam, że Twój jeżyk jeszcze nie poszedł spać, bo jest za ciepło. Moje biegają przez cały dzień po działce.
Aniu polowanie wczorajsze nieudane, zdążyłam zrobić zdjęcia kilku roślinom i baterie się rozładowały. Natomiast dzisiaj, aparatu nie zabrałam, bo odbierałam z poczty dużą pakę z Lilypolu.
Ewuniu czy dowiedziałaś się coś więcej o zimowaniu ostnicy?
Marysiu mar33 polowanie odbędzie się jutro, bo wczoraj wysiadły baterie, a dzisiaj dżwigałam pakę z Lilypolu i nie miałam jak zabrać aparatu. Oba jeżyki przez cały dzień biegały po działce, o mało na jednego nie weszłam, bo też biegałam, tyle cebul do sadzenia
Zobacz PW może to ten.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu, czy santolinę trzeba okryć na zimę? Mam ją pierwszy rok.
- slila1

Marysiu santolinę trzeba okryć bardzo solidnie, ja obsypuję kompostem, potem liściami, a wierzch okrywam jeszcze gałązkami świerkowymi. Ważne tez jest, żeby rosła w miejscu raczej suchym.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
No to chwal się Lidziu, co było w paczce 
- slila1

Aniu w paczce była niezliczona ilość cebul. Na przykład zamawiając komplet 10 szt dostałam 25 szt. i to z każdej odmiany. Do tego dwa gratisy, 40% rabatu i wręcz ekspresowa dostawa.
Zamówiłam szafirki Atlantic, Lady Blue i Peppermint, czosnek sztyletowy, śnieżniki Alba i Pink Giant, zawilec grecki, krokusy Firefly i Tricolor, hiacynty Blue Jacket i Blue Pearl, narcyzy White Marvel, Pistachio, Pink Silk, Katie Heath i Papilon Blanche.
Nie zdążyłam dzisiaj wszystkiego wsadzić, jutro dalszy ciąg sadzenia.
Zamówiłam szafirki Atlantic, Lady Blue i Peppermint, czosnek sztyletowy, śnieżniki Alba i Pink Giant, zawilec grecki, krokusy Firefly i Tricolor, hiacynty Blue Jacket i Blue Pearl, narcyzy White Marvel, Pistachio, Pink Silk, Katie Heath i Papilon Blanche.
Nie zdążyłam dzisiaj wszystkiego wsadzić, jutro dalszy ciąg sadzenia.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lideczko , ale chyba tyle nie zamawiałaś , co otrzymałaś
. Pomylił Pan P. , czy jak , no i chyba musiał je policzyć w kosztach ?
Zazdroszczę Ci tych zawilców greckich , bo mnie coś kiepsko w tym roku kwitły , a chętnie bym dokupiła , ale tylko niebieskie .
Sadzenia nie zazdroszczę ...tyle cebul
...a lilii nie zamawiałaś ? Ja mam do wsadzenia na jutro chyba 70 cebulek tulipanowych , z odmian Greiga , Fostera i Kaufmana .
Buziaczki ...wieczorowa porą
.
Zazdroszczę Ci tych zawilców greckich , bo mnie coś kiepsko w tym roku kwitły , a chętnie bym dokupiła , ale tylko niebieskie .
Sadzenia nie zazdroszczę ...tyle cebul
Buziaczki ...wieczorowa porą
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- slila1

Igusiu Pan P. się nie pomylił, ostatnio wszystkim takie podwójne ilości wysyła, pewnie chce opróżnić magazyn. Lilii jesienią już u niego nie zamawiałam, dokupiłam kilka u nas na targu.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
to dziękuję Lidziu dobrze, że przeczytałam bo bym ją straciła.