Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Aguś,uwielbiam zdjęcia twoich zakątków.Takie szersze perspektywy dają większe wyobrażenie o ogrodzie i cały czas twierdzę,że jesteś perfekcjonistką w każdym calu,wszystko dobrane ze smakiem,poczuciem estetyki,niejeden projektant ogrodu może brać z ciebie inspiracje.Powinnam chociaz trochę nauczyć się od ciebie tego porządku/przecież jestem zodiakalną panną/,ale jakoś nie potrafie wyeliminować tego naciapania na rabatach.Od przyszłego roku bedziesz moim guru ogrodowym,muszę wprowadzić jakąś harmonię w swoim ogrodzie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, miło mi ogromnie czytać takie słowa - wiem, że jesteś szczera do bólu :) Pytanie, czy chcesz osiągać podobny klimat; przecież lubisz kwiaty, różnorodne kolory i ich grę w ogrodzie, a u mnie jak widzisz raczej spokój. Bardzo lubię Twój zakątek z brzozami w tle... możemy nad nim popracować, jeśli chcesz :)
Doris, miłego dnia również... idę zaparzyć kawę i na taras :) Trawa Giraffe pięknie się od wiosny rozrosła... czekam aż zakwitnie :)
Beatko, dzięki za komplementy ;:196 Byłam w Kaniach ostatnio, ale Giraffe już nie było... Kupiłam za to miskanty japońskie kwieciste, dorastające do 2,5m... ciekawam co to będą za okazy :) Udanej niedzieli! Ja jutro wracam do biura, a przedtem, o świcie, muszę odstawić córkę na pociąg (wraca po pogrzebie na Hel).
Ewa, bardzo dziękuję za serdeczne słowa... starałam się wpisać w otoczenie nowe rabaty; cieszę się, że Twoim zdaniem to się udało ;:196
Marto, ja też uwielbiam 'Batmana'... szkoda, że to koniec, ale jestem przekonana że Ch. Bale'a jeszcze nie raz zobaczymy w świetnej roli :) Widziałaś 'The Fighter'?
Jadziu, witam w moich progach... Przestrzeni jeszcze trochę jest i już nie chciałabym jej zabierać kolejnymi rabatami... na dziś wydaje mi się, że proporcje są właściwe, no ale przecież w kolejnych sezonach trzeba coś ulepszać, upiększać, więc tak czy inaczej jakieś zmiany wprowadzę... kosmetyczne, mam nadzieję :) Grandiflory w półcieniu spokojnie sobie poradzą; w zupełnym cieniu na pewno mniej obficie będą kwitły :)
Jula, oczywiście, że używałam owczych nożyc... są świetne! Właśnie zamierzam po raz ostatni przyciąć nimi bukszpany...
Z czasem wszyscy są do tyłu...
Dziś palma i bardzo dobrze, bo zamierzam się lenić na słońcu :) Miłego!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Przyłączam się do achów i porannego lenistwa z kawką :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie nieodmiennie zachwycają brzegi Twoich rabat :D Kupuję róże, a na wykończenie ogrodu zawsze mi zabraknie :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

wpadłam z kawką i ja ;:136 kurka kiedy to nasze chłopaki grają ;:202 ....muszę sprawdzić.... ;:202
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś ... ;:196 ;:168
Chłonę piękno Twojego ogrodu...ufff...wspaniały relaks...wyciszenie...
Poza tym wlepiam oczy w krople wody, które tak czarownie wpisały się w kwiaty i liście ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, na Twój ogród napatrzeć się nie można. Niby już wydawał mi się wzorowo wykończony, ale od wiosny tyle zmieniliście, że dopiero teraz widać jak wzorowy ogród powinien wyglądać ;:215 Uwielbiam te Twoje kolorowe gęstwiny ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj tego jeszcze nie widziałam, ale pewnie obejrze :D
duuużo jest fajnych filmów z nim, ja uwielbiam Reign of Fire, Terminatora 4.....no i Batmana ;:173
x-ag-a
---

Post »

Marta, 'The Fighter' to oskarowy film, a rola Ch. Bale'a wyjątkowa - nic nie piszę, sama się przekonaj przy okazji ;-) W każdym razie wart obejrzenia.
Nutko, dzięki... staram się upiększać ogród, wciąż szukając własnego stylu... cieszę się ogromnie, że Ci z nim po drodze :)
Iwonko, krople wody zawsze uatrakcyjniają fotografowane zielone obiekty... żałuję, że rzadko mam okazję oglądać poranną rosę... pozdrawiam Cię serdecznie!
Doris, nasze chłopaki grają rano, o 10:30 - mam nadzieję, że pokonają Australijczyków... a wieczorem siatka plażowa :)
Ewa, dzięki... myślę, że 'zrobione' obrzeża stawiają tę kropkę nad i w ogrodzie... staram się o nie dbać, chociaż nie zawsze mam siłę po koszeniu całego trawnika jechać od razu nożycami do obrzeży...
Justyś, szkoda, że niedziela tak szybko minęła... nie wiem jak się przyzwyczaję do rytmu biurowego od jutra :roll:
x-S-l
---

Post »

Aguś to obejrze na pewno ;:196
ja od wtorku wracam do robienia kaw i podawania ciast albo do stania za kasą i sprzedawania lodów, shake'ów i innego fastfoodowego żarcia :roll:
x-ag-a
---

Post »

Ech, narzekamy na te nasze 'prace', ale bez nich nie można byłoby się realizować w ogrodach, nie wspominając o zaspokajaniu potrzeb egzystencjalnych ;-)
Jestem kawoszem, więc gdybyś była gdzieś blisko, byłabym Twoją stałą klientką :)

No dobra, a teraz niech naszemu młociarzowi pójdzie jak najlepiej :)
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Uwielbiam niedzielne poranki. Cały dom jeszcze śpi a ja wyskakuje z łóżka, parzę kawę a potem zasiadam na tarasie.
Nigdzie mi się nie spieszy, nikt ode mnie nic nie chce. Tylko ja i ogród. Jestem szczęśliwa. Jak to nie wiele człowiekowi do szczęścia potrzeba
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-S-l
---

Post »

ano właśnie.......ja cię cieszę, że praca jest bo jak nic nie muszę płacić itd to szaleje z zakupkami roślinnymi albo odkładam na chciejstwa ;:oj
hihi to jak kiedyś będziesz w Poznaniu to wpadnij :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aga, przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i jakbym na nowo go poznawała. Masz bardzo dużą przestrzeń, ciekawe nasadzenia, liście bordo i zielone oraz derenie z biało-zielonymi liśćmi tworzą super ramę. Prostota i elegancja to samo ciśnie mi się na klawiaturę. Masz rację, że rabata z ławeczką to mój ulubiony u Ciebie zakątek, ale uważaj, to jest póki co. Później mogę coś jeszcze sobie upodobać ;-).
Bardzo zazdroszczę Ci deszczu. U mnie znów pora suszy i wszystko mdleje, nawet forsycja i bez.
Portrety roślin w Twoim wykonaniu, to prawdziwa sztuka przez duże "S".
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. ;:196
Czytam, że wybieracie się 18 do Szmita. Ja pewnie dopiero tydzień później będe mogła jechać.
Szkoda, bo wtedy jest tez wystawa w W-wie i pewnie jakies spotkanie się bedzie szykowało. Chyba, że zostanie przełożone na niedzielę.
No a we wrzesniu Skierniewice.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”