MOJA skromna działeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: MOJA skromna działeczka

Post »

"Zazdroszcze" Ci dziś ;:3 u mnie mokro i zimno :( moje róże tak jak i Twoje jeszcze w pąkach.
Widze , że budowa altanki posuwa się do przodu mimo "małych " problemów.
Wstawiaj fotki z postepujących prac budowlanych chętnie podpatrzę ;:108
Jak duży koszt takiej altanki ? (możesz odpisać na pw)
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

zuzola11 pisze:"Zazdroszcze" Ci dziś ;:3 u mnie mokro i zimno :( moje róże tak jak i Twoje jeszcze w pąkach.
Widze , że budowa altanki posuwa się do przodu mimo "małych " problemów.
Wstawiaj fotki z postepujących prac budowlanych chętnie podpatrzę ;:108
Jak duży koszt takiej altanki ? (możesz odpisać na pw)

Witaj kochana jeżeli chodzi o koszt całkowity to nie powiem ci dopóki nie skończymy i nie policzymy ;:108 Nie mam całego materiału na jeden raz to idzie etapami ponieważ schować tego nie mam gdzie i to przychodzi każdego dnia trzeba zrobić bo inaczej ukradną prądu tam nie mamy wszystko idzie wolniej a tym bardziej jak się samemu robi mój m jest po operacji kręgosłupa i nie może wykonywać pracy tak jak by chciał.Gotuje obiadek muszę wpaść po synka do przedszkola zawieść obiadek mężowi na działeczkę i zabieram się do roboty na działce jestem przeziębiona ale muszę to zrobić bo kto jak nie ja :wit
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To z altanką jesteś w takiej samej sytuacji jak ja :wink:
Zastanawiam sie jeszcze czy postawić murowaną czy drewnianą wiadomo murowana trwalsza
ja też nie mam pradu na działce dlatego zaglądam do Ciebie
i podpytuję. Mam nadzieje , że nie zrazisz sie jak bedę pytac, pytać i pytać ;:131
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Pytaj kochana ;:196 My tam mieszkaliśmy więc altana nam nie była potrzebna a teraz chcemy mieć murowaną zaprawy trochę poszło bo trzeba było bloczki betonowe postawić a na to dopiero suporex a i u nas fundamenty już były wylane dużo wcześniej i o ile dobrze pamiętam zamawialiśmy beton z gruszki jakieś 2.5kubika za kubik wychodziło 270zł wtedy a to było jakieś 4 lata temu.Ogólnie suporex 1szt to koszt 4zl altana drewniana chyba o wiele droższa i mniej trwała jak już budować to lepiej na lata :uszy
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co u Ciebie,długo się chowasz , jak kwiatki? przyjęły się ?
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dorcia nie odzywam się bo ciągle coś się dzieje ważniejszego od forum budowa altany ... budowa... budowa... kwiatki przyjęły się ale tylko nie które na jesień będę przesadzała na razie nie mam czasu mały ma wolne od przedszkola i muszę się nim zajmować a to jeździmy nad jeziorko a to inne zajęcia mieczyki się otworzyły schorowane truskawek było mało lub zgniłe nie wiem dlaczego chyba od deszczów lilie jeszcze w pakach,dalia jedna otworzyła się reszta w pąkach.Jutro będę urzędować na ogrodzie pozdrowionka.
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Witajcie kochani sporo czasu mnie tu nie było fotek mam sporawo ale coś się popsuło w tel i nie mam jak przerzucić na kompa altana stoi został etap wstawić drzwi okna taras wylany dach zrobiony trochę się urlopowaliśmy takie gorączki ze szok normalnie dawno nic nie robiłam ale muszę jechać i pomóc mężowi na tyle ile mogę.

Ciekawostka wszystkie mieczyki jakieś 60 sztuk każdy był chory na maksa poskręcany i w plamach!
Lilie długo się otwierały aż w końcu zaowocowały śliczny wyglądem;) :tan
Wierzba ha kuro shiki tak mi urosły czubki że szok jak ja mam podciąć ja normalnie boki i te czubki również?pomóżcie.
Co do piwonii to kiedy powinnam je wsadzić przesadzać już można?
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Wrzucę parę zdjęć z prac nad altaną:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jeszcze nie koniec ale trochę pracy już zrobione jest ciąg dalszy nastąpi;)
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Altanka,pierwsza klasa.Bardzo mi się podoba.Pomysłowe są z obu stron podcienie /zadaszenie/. ;:333 Czekam na dalsze fotorelacje. :wit
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piszesz trochę ;:oj duuuużo jest zrobione ;:333 altanka bardzo fajna ;:63 , czekam cierpliwie na następne fotorelacje z budowy :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

zuzola11 pisze:Piszesz trochę ;:oj duuuużo jest zrobione ;:333 altanka bardzo fajna ;:63 , czekam cierpliwie na następne fotorelacje z budowy :wit
jacekopole71 pisze:Altanka,pierwsza klasa.Bardzo mi się podoba.Pomysłowe są z obu stron podcienie /zadaszenie/. ;:333 Czekam na dalsze fotorelacje. :wit
:uszy
Dziękuje wam serdecznie praktycznie to mąż ją stawiał sam trochę pomógł mu kuzyn jeden później drugi i mieliśmy ekipę do dachu :uszy bardzo przyjemnie się siedzi pod zadaszeniem:)po bokach będą kratownice pomysł na to co będzie w kratownicy to raczej powojniki na balkonikach z przodu będą wisiały donice z kwiatami widok na klomby też mam nadzieje że się zmieni pomysłów w głowie co nie miara ;:224 na razie trzeba dokończyć dach itd.Ja muszę porobić porządki jesienne wkopać piwonie i poprzesadzać co niektóre skalniaczki i inne.Właśnie robię weki koncentraty buraczki leczo w słoiki na zime :heja Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, dawno do Ciebie nie zaglądałam :wit
Piszesz o altanie, ja widzę fajny domek na razie, a gdzie altana :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Iwonka kochana jesteś u mnie tydzień temu leżałam w szpitalu bardzo nie miała sprawa i przykra dla mnie teraz dochodzę do siebie kochana to nasza altanka jest zbudowana z normami działkowca czy jakoś tak muszę konieczne zobaczyć co u ciebie dziękuje za odwiedziny:)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, co ja czytam ;:oj , zdrówka życzę i zapraszam ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Domeczek świetny ;:215 . Oszczędzam na coś podobnego u mnie. No zdrówko ...oj to przykre, że wylądowałaś w szpitalu, teraz lepiej?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”