Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Aguś bardzo się cieszę :D jestem pewna, ze będziesz z nich bardzo zadowolona, bo są przepiękne i całkowicie niewymagające :D

Moniś naprawdę szkoda, że masz takie straty w tulipankach, u mnie na szczęście dobrze przezimowały, jest kilka kęp z samymi liśćmi, ale przynajmniej wiadomo, że żyją...Wspaniale, że Tarda Ci przetrwały, te śliczne słoneczka chociaż troszkę pociesza Cię po stracie pozostałych ;:196

Z chwili na chwilę coraz bardziej kolorowo i pięknie :D
Zakwitają kolejne sasanki :D
Młodziutka sieweczka- ślicznotka :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczyna kwitnienie biała gęsiówka kaukaska
Obrazek

Obrazek

różowa w pełni kwitnienia....jest śliczna 8-) :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zarówno tarda, jak i inne roślinki (szczególnie różowa gęsiówka) pięknie i obficie kwitną. U mnie szykuje się powoli do kwitnienia skalnica od ciebie. Nawet nie pamiętam, jakiego ma być koloru, tym bardziej niecierpliwie będę czekać na kwiatuszki.
Aga, nie wiesz, czy tarda są tylko w tym kolorze. Ja mam identyczną kępę i w innych wątkach też widuję tylko takie. A ponieważ są bardzo wdzięczne i ładnie się rozrastają, chciałbym do siebie wprowadzić także inne kolory ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś ale śliczna ta gęsiówka ja nigdzie jej nie umiem dostać :(
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Sorki Agness że się wetnę. Wando widziałam u Tamaryszka-Izy czerwone na stronie 27. Zajrzyj sobie. Mi też się podobają i zasadzam się na nie jesienią. ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Siewka sasanki z pierwszej fotki - rewelacja :!: Wygląda niemal jak granatowa :shock: Właśnie za granatową i żółtą się teraz będę rozglądał. Ta od Ciebie, o której pisałem, że biała, jest lekko muśnięta różem. Pisałaś, że jasno różową masz więc to pewnie od niej nasionko.
Tulipany tarda w takiej masie to rzeczywiście - super wygląda :!: I masz rację - rozsiewają się chyba, bo już zauważyłem pierwszą siewkę u mnie.
Agnieszo, po Twojej prezentacji zdjęciowej, każdy kwiatek zyskuje na atrakcyjności ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu śliczne sasanki, takie dorodne kwiaty mają. ;:138
Różowa gęsiówka naprawdę piękna, dzięki Tobie spełniło się moje marzenie i nie mogę się na nią napatrzeć. :)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj wow jakie cudowne żółte tulipanki...czy one rosną w pełnym słońcu? mam też takie ale rosną obok altany i może mają za mało słoneczka?

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu faktycznie teraz z dnia na dzień więcej pięknych kolorów na rabatach...długo na to czekaliśmy,. ale wreszcie możemy się cieszyć wspaniałą wiosną :D Skalnica pewnie biała, bo czerwona mi zginęła zaduszona przez marzankę wonną...
Wandziu tulipanki Tarda są tylko żółciutkie z białymi brzegami, ale jest mnóstwo innych botanicznych tulipanów, które ładnie się rozrastają, są niziutkie i nie trzeba ich wykopywać....są w przeróżnych kolorach :D

Aguś ja sama nie wiem skąd mam tę różową gęsiówkę...chyba z jakiejś wymianki. W ogóle u mnie jest beznadziejne zaopatrzenie w ogrodniczych :roll:

Aprilku chodziłam do Izy obejrzeć tulipanki, faktycznie są prześliczne, muszę i ja na takie ślicznotki zapolować :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku bardzo dziękuję za miłe słowa, cieszę się, ze fotki podobają Ci się....a ja zawsze zachwycam się Twoimi :D
Sasanka mi też bardzo się podoba, kolor piękny i te poszarpane płateczki są super :D
Moja bladoróżowa jutro powinna zakwitnąć to wrzucę fotkę, ciekawa jestem, czy Twoja jest taka sama czy jaśniejsza :D
Siewek z tulipanków u mnie jest bardzo mało, dosłownie kilka, bo ja zawsze po kwitnieniu obcinam nasienniki, ale w tym roku zostawię, niech się rozsiewają, bo są naprawdę ładne :D

Tajeczko bardzo się cieszę, ze gęsiówka ładnie Ci kwitnie ;:196 Wciąż zakwitają kolejne sasanki, a ja cieszę się bardzo każdym kolejnym krzaczkiem, bo bardzo je lubię :D Mam kilka zeszłorocznych sieweczek, w przyszłym roku powinny zakwitnąć, bardzo jestem ciekawa jakie będą :D

Jolu tulipanki Tarda potrzebują słonecznego miejsca, w cieniu one nie będą się w pełni otwierały....nawet jak jest pochmurny dzień, to są takie na pół otwarte, albo nawet i w pąkach...
Ja również bardzo Cię pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

Bajecznie kolorowa wiosna w ogrodzie!
Pozdrawiam :wit
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zadowolona jesteś z gęsiówki? Czy można ją trzymać w doniczce i jak długo kwitnie? :D Jest bardzo ładna, szczególnie różowa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aga :wit Wiosna faktycznie z dnia na dzień jest coraz piękniejsza, weselsza i bardziej kolorowa :D Wciąż rozkwitają kolejne kwiatuszki :D

Madziu gęsiówka faktycznie jest bardzo ładna, taka landrynkowa 8-) :lol: Ja jestem z niej bardzo zadowolona, jest całkowicie niekłopotliwa. Jednak do doniczki nie polecałabym jej, ponieważ to kwiat wiosenny, kwitnie dosyć długo, bo co najmniej miesiąc, ale później całe lato to tylko zielona podusia....
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś zdjęcia cudne. Sasanka na pierwszej fotce zjawiskowa. Zachwycił mnie jej kolor i płateczki.
Pozdrawiam Hala
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Wiesz ja swoje tulipanki roznoszę bo ciągle mi ich mało ale nigdy nie wpadłam aby zrobić z nich łączkę ;:204 i jakoś siewek sasanek niet :? Piękny ma kolorek taki głęboki ;:215
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ja też nie mogę sie na nią napatrzeć, mam nadzieję, ze w przyszłym roku zachowa ten swój strzępiasty pokrój płatków :D

Gosiu te tulipanki to wysadzona kilka lat temu jedna paczuszka, tak się wspaniale rozrosły nie zaczepiane :D
Jeśli sasanki same nie rozsiewają Ci się , to jak nasionka dojrzeją to zbierz i od razu posiej leciutko przysypując ziemią...na pewno ładnie wzejdą :D

Ogród wygląda jak wielki kwitnący bukiet....a to za sprawą ukwieconych drzew :D Fotki robione przed chwilą....jeszcze gorące 8-) :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”