Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
Śliczne żonkile..
. Życzę zdrówka. 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
W mój gust tez trafiły
W sklepach kilka gatunków , u Ciebie dziesiątki, ja mam tylko 5. Choroba ,,narcyzowa'' tylko lekko mnie tknęła
Jak Twoja grypa, pogoniłaś już choróbsko
Życzę dużo zdrowia , święta blisko 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja uwielbiam te białe zwykłe narcyzy, które wszyscy znamy z dzieciństwa - ze względu na zapach.
Elizko, czy te odmianowe kolorowe też pachną, albo chociaż niektóre z nich?
Elizko, czy te odmianowe kolorowe też pachną, albo chociaż niektóre z nich?
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Także jestem wielbicielką narcyzów, głównie dlatego że są mniej wymagające od tulipanów. Elizo wypoczywaj
i pij dużo gorących napojów, a przejdzie Ci choroba lżej. Nie wiem czy czytałaś wątek o zdrowiu podjęty przez Lady-r ?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=17188
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=17188
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Kurcze nie bylo mnie pare dni i takich zaległosci sie narobilo w ogrodach innych, ze nie wiem kiedy to przeczytam
, ale te pare dni miałam wycięte z życiorysu... sprzatanie a miedzy czasie poprawiać musiałam swoja prace mgr.
zreszta w najblizszych dniach jeszcze pieczenie plackow mnie czeka, bo mamuska z tata w kuchni cala reszte robia.
tade k miło mi że moje narcyzki i w Twoj gust trafiły
hehe mam nadzieje ze ta choroba narcyzowa jednak rozwinie sie bardziej
a chorubsko... funkcjonuje juz normalnie, aczkolwiek katarzysko jeszcze zostało
a za zyczonka dziekuje
MaGorzatka mnie to tam wszystkie sie one podobaja, choc w sumie te pelne najbardziej
hmm czy te odmianowe pachna?? ehh to mnie zabiłaś tym pytaniem
wiesz, szczerze powiedziawszy nie pamietam juz czy kicalam przy kazdym, pamietam ze na pewno pachnie ten Actea - przy nim nawet kicać nie trzeba bylo i wtykac nochala bo na odleglosc pachniało, a reszta to wydaje mi sie ze ma taki delikatny zapach, ale na wiosne wyniucham wszystkie aby ocenić
Bufo-bufo narcyzy o tyle sa lepsze od tulipanow ze nic ich nie zje w porownaniu z tulipanami bo sa trujace
ale z tymi wymogami to poki co nie osądzam ktore sa lepsze, bo kwitły mi pierwszy sezon dopiero, ale np jak przechowywalam tulipany i narcyzy przez lato to dosc sporo narcyców mi pogniło i wyschło a tulipanom nic nie było... Nie wiem czym to spowodowane było, moze dlatego ze na strychu gdzie byly przechowywane było bardzo duszno w lato i sie zaparzyły?? bladego pojecia nie mam, w kazdym razie na rok nastepny na pewno na strychu juz nie wyladuja.
Dziekuje - chorubsko juz mineło, a zawsze przy grypsku pije duzo herbaty gorącej z cytrynką
A jeśli chodzi o ten watek, to tak poczatkowe strony poczytalam... i powiem tyle ze jeśli chodzi o fachowosc lekarzy to mozna tylko rece załamać. Ja od urodzenia mam ciezka astme i alergie na duuuzo rzeczy, w wieku 16 lat rente pobieralam, ale odkad ZUS przejął dowództwo to mi ja odebrano, choc i tak do tej pory mam II stopien niepełnosprawnosci. I tak do 12 roku zycia nikt nie wiedział co mi jest, jak opuchłam to wygladalam jak potwór, do tego całe ciało bylo w duuzych plamach pokrzywki co wiadomo strasznie swędzi - tak jak przy poparzeniu sie pokrzywa, no i dusznosci... a pogotowie jak przyjeżdzało codziennie, nawet i czasem 2 razy dnia to za kazdym razem przepisywali nowe leki, ktore w gruncie rzeczy nie pomagały a rodzice duuuzo pieniazkow na nie tracili. Noo a mama potem od kogos obcego pamietam dowiedziala sie, ze jest jedna Pani doktor w Zabrzu ktora moze pomoc, i wtedy juz porzadnie sie mna zajeto w tym szpitalu ze jakos wyszlam na prosta, choc problemy do konca zycia miec juz będę. Achh moglabym duuuzo pisac na ten temat ale szkoda nerwow- wiadomo jak to jest z nasza służba zdrowia
-- 21 gru 2011, o 22:12 --
Fortissimo - na zywo ma bardzo duze kwiaty

Ice king - pierw żółty a potem robi sie biały

Bridal crown

tade k miło mi że moje narcyzki i w Twoj gust trafiły
MaGorzatka mnie to tam wszystkie sie one podobaja, choc w sumie te pelne najbardziej
Bufo-bufo narcyzy o tyle sa lepsze od tulipanow ze nic ich nie zje w porownaniu z tulipanami bo sa trujace
Dziekuje - chorubsko juz mineło, a zawsze przy grypsku pije duzo herbaty gorącej z cytrynką
A jeśli chodzi o ten watek, to tak poczatkowe strony poczytalam... i powiem tyle ze jeśli chodzi o fachowosc lekarzy to mozna tylko rece załamać. Ja od urodzenia mam ciezka astme i alergie na duuuzo rzeczy, w wieku 16 lat rente pobieralam, ale odkad ZUS przejął dowództwo to mi ja odebrano, choc i tak do tej pory mam II stopien niepełnosprawnosci. I tak do 12 roku zycia nikt nie wiedział co mi jest, jak opuchłam to wygladalam jak potwór, do tego całe ciało bylo w duuzych plamach pokrzywki co wiadomo strasznie swędzi - tak jak przy poparzeniu sie pokrzywa, no i dusznosci... a pogotowie jak przyjeżdzało codziennie, nawet i czasem 2 razy dnia to za kazdym razem przepisywali nowe leki, ktore w gruncie rzeczy nie pomagały a rodzice duuuzo pieniazkow na nie tracili. Noo a mama potem od kogos obcego pamietam dowiedziala sie, ze jest jedna Pani doktor w Zabrzu ktora moze pomoc, i wtedy juz porzadnie sie mna zajeto w tym szpitalu ze jakos wyszlam na prosta, choc problemy do konca zycia miec juz będę. Achh moglabym duuuzo pisac na ten temat ale szkoda nerwow- wiadomo jak to jest z nasza służba zdrowia
-- 21 gru 2011, o 22:12 --
Fortissimo - na zywo ma bardzo duze kwiaty

Ice king - pierw żółty a potem robi sie biały

Bridal crown

- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
nic tylko podziwiać 
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Elu , nie miałem pojęcia , że jest tak wiele odmian. Tylko gama kolorów niezbyt bogata , żółte i białe przeważają . Gdyby tak czerwone z białą trąbką
Czarnej róży to pewnie nie wyhodują , ale takiego narcyza , kto wie

-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Jeju Elizo jak ja zaczynam tęsknić do wiosny .u ciebie tyle pięknych narcyzów u mnie takie pospolite i tylko kilka ,ale mam nadziej ,że się rozmnożą
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Piękna kolekcja narcyzów. Ja też w tym roku dokupiłam co nieco
są trwalsze od tulipanów i dłużej kwitną ale i tak dokupiłam więcej tulipanów bo mam do nich niesamowitą słabość 
Elizo nie mogę się napatrzeć na cudne narcyze, masz ich tak wiele i to różnych odmian, niektóre widzę po raz pierwszy.

- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Elizo pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem oszołomiona hurtowymi ilościami kwitnących cebulowych. Najbardziej zachwyciły mnie lilie, tulipany i narcyzy. Wyobrażam sobie, co będzie u Ciebie na wiosnę, jak wszystko się rozrośnie i zakwitnie. Będę zaglądać.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Tadku ja jeszcze w zeszłym roku też nie wiedzialam ze jest tyle odmian, i jak by nie bylo jest ich jeszcze wiecej... a kolorki... no w sumie juz pojawiaja sie różowe, mocne pomarancze, noo ale taki czerwony z białym... ciekawie by wygladal w polskich barwach
Moze i wyhoduja takie, ale czy za naszych czasow?
czesc Andrzejku bardzo dawno Cie u mnie nie bylo :P witam serdecznie. Ojjj uwierz... nie tylko Ty tesknisz za ta wiosna, sama czekam na nia z utesknieniem - naprawde
, ale jak by nie bylo jeszcze 3 miesiace
o ile ta zima nam sie nie wydłuży do kwiatnia a juz nie mowiac do maja :x ( choc taka jak jest teraz moze byc)
.
Cieszę sie, że podobaja Ci sie one..., jak masz jakies pospolite a chciałbys jakies inne to odezwij sie jakos w lipcu do mnie, wtedy będę wykopywac swoje, moze cos sie dla Ciebie znajdzie.
Szyszunia witam na mych cebulowych włosciach
Miło mi, że sie ona podoba
ja w tym roku tez dokupowalam narcyzy spora ilosc i z tulipanami tez zaszalalam bo az 2 tysiaki
nie moge sie doczekac widoku ich kwitnienia o ile nornice nie zrobia sobie stolówki z nich przez zime, a na pewno u mnie grasuja
a czy narcyzy sa trwalsze... chyba to tez zalezy od odmiany, odmiany narcyzow jak i tulipanow
Irena37 zapraszam na to patrzenie w takim razie jeszcze na wiosne skoro sie podobaja
, w przyszłym roku moze jakies inne odmiany sie dokupi jak finanse na to pozwola
slila1 witam u mnie
licze na to ze na wiosne beda jeszcze ladniejsze widoki niz w tym roku, bo zostało ich trochu wiecej posadzonych, wiec skoro podobaja Ci sie lilie, tulipki - to beda nowe odmiany wiosna (mam taka nadzieje, bo wiadomo jak to jest po zakwitnieciu), bo narcyzow bedzie wiecej ale te odmiany juz mialam u siebie.
Oczywiscie zapraszam serdecznie w odwiedziny i to czeste
Moze i wyhoduja takie, ale czy za naszych czasow?
czesc Andrzejku bardzo dawno Cie u mnie nie bylo :P witam serdecznie. Ojjj uwierz... nie tylko Ty tesknisz za ta wiosna, sama czekam na nia z utesknieniem - naprawde
Cieszę sie, że podobaja Ci sie one..., jak masz jakies pospolite a chciałbys jakies inne to odezwij sie jakos w lipcu do mnie, wtedy będę wykopywac swoje, moze cos sie dla Ciebie znajdzie.
Szyszunia witam na mych cebulowych włosciach
Irena37 zapraszam na to patrzenie w takim razie jeszcze na wiosne skoro sie podobaja
slila1 witam u mnie
Oczywiscie zapraszam serdecznie w odwiedziny i to czeste