Miszcze od pnączy to tu na Forum inne są... ja to chyba Miszcz Braku Czasu raczej...
Miejsce na ziemi Ave - cz.5
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejsce na ziemi Ave - cz.5
Ewelinko, miła... nie dworuj sobie Królowo Ogrodu z Hobbita działkowego...
Miszcze od pnączy to tu na Forum inne są... ja to chyba Miszcz Braku Czasu raczej...

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Gdzieżbym śmiała dworować sobieAve pisze:Ewelinko, miła... nie dworuj sobie Królowo Ogrodu z Hobbita działkowego...![]()
![]()
![]()
![]()
Miszcze od pnączy to tu na Forum inne są... ja to chyba Miszcz Braku Czasu raczej...![]()
![]()
Co do MISZCZA Braku Czasu - jesteśmy więc we dwie !!! Widzisz , dziś niedziela , a ja kończę pracę z minionego tygodnia dopiero...
- Ave

hahaha, z tą wiosną to masz rację... mój M. pukał się dzisiaj w głowę, jak patrzył - co ja za taniec wariata wykonuje nad kwitnacą miodunka... 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewuniu
jaki piękny masz ogród
, tyle róż w jednym ogrodzie w życiu nie widziałam .Jeżeli pozwolisz będę częstym gościem.Zazdroszczę obecnoci na targach,szkoda że to tak daleko.

- Ave

Będę się zawsze cieszyła z Twoich odwiedzin, Tereniu 
- Ave

No, zaaplikowałam sobie wczoraj to, co miało zwiastowac poczatek nowego sezonu ogrodniczego - ból kręgosłupa, łapy do ziemi, powłóczenie nogami i... pad na łózko o 20.00 !!!!! - czyli pobyt na działce połączony z całodziennym pobytem na powietrzu... porządkami na rabatach... opryskami.... Fajnie było

-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj też padłam, o 21-ej :P , "ogródkowałam" tylko po pracy, ale jeszcze 5 km z kijami zaliczyłam.
Nadmiar świeżego powietrza jednak zadziałał
Wiesz Ewo, ja tak do tego Waszego nowego wyzwania - można chyba i budowę prowadzić, i ogródek mieć,
widziałaś wątek Dany ??.
Nadmiar świeżego powietrza jednak zadziałał
Wiesz Ewo, ja tak do tego Waszego nowego wyzwania - można chyba i budowę prowadzić, i ogródek mieć,
widziałaś wątek Dany ??.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesz co, to jest jednak przewaga działki nad ogrodem przydomowym - jak już pojedziesz, to musisz robić
A przy domu - a to dzieci zawołają, a to sąsiadka wpadnie, a to jakis obiad trzeba nastawić i w sumie ta praca tak sobie idzie...ja na razie z braku czasu prawie nic nie robię, samo mi rośnie 
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Tak, zdecydowanie Stokrotko masz rację z tymi przerwami w pracy w ogródku przydomowym. Ja bez przerwy słyszę: "mama pić", "mama jeść", "mama a ona..."; "no, już na prawdę przesadzasz z tym ogródkiem..." ( to M), "nie zajmujesz się domem, tylko tym ogrodem", "ja tu jestem, a ty tylko ten ogród..." itp, itd
. Szlag mnie normalnie trafia...
Są dni, że w ogóle mi robota na zewnątrz nie idzie, choćbym tyle sobie zaplanowała. Same przeszkody, a pomocy wcale... Wrrr...
- Ave

hahahaha, no cudne jesteście Dziewczęta... a ja całe życie marzę o przydomowym... to jeszcze może przemyślę
chocoaz 100krocia mówi, że jej "samo rośnie" to może nie będzie tak źle...

-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Witam pospacerowałm sobie po Twojej cudownej działeczce i jestem pod ogromnym wrażeniem.Piękny ,zadbany i wypielegnowany ogród,aż ma się ochote wachać te Twoje róże !!!No jestem zauroczona cała lekture nadrobie z czasem ,ale juz nie moge sie doczekać!!
A propos ogródek przy domku to idealne rozwiązanie choćby poranna kawka w szlafroczku wśród zielonych brzóz przy śpiewie ptaszków i tak
co rano
Pozdrawiam DANA
Juz się ode mnie nie opędzisz
A propos ogródek przy domku to idealne rozwiązanie choćby poranna kawka w szlafroczku wśród zielonych brzóz przy śpiewie ptaszków i tak
co rano
Juz się ode mnie nie opędzisz
marzenia się spełniają! Dana
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś a pewnie, ze samo rośnie
bo zawsze, nawet przy porannej kawce na chwilką łapki włoży się w rabatkę, i tak za każdym razem i wszystko zrobione

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Melduję ,że dziś miałam przyjemność wypić pierwszą kawkę na ogrzanej słoneczkiem ławeczce w ogrodzie 
Ech, życie miłe jest , czasami
Ech, życie miłe jest , czasami
Ewa, cieszę się, że z wiosną się zaktywowałaś w swoim wątku
Ja też jestem Miszcz Braku Czasu...A jak się zacznie sezon, to już całkiem... I widzisz, to jest faktycznie zaleta ogrodu nieprzydomowego, że jak się już pojedzie, to trzeba się narobić, no bo po to się wyjechało...Ja nie potrafię wypoczywać na działce, jak przysiądę na papierosa i się wokół rozejrzę, to zaczynam jedną ręką choć coś wyrywać
Znaczy, inaczej...w ten sposób wypoczywam