Właśnie kończy się pierwszy dzień wiosny
Ciemierniki czekają, jeszcze chwila...i się popiszą
Zenobiusz jestem Ci bardzo wdzięczna

. Nie mam pojęcia, kiedy wsadzałam obrazki, ale mam nadzieję, że roślina mnie nie zawiedzie. Nawet liście są atrakcyjne.
Ado miło Cię witam

Dzisiaj stwierdziłam, że mimo dwóch lat posiadania działki, absolutnie nie jestem zadowolona z efektów. Kompletnie nic mi się nie podoba

i chyba całą wiosnę będę przesadzać i tworzyć nowe rabaty.
Czereśni nie przycinałam w ogóle nigdy. Ona ma więcej owoców niż liści, więc na razie nie ma takiej potrzeby.
Ogródki działkowe w mojej dzielnicy znajdują się bardzo blisko osiedla, stąd może nie jest bardzo niebezpicznie i kradzieże roślin nie zdarzają się. Moim sąsiadom skradziono lodówkę, grila i leżaki, ale była to jedyna kradzież odkąd posiadam ogródek.
Krysiu modrzewia podetnę dość wysoko i zobaczymy

Dziś było tak cieplutko, że nawet deszcz w ogródku nie przeszkadzał, a właściwie to bardzo mi się podobał. Nie zamierzam się forsować, przecież wiosna dopiero się zaczęła.
Aniu u mnie wiosna w pełni

Żeby tylko kondycji wystarczyło. Dzisiaj wyciągnęłam z altany rośliny do wysadzenia i doszłam do wniosku, że ...najpierw muszę zrobić rewolucję z tymi, które już rosną.
Gośka dostałam kiedyś w podarunku, może trochę złośliwie, krasnoluda

i pewnie to jego dzieło
Ola ja nigdzie kwiatka nie dojrzałam, za to owoc - dość oryginalny. Liściory też ładne
Gosia wiosna u mnie wedlug kalendarza

Tyle, że ja trochę do tyłu...albo już zmęczenie wiosenne

Najlepszym gościem jest najlepsza koleżanka, a biesiada najlepsza w naturze
Jadzia ja rozpoczęłam dziś towarzyski sezon ogródkowy

na werandzie, padający ciepły deszczyk, jak w maju. Błogie lenistwo na ławeczce, prawie do północy
W jakim towarzystwie się znajdę ?