Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Geniu droga, Ty jesteś przyjaciółką nas wszystkich forumowiczów, dla każdego znajdziesz dobre słowo :D
W zeszłym roku kupiłem sobie aparat cyfrowy i przez cały sezon robiłem bez przerwy zdjęcia, jedne lepiej mi wyszły, większość gorzej. Rododendrony świetnie pozują do zdjęć, chyba wiedzą że są piękne i lubią być uwieczniane :D

Pozdrawiam Tomek :wit

Tomku drogi , bardzo bym chciała , ale to nie możliwe ,tyle jest osób na forum ,że to jakoś nie możliwe , ale dla Tych których poznałam wirtualnie i nie tylko to tak , bardzo mi na Was zależy
i bardzo Was lubię ;:196
Genia
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agdulko dziękuję, liczę się z Twoim fotograficznym zdaniem, zdjęcia robię cyfrowym kompaktem, może kiedyś pokuszę się o lustrzankę cyfrową :D

Romku wiem że tam bywasz bo wyczytałem u Ciebie w wątku, pan Stasiu to bardzo uczciwy i szanowany człowiek, znam go od lat, mieszkam bardzo blisko :D

Geniu więcej takich ludzi jak Ty i świat nie znałby wojen ani innych zawieruch, jesteś wspaniała, podziwiam Cię i szanuję. Całe nasze forum jest pełne osób wartościowych i godnych naśladowania, myślę że jest to najbardziej kulturalne forum jakie znam, spotkałem się tu tylko z wyrazami sympatii. Szanujmy się wszyscy i pokazujmy to innym, może ten świat będzie lepszym :D
Dziękuję że moje zdjęcia Ci się podobają, o depresji mowy być nie może, masz przecież cudowny ogród który nam tak pięknie prezentujesz :D

Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witaj Tomku :)
rozmarzyłam się za wiosną i latem po spacerze po twoim ogrodzie :) i chyba faktycznie jakoś niedaleko mieszkamy od siebie bo jak wyjdę na główna uliczkę miejscowości to mam podobny widok na tatry jak ty :)

Wiesz też przymierzam się do zakątka z ogrodem japońskim i ciekawa jestem czy nie orientujesz się gdzie w pobliżu Krakowa można kupić pagody,lampy japońskie .Szukałam ale hmmm nie znalazłam .Można zamówić przez allegro ale koszt przesyłki to ok 80 zł za szt.

Ja na allegro znalazłam taką :
Obrazek
i taką :

Obrazek

cena ich jest przyzwoita ale transport :(
co o nich sądzisz ? mnie się bardzo podobają

Może ty się orientowałeś w okolicy ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Fajne lampy! Ciekawe jakie są w dotyku? Kształt i wykończenie, przynajmniej na zdjęciach, bez zarzutu :)
A nie daliby rady wysłać tego kurierem? Wtedy koszt transportu powinien być ok 30zł /szt
Agata
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tomuś - nie zaglądałam przez kilka dni na forum, a tu takie piękne zdjęcia. Jaaaa, jaki piękny jest Twój ogród... Jesteś wspaniałym ogrodnikiem.
I muszę Ci się przyznać, że się wzruszyłam, kiedy przeczytałam, że stoisz w deszczu i patrzysz na swój ogród... Mogę Cię za to uściskać!
Pozdrawiam - Ula
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Iwonko te lampy które pokazałaś, są bardzo atrakcyjne, mają smak, jeśli cena przystępna to warto kupić. Ja to przedsięwzięcie mam dopiero w planach, nie orientowałem się jeszcze gdzie można by nabyć takie cudeńka. Czasem przejeżdżając w trasie, widziałem wśród wystawianych krasnali też lampy pagody ale na pewno nie tak dobre jeśli chodzi o wyraz artystyczny.
Podejrzewam że w tak dużym mieście jak Kraków, można gdzieś nabyć, musimy szukać, pytać :D A może ktoś kto przeczyta Twoje słowa nam podpowie :D

WitamAgato dawno Cię nie widziałem u mnie, ale spotykam Cię u koleżanek i czytam co piszesz :D

Ursulko witam, ja nie żartowałem z tym deszczem, często tak łażę i moknę przyglądając się ogrodowi. Zwłaszcza kiedy kwitną azalie i różaneczniki, uwielbiam kiedy po skoszeniu trawników przychodzi deszcz, mimo że dawno już nie mamy idealnych trawników wygląda wtedy świetnie, nie można wzroku oderwać :D

Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Ja tu jestem po kilka razy dziennie. Tylko nie zawsze się wpisuję. Staram się nie zakłócać ciszy, gdy nie mogę jej wzbogacić. :twisted:
choć nie zawsze umiem się powstrzymać ;:14
Agata
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ursulka pisze:Tomuś - nie zaglądałam przez kilka dni na forum, a tu takie piękne zdjęcia. Jaaaa, jaki piękny jest Twój ogród... Jesteś wspaniałym ogrodnikiem.
I muszę Ci się przyznać, że się wzruszyłam, kiedy przeczytałam, że stoisz w deszczu i patrzysz na swój ogród... Mogę Cię za to uściskać!
Pozdrawiam - Ula
Tomku witaj w przeciwieństwie do Ciebie , nie bardzo lubię w deszczowe dni swój ogród dopiero po deszczu lubię robić zdjęcia z kroplami deszczu na płatkach i liściach kwiatów .
Od dziecka nie lubię dni deszczowych i pochmurnych a mamy ich coraz więcej .
Nie przeszkadzają i takie nałe trwające krótko deszcze .
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Agato ja postępuję podobnie jak Ty, biegam po różnych wątkach, czytam i często się nie wpisuję. Zwłaszcza gdy widzę ożywioną dyskusję a nie mam w tym temacie nic do powiedzenia. Postępuję podobnie jak w życiu, częściej słucham niż mówię. U Ciebie w wątku spotykam często ciekawe rozmowy, chętnie im się przysłuchuję :D

Geniu witaj, co do deszczu to mój ogród zawsze jest go spragniony, jesienią oczywiście mniej. Posiadam skupiska roślin które naprawdę potrzebują dużo wody. Nie mówię tu o deszczu kilkunastodniowym, ale często tęsknimy do całodziennych i całonocnych opadów spokojnego deszczu. Ostatnimi laty często brakuje opadów zwłaszcza wiosną, kiedy są najbardziej pożądane, widać to u nas po wielkości przyrostów na iglakach, gdy brakuje wody przyrosty są małe tak było w zeszłym sezonie, szczęście pogoda deszczowa dopisała rododendronom, kwitły wspaniale. W deszczu wiele roślin iglastych świetnie się prezentuje, o wiele piękniej niż w pełnym słońcu, taki ich urok, pokazują esencję swych barw. Dlatego lubię dni deszczowe, oczywiście nie do przesady, uwielbiam ciepłą słoneczną pogodę jak prawie każdy, bez słońca nie dałoby się żyć :D

Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku przeciwko deszczom trwającym jeden dzień nie mam nic przeciwko ,deszcz jest potrzebny no i wykonuje za nas podlewanie , nie lubię deszczu i dni pochmurnych trwających po kilka i więcej dni jak to było w poprzednim roku .
Genia
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Racja Geniu wszystkiego powinno być w normie również deszczu :D

Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

A jak ogród pachnie po deszczu...!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Tomku :D Kolejne piękne odsłony Twojego ogrodu!! Świetne zdjęcia :D
Miłego weekendu Ci życzę :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Izo witam, rzeczywiście zapachy są niesamowite, wszystkie esencje zapachowe iglaków się potęgują :D

Moniko witam i dziękuję, miło mi to słyszeć :D

Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tomkuu Ciebie też tak wieje i zimno , dziś to nawet dla mnie za zimno .
A muszę jeszcze jechać na lotnisko odwieźć syna na samolot .
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”