Aniu jak znajdę w Fotosiku to wkleję Ci zdjęcie mojej z wiosny ,dobrzeandowan pisze:Witaj Geniu - toteż zwątpiłam w zgodność odmianową tej magnolii bo już Iza mi zasugerowała, że kwiaty u jej Yellow Bird były inne. Ania
Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- andowan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu- Katarynko. Dziękuję za odwiedziny i pochwały
Ja też nie zwiedzam wszystkich ogrodów bo skąd czasu na to brać. Ale jak ktoś do mnie zagląda to ja natychmiast biegnę z rewizytą i w ten sposób krąg zwiedzanych ogrodów się poszerza. Byłam też u Ciebie i stwierdziłam, że nie pierwszy raz. Podziwiam Twoje rośliny użytkowe, Chyba i Ty masz dość duży areał? Zapraszam serdecznie do odwiedzania moich zakątków i pozdrawiam
Ania
A o wielu roślinach dopiero marzę
A o wielu roślinach dopiero marzę
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Witajcie Geniu , Piotrze- jeżówki są tak zmienne, że zanim my zdobędziemy te, którymi teraz kuszą nas Amerykanie, oni już wyhodują nowe odmiany. Wy , o ile się zorientowałam z wypowiedzi z Waszych stron, macie źródła dużo tańsze niż ja. Co z tego, że ja już zdobyłam Tomato Soup, jeśli musiałam płacić w funtach za małe sadzonki i jeszcze nie wiem, czy mi wyżyją. A pewnie w przyszłym roku Vitroflora lub inny hodowca in vitro wypuści na rynek całą masę odmian jeżówek.
Ale i tak nie mogłam się oprzeć tym zakupom w angielskim sklepie internetowym
Wczoraj nabyłam też sadzonkę Echinacea "Elton Knight". Jest różowa ale za to niższa niż inne odmiany ( mam już taką odmianę białą )-45 cm-i bardziej zwartą. Oto ona

Piotrze- Twoja Cheilanthes wypuszcza już nowe listki więc niebawem będę mogła Ci ją wysłać ale z poprzedniej byłam bardziej zadowolona; jednak teraz rośliny przechodzą powoli w okres jesiennego spoczynku i trudniej się robi sadzonki.
Geniu- chyba "nici" z półpełnej odmiany jesiennego, białego zawilca; te odrosty, o których myślałam, że pochodzą z odmiany Whirlwind, niestety zakwitły na różowo czyli okazały się odrostami innej odmiany
Wykwitają zawilce jesienne a powtarzają kwitnienie wiosenne

Nareszcie ruszyły maleńkie sadzonki fuksji zakupione na allegro.

Niektóre odmiany zmieniają kolor po zapyleniu

Ale i tak nie mogłam się oprzeć tym zakupom w angielskim sklepie internetowym
Wczoraj nabyłam też sadzonkę Echinacea "Elton Knight". Jest różowa ale za to niższa niż inne odmiany ( mam już taką odmianę białą )-45 cm-i bardziej zwartą. Oto ona

Piotrze- Twoja Cheilanthes wypuszcza już nowe listki więc niebawem będę mogła Ci ją wysłać ale z poprzedniej byłam bardziej zadowolona; jednak teraz rośliny przechodzą powoli w okres jesiennego spoczynku i trudniej się robi sadzonki.
Geniu- chyba "nici" z półpełnej odmiany jesiennego, białego zawilca; te odrosty, o których myślałam, że pochodzą z odmiany Whirlwind, niestety zakwitły na różowo czyli okazały się odrostami innej odmiany
Wykwitają zawilce jesienne a powtarzają kwitnienie wiosenne

Nareszcie ruszyły maleńkie sadzonki fuksji zakupione na allegro.

Niektóre odmiany zmieniają kolor po zapyleniu

-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Aniu piękna kolekcja fuksji, a szczególnie ta ciemna i pełna:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "