Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje marzenie - maniusika .

Post »

Janko, u mnie pogoda dzisiaj fatalna...właściwie nie powinno się wychodzić z domu.
Miłego dnia Ci zyczę :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Również miłego dnia.
Taka sama chlapa u nas, byty całe przemoczone. :D
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Na te święta co nadchodzą, życzę ciepła i miłości. Niech Cię ludzie nie zawodzą i niech uśmiech w sercu gości ;:180
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maniusiu-Janusiu :D powoli święta się kończą, goście się rozeszli i miło pozaglądać po ogrodach.
Jestem u Ciebie z wizytą pierwszy raz i mogę powtórzyć za kimś, kto to już u Ciebie powiedział: Twój ogród jest taki swojski - sielski i mazowiecki. Tyle pięknych kolorowych kwiatów, tak pogodnie i ciepło... Aż miło się u Ciebie rozgościć... Twoje krajobrazy ogrodowe są takie malarskie.
Podejrzałam też świetny sposób na iglaki płożące - podwiązywanie do palików i to trawką! Wypróbuję wiosną!
I przyuważyłam też fajne irysy...
Pozdrawiam serdecznie - Ula
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

witam cię Ulu i miło mi że się podoba mój ogród .... tak komponuję wszystkie kwiaty aby wyglądały że kwitną cały czas , a co do trawy , ona sama się wykrusza a iglaki przyczepiaja sie do kołków natomiast sznurek potrafi wrosnąć i trudno go wyciągnąc ,
Już po świętach tylko choinka o nich przypomina a za pasem Nowy Rok i znowu będziemy o rok starsi aby tylko zdrowie dopisywało bo szybko zleci i będziemy znowu podziwiać wiosenne kwiaty .. już tęsknię za grzebanie w ziemi , przesadzaniu ,dosadzaniu i kupowaniu nowych chciejstw a nazbierało mi się tego cała kartka ,,spokojnego przygotowywania się do Sylwestra ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam ..wygląda na to że znowu wróciła zima ,szkoda że po świętach , ładnie pruszy i znowu robi się biało ale wolę to niż deszcz i chlapa .. święta ,święta i po świętach . zostały tylko wspomnienia z mile spędzonych dni z rodziną i choinka .. szkoda że ta życzliwość świąteczna nie może trwać cały rok ...
wnuczek dostał od Mikołaja rowerek i jeździ po wszystkich pokojach , Obrazek Obrazek
choinki pięknie dekoruj mieszkanie , wprowadzają świąteczny nastrój i radosc do domów .. ..
Mój album
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniusiu - co Ty opowiadasz! Miedzy ogrodnikami życzliwość jest zawsze - bez względu na porę roku i czas nieświąteczny! Pozdrawiam serdecznie i z życzliwością :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Janko, witam Cię poświątecznie ;:167 Śliczne zdjęcia :D
Jestem zmęczona, ale bardzo szczęśliwa :lol: :lol: Teraz tylko Sylwester i liczę dni do wiosny!!
Serdecznie Cię pozdrawiam ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko ja tez tak liczę ..aby tylko Sylwester jakby dalej nie było stycznia ,krótki luty i marzec w którym już można siać na parapecie i szklarnie pierwsze kwiaty
Ula ,szkoda że wokół nas nie ma samych życzliwych ogrodników ...
u mnie biało i słonecznie chociaż trochę mroźnie aby tak się utrzymało do Sylwestra ..
Obrazek
stół i choinka znowu czekają na gości ...
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja swoją wsadzam w wiaderko z piaskiem i okładam kamieniami aby się nie wywróciła dolewam sporo wody aby miała wilgoć która paruje do góry utrzymuje wilgoć i igiełki dłużej się trzymają ..
na drugi rok kupuję ładną choinkę w donicy , co za sens płacić 30 zł za ściętą gdy można kupić taką samą w doniczce i mieć ją przez kilka lat a później wysadzić na ogród ale jestem mądra po szkodzie ale do tej pory miałam swoje choinki które posadziłam wokół domu ale teraz przerosły i szkoda było ich wycinać więc musiałam kupić , Antoś też jeździ swoim ,,motorem ,,po całym domu .. bo rowerek ma mniejszy a ten duży to już motor ..
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Witaj Janeczko pospacerowałam po Twoim ogrodzie i piękne masz kwiaty.Prymulcie rewelka chyba częściej będę zaglądać i pytać o wskazówki odnośnie szczepienia :wit pozdrawiam
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Janeczko wszystko przemija cieszmy się chwilą ;:138 Na dłużej też by było nie do wytrzymania śliczny Antoś i zdjęcia Świąteczne :heja Bardzo miło ;:196
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Januś, z kupionymi choinkami w donicy, to nie tak do końca jak myślisz. Często są to choinko hodowlane, właśnie na święta. Brutalnie się je wykopuje z ziemi, obrywając przy tym korzenie, umieszcza sie w donicy. Taka choinka ma bardzo małe szanse, aby przyjąć się w ogrodzie. Jeżeli zdecydujesz się kupić drzewko w donicy, to musisz sprawdzić korzenie, czy dobrze "obrosły" donicę. Taka choinka ma dużą szanse się przyjąć. Pozdrawiam. Spokojnej nocy, pa :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu ja bym kupiła na wiosnę gdy są dużo tańsze i wtedy naprawdę się przyjmną bo ja i tak gdy kupuję to oglądam korzenie gdy dadzą się wyjąć z doniczki a jak nie dają to i tak trzeba je przesadzić do większej lub posadzić do ogrodu .. nigdy nie kupuję jak nie sprawdzę ,jeżeli sprzedawca się nie zgadza tz. że coś jest nie tak z roslinką i jej nie kupuję ..
Mój album
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co prawda, to prawda! Wiosną nawet byle badylek wetknięty do ziemi - puszcza korzonki. A jesienią niekoniecznie. Z moich doświadczeń wynika, że z roślin sadzonych jesienią wiele wypada. Wypraktykowałam, że tej , która jest kupiona jesienią (na przykład na smakowitej wyprzedaży), lepiej nie sadzić, lecz zadołować w ziemi, razem z doniczką. Opatulić, obsypać i napluć dla pewności! :D

Maniusiu-Janiusiu - wszystkiego dobrego w Nowym Roku Ci życzę! I niech Twój ogród rośnie piekny i kolorowy! - Ula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”