Tylko pozazdrościć, aż czuć jak wszystko tętni życiem
Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć wszystkim!
Haniu, - robiąc zdjęcie kwitnących skarbów myślałam cieplutko o Tobie, czy u Ciebie też już zagościła wiosna
Anulka, - dzięki za odwiedziny
Dala - witam Cię serdecznie! Morele u mnie maja nabrzmiale paki, wiec lada dzien zakwitna
Krysiu, - ja tez myslalam ze zaraz lunie deszcz, ale jakos sie rozpogodzilo
Ihasia - nie mam pojecia co to zo roslinka
EdytaB - lawenda rosnie w gruncie, bez obaw mozesz ja wysadzac z donicy
Cynthia - Dzięki za odwiedziny
Przepraszam za brak polskich liter, ale wlasnie cos mi sie popsulo w kompie, postaram sie to potem naprawic. [/list]
Haniu, - robiąc zdjęcie kwitnących skarbów myślałam cieplutko o Tobie, czy u Ciebie też już zagościła wiosna
Anulka, - dzięki za odwiedziny
Dala - witam Cię serdecznie! Morele u mnie maja nabrzmiale paki, wiec lada dzien zakwitna
Krysiu, - ja tez myslalam ze zaraz lunie deszcz, ale jakos sie rozpogodzilo
Ihasia - nie mam pojecia co to zo roslinka
EdytaB - lawenda rosnie w gruncie, bez obaw mozesz ja wysadzac z donicy
Cynthia - Dzięki za odwiedziny
Przepraszam za brak polskich liter, ale wlasnie cos mi sie popsulo w kompie, postaram sie to potem naprawic. [/list]
- Ania Kropelka

Dzięki Moniu za identyfikacj Pusznikii
:P
Roslynn - ja Tobie tez zycze milego dnia!!
U innych dzialaja mi polskie znaki, a w moich odpowiedziach nie
Wczoraj tez mialam pracowity dzien. Wsadzone jest kolejnych 8 krzakow rozanych i obsadzilam je liliami orlikami i jeszcze paroma innymi rzeczami ....;-), ale zdjecia pokaze dopiero jak ukoncze te rabaty, bo traz panuje tam okropny balagan i wyglada to szpetnie
:P
Roslynn - ja Tobie tez zycze milego dnia!!
U innych dzialaja mi polskie znaki, a w moich odpowiedziach nie
Wczoraj tez mialam pracowity dzien. Wsadzone jest kolejnych 8 krzakow rozanych i obsadzilam je liliami orlikami i jeszcze paroma innymi rzeczami ....;-), ale zdjecia pokaze dopiero jak ukoncze te rabaty, bo traz panuje tam okropny balagan i wyglada to szpetnie
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu. Wyobrażam sobie jak będzie u Ciebie ładnie jak te wszystkie krzaki różane rozkwitną. Moje, o które tak się bałam stare krzaki, jednak wszystkie żyją. Co prawda jedną wykopałam, a dziś podejrzewam, że może też by odbiła. Z trzech krzaków podejrzanych o przemarznięcie, dwa odbiły, więc może ten wykopany też by odbił. Ale wszystkie musiałam bardzo nisko poobcinać. Może to im pomoże ładnie teraz się rozkrzewić. Wszystkie dostały kompost i obornik, a wczoraj podlałam nawozem interwencyjnym do róż, aby miały zastrzyk nim zacznie działać obornik. Miłego dnia życzę. A święta to podejrzewam, że u mamy w Jerzmanowie będziesz spędzać. Tam to dopiero jest piękny i ogromny ogród. Już wyobrażam sobie jakie smakołyki mama przygotuje. Pozdrów ją ode mnie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ania Kropelka

Cześć Krysiu, masz rację pierwszy dzień świąt u mamy... a smakołyki to już wspólnie sykujemy, bo my posiadamy wędzarkę i doszliśmy już do wprawy w robieniu wędlinek i mama powierza nam w tym roku swoje mięsko.....ada.kj pisze:Witaj Aniu. Wyobrażam sobie jak będzie u Ciebie ładnie jak te wszystkie krzaki różane rozkwitną. Moje, o które tak się bałam stare krzaki, jednak wszystkie żyją. Co prawda jedną wykopałam, a dziś podejrzewam, że może też by odbiła. Z trzech krzaków podejrzanych o przemarznięcie, dwa odbiły, więc może ten wykopany też by odbił. Ale wszystkie musiałam bardzo nisko poobcinać. Może to im pomoże ładnie teraz się rozkrzewić. Wszystkie dostały kompost i obornik, a wczoraj podlałam nawozem interwencyjnym do róż, aby miały zastrzyk nim zacznie działać obornik. Miłego dnia życzę. A święta to podejrzewam, że u mamy w Jerzmanowie będziesz spędzać. Tam to dopiero jest piękny i ogromny ogród. Już wyobrażam sobie jakie smakołyki mama przygotuje. Pozdrów ją ode mnie.
A po świętach, może jakoś się zgadamy i mogłabym Cię podwieść do mamy w odwiedzinki..... dużo się tam u niej zmieniło. Namawiam ją żeby założyła swój wątek, bo na rzie tylko podczytuje.......a pozdrowię ją na pewno
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu. Bardzo chętnie. Musimy się umówić. Pamiętam ten ogród sprzed paru ładnych lat, to wtedy już był piękny i te ilości drzew owocowych. No i znakomity gril.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Ania Kropelka

- Ania Kropelka

- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Witam - a wiesz co to za powojnik - mój jeden też ma już pąki a powinien kwitnąć dopiero w maju a w takim tempie zakwitnie po świętach...
a wiosenka już piękna chyba wszędzie
ciekaw jestem czy moje liliaki zakwitną po zeszłorocznym cięciu 
a wiosenka już piękna chyba wszędzie
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki