Moje roślinki
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiecie...hibki tak mają,po intensywnym kwitnieniu odchorowują to bardzo często utratą liści.Kasiu u Ciebie dodatkowo nowe miejsce...więc pączki też lecieć mogą...to norma.
Nie martwcie się,te smutne badylki niedługo znowu się zazielenią.Trzeba tylko troszkę ciperpliwości i...nie przestawajcie zraszać!aha!Teraz pora,że może się zdarzyć przędziorkowa infekcja...oglądajcie hibki dokładnie!
Ja codziennie zbieram garście pożółkłych liści,ale nie martwię się zbytnio,bo wiem,że robią miejsce zdrowszym i ładniejszym!
Nie martwcie się,te smutne badylki niedługo znowu się zazielenią.Trzeba tylko troszkę ciperpliwości i...nie przestawajcie zraszać!aha!Teraz pora,że może się zdarzyć przędziorkowa infekcja...oglądajcie hibki dokładnie!
Ja codziennie zbieram garście pożółkłych liści,ale nie martwię się zbytnio,bo wiem,że robią miejsce zdrowszym i ładniejszym!
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- katrina26
- 1000p

- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Kinguś w tym problem, że jemu listki nie żółkną tylko robią się jak pergamin
takie przezroczyste prawie. Pewnie to wina zmiany warunków. Korzonki ma zdrowe, mam nadzieje że odbije. Z przędziorkami walczyłam na fikusie, więc teraz często zraszam rośliny i utrzymuje wilgotność
Dziękuję że się odezwałaś.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój też łysieje, ale tak jak mówi Antosia listki stare robią miejsce młodym. U mnie już widać zieloniutkie punkciki 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- katrina26
- 1000p

- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Moniu mogę czekać nawet do lata, byle by tylko odbił
Dziękuję za pocieszenie 
Ago kup, kup
To piękne kwiaty są ;)
Dziś byłam u przyszłej teściowej, a że nie było jej w domu, to skorzystałam z okazji i rozejrzałam się u niej. Nie wróciłam z pustymi rękami ;) Może ktoś wie co to? Myślałam że to Epiphyllum, ale chyba nie...

Co z tym zrobić? prosto do ziemi czy czekać na korzonki w wodzie?
Ago kup, kup
Dziś byłam u przyszłej teściowej, a że nie było jej w domu, to skorzystałam z okazji i rozejrzałam się u niej. Nie wróciłam z pustymi rękami ;) Może ktoś wie co to? Myślałam że to Epiphyllum, ale chyba nie...

Co z tym zrobić? prosto do ziemi czy czekać na korzonki w wodzie?
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06