Ta piwonia jest oszałamiająco piękna. Ile lat ma ten egzemplarz? Mam nadzieję, że ja też doczekam się takich kwitnień.
Tajemniczy ogród Magduli141. . .
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tajemniczy ogród Magduli141. . .
Wandziu, u Ciebie już kwitną piwonie i rododendrony? Zdecydowanie cieplejszy masz klimat.
Ta piwonia jest oszałamiająco piękna. Ile lat ma ten egzemplarz? Mam nadzieję, że ja też doczekam się takich kwitnień.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
-
Magdula141
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dorotko
Rododendron już kwitnie ponad tydzień
ma 15 lat .Przed nim było kilka,ale żaden nie zagościł dłużej.
Piwonie rozkwitły w tym tygodniu ale tylko te w tym kolorze.Pozostałe jeszcze w pąkach
Nie pamiętam dokładnie ile mają lat,ale gdzieś
6 może 7. W tym roku , wczoraj dopiero odkryłam,że ona pachnie dość przyjemnie.W pozostałych latach jej zapach wydawał się być nie bardzo miły
Może to zależy od pory dnia.Wczoraj wąchanie było w godzinach wieczorowych
Piękne są na pewno.
pozdrawiam ciepło

Piwonie rozkwitły w tym tygodniu ale tylko te w tym kolorze.Pozostałe jeszcze w pąkach
6 może 7. W tym roku , wczoraj dopiero odkryłam,że ona pachnie dość przyjemnie.W pozostałych latach jej zapach wydawał się być nie bardzo miły
Piękne są na pewno.
pozdrawiam ciepło
-
Magdula141

-
szarotka66
- 1000p

Wandziu, rozpływam się w zachwycie nad Twoimi piwoniami.
Czy Ty jakoś specjalnie je nawozisz, czy dostają to co wszystko w ogrodzie?
Muszę wiedzieć czy zająć się nimi szczególnie.
W mojej okolicy nie widziałam nigdzie tych piwonii, tym bardziej mi na nich zależy.
Muszę wiedzieć czy zająć się nimi szczególnie.
W mojej okolicy nie widziałam nigdzie tych piwonii, tym bardziej mi na nich zależy.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
-
Magdula141

Witaj Dorotko
Kwitnienie piwonii drzewiastych daje wiele radości.Szkoda tylko,ze tak krótko kwitną.Ja uwielbiam moje piwonie
U mnie nie dostają specjalnych nawozów. Niedawno podlałam każdą konewką wody z azofoską w płynie.W ciągu lata raz kiedyś magiczną siłą do ogrodu. Rzadko nawożę rośliny- chyba z racji tego że jest ich dużo
W niedzielę był u nas duży wiatr i popadał obfity gwałtowny deszcz.U tej wiśniowej piwonii wiatr złamał gałęż- dlatego ją uwiązałam i związałam trochę
Ona ma piękne kwiaty
A kolor co roku bardziej intensywny.
Dorotko w moich stronach też rzadko spotyka się te piwonie w ogrodach.Na moim osiedlu tylko u mnie i u mojej córki rosną.Sąsiadka ma małe siewki ode mnie to też będą kwitły jak urosną.
Ja swoje wyróżniam w traktowaniu tym ,że okrywam je na zimę włókniną.A kiedy odkrywam wiosną mają już spore pąki.
Dorotko a jak Twoja czy już ma pąki?
Pozdrawiam ciepło

Kwitnienie piwonii drzewiastych daje wiele radości.Szkoda tylko,ze tak krótko kwitną.Ja uwielbiam moje piwonie
U mnie nie dostają specjalnych nawozów. Niedawno podlałam każdą konewką wody z azofoską w płynie.W ciągu lata raz kiedyś magiczną siłą do ogrodu. Rzadko nawożę rośliny- chyba z racji tego że jest ich dużo
Dorotko w moich stronach też rzadko spotyka się te piwonie w ogrodach.Na moim osiedlu tylko u mnie i u mojej córki rosną.Sąsiadka ma małe siewki ode mnie to też będą kwitły jak urosną.
Ja swoje wyróżniam w traktowaniu tym ,że okrywam je na zimę włókniną.A kiedy odkrywam wiosną mają już spore pąki.
Dorotko a jak Twoja czy już ma pąki?
Pozdrawiam ciepło
-
Magdula141

- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Wandziu, witaj...
Te Piwonie drzewiaste są niesamowite... I kwiat piękny i liście ciekawe...
Nie mam ani jednej, ale chyba się już nie pokuszę i będę przychodzić do Ciebie na spektakl kwitnienia...
Azalie też wspaniale kwitną, te już mam w ilości dwóch sztuk, ale kwitną i cieszą oko...
Serdeczności zostawiam...
Te Piwonie drzewiaste są niesamowite... I kwiat piękny i liście ciekawe...
Nie mam ani jednej, ale chyba się już nie pokuszę i będę przychodzić do Ciebie na spektakl kwitnienia...
Azalie też wspaniale kwitną, te już mam w ilości dwóch sztuk, ale kwitną i cieszą oko...
Serdeczności zostawiam...
- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Witaj. Piwonie cudne. Ja je również bardzo lubię. W Płocku u sióstr były trzy ogromne krzewy. ale trzy lata temu zimą zmarzły. Jak przejeżdżam, widzę, że odrastają. Sama w tym roku kupiłam jedną drzewiastą. Może uda mi się ją przez zimę przechować. Dzięki Twoim doświadczeniom.
Pozdrawiam serdecznie. Kasia
Pozdrawiam serdecznie. Kasia
-
Magdula141

-
Magdula141

Mk 1112- Małgosiu, Dorkowo - Dorotko, Agatra- Kasiu - Witam Was w moim królestwie roślin
Cieszę się,że podobają się Wam moje rośliny i je oglądacie
Maj to cudowny miesiąc dużo roślin kwitnie obdarzając nas pięknymi zapachami i widokami.
Agatra-Kasiu - piwonie drzewiaste jezeli zmarzną a mają zabezpieczony system korzeniowy korą czy torfem powoli wiosną wypuszczą nowe
pędy
Ja swoje na zimę okrywam włókniną.
Dorkowo-Dorotko- warto mieć w ogrodzie chociaż jedną piwonię drzewiastą.Ona kwitnie już końcem kwietnia
- kiedy w ogrodzie jeszcze
nie ma dużo kwiatów
To roślina,która jeszcze u wielu ludzi budzi miłe zdziwienie,że to piwonia. Nie jest jeszcze bardzo popularna a warta
jest tego.Przy moim płocie zatrzymują się przechodnie ,zachwycają się kwiatami piwonii i się uśmiechają. A jaka jest radość kiedy z małego ziarenka wyrośnie taki półtorametrowy krzew
Pozdrawiam Was cieplutko i zapraszam po nasionka piwonii latem

Maj to cudowny miesiąc dużo roślin kwitnie obdarzając nas pięknymi zapachami i widokami.
Agatra-Kasiu - piwonie drzewiaste jezeli zmarzną a mają zabezpieczony system korzeniowy korą czy torfem powoli wiosną wypuszczą nowe
pędy
Dorkowo-Dorotko- warto mieć w ogrodzie chociaż jedną piwonię drzewiastą.Ona kwitnie już końcem kwietnia
nie ma dużo kwiatów
jest tego.Przy moim płocie zatrzymują się przechodnie ,zachwycają się kwiatami piwonii i się uśmiechają. A jaka jest radość kiedy z małego ziarenka wyrośnie taki półtorametrowy krzew
Pozdrawiam Was cieplutko i zapraszam po nasionka piwonii latem
Wandziu
Masz bardzo ładny ogród,śliczne rośliny i przepiękne piwonie
Będę tu częstym gościem
Masz bardzo ładny ogród,śliczne rośliny i przepiękne piwonie
Będę tu częstym gościem
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Masz rację Wandziu, piwonie drzewiaste są urocze i trzeba je mieć w ogrodzie... Muszę dla nich miejsce wymyślić, a już nie miałam sadzić nic... Ale jak tu się oprzeć, jak takie piękności pokazujesz... 
-
Magdula141

-
Magdula141

Perla - Agniesiu - witam Cię bardzo serdecznie
Cieszę się ,że podoba się Tobie mój ogród
Twoja ocena znaczy dla mnie bardzo wiele
Zaglądaj kiedy tylko chcesz
Dorkowo- Dorotko - cieszę się ,że przekonałaś się do piwonii drzewiastych i też zagoszczą w Twoim ogrodzie.Piwonie wnoszą do ogrodu wiele radości
- przekonasz się sama
Pozdrawiam bardzo ciepło

Dorkowo- Dorotko - cieszę się ,że przekonałaś się do piwonii drzewiastych i też zagoszczą w Twoim ogrodzie.Piwonie wnoszą do ogrodu wiele radości
Pozdrawiam bardzo ciepło
-
szarotka66
- 1000p

Wandziu o piwoniach wiesz, że lubię, ale tym razem muszę pozachwycać się azaliami. Pięknie Ci kwitną. Ten biały irysek to tak delikatnie urodą zachwyca. U mnie jeszcze takiego nie ma, ale już kupiłam wiosną i teraz tylko czekać na pierwsze kwiatki.
Twój ogród na żywo to musi być widok.
Twój ogród na żywo to musi być widok.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu