Kwitnące cudo! Cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie wszyscy serdecznie, bardzo milo Was gościć na moim wątku. :D
Wisienko - dziękuję za linka, już tą stronę wzdłuż i wszerz postudiowałem :lol: warto się tam wybrać. Myślę że polubię to miejsce i to bardzo. Heehehehhehe jak ja kocham ładne miejsca z ładnymi roślinami.
Jacku - ta roślina jest piękna miałem okazję ją widzieć. Szkoda że nie wpadłem na pomysł ze zdjęciem. Ogrody botaniczne uwielbiam wszystkie mimo że dopiero w zeszłym roku odwiedziłem pierwszy w Swojej karierze, ale na pewno nie ostatni. Ten w Krakowie tak mi się spodobał w maju że teraz w lipcu też go musiałem odwiedzić i kombinuję kiedy tam znowu zajrzeć. A innym miejscem do którego mogę zawsze pójść jest rosarium w parku wojewódzkim. Uwielbiam je ze względu na wszystko :)
Rysiu - Twoje wizyty bez względu na parę zawszę jest mile widziana :) To co Zosia przeżyła jest straszne, ale poradzi sobie z tym bez problemu. Będziemy ją motywować do działania. :)
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To może zanim Rysiu tutaj zszokuje nas zdjęciami z botanika to ja dodam kilka moich jeszcze. :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A jednak gunera jest tam w tle na jednej fotografii.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

i ślimaczek jest :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Kwitnące cudo

Post »

Tak,Krzysiu,gunera jest na trzecim zdjęciu.O ile się nie uda szybciej,to w botaniku będę w niedziele.Po mału kończy mi się zapas zdjęć,trzeba uzupełnić.Zobaczę czy mam coś z parku.Pozdrowienia.Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No znalazł się Tess taki jeden winniczek na schodu w botanicznym. Wyglądał na przestraszonego więc tylko strzeliłem fotkę i go zostawiłem w spokoju. Niech sobie żyje póki go jakiś łasuch nie dorwie :lol: Rysiu to zapowiada się fajowy wekend, oby tylko pogoda dopisała bi mi w prognozach coś o deszczu gadają. Ale to nic sierpień jest długi więc zawsze tam mogę pojechać. Ale z drugiej strony chciałbym już tam być :lol: :lol: :lol: A jak z prognozą u Ciebie :)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam serdecznie :lol:
Krzysiu bardzo fajne fotki ,piękne są te lilie wodne (dobrze napisałam :oops: )
Rysiu dzięki Tobie byłam kilka minut w innym świecie .W świecie spokoju i harmonii ,oglądając te zdjęcia człowiek czuje jaki jest malutki w tym otaczającym go świecie .Na prawdę super zdjęcia, dziękuję bardzo :lol: :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to Krzysiu "wisisz" mi czajnik. :lol:
Tak się zasiedziałam w Twoim wątku, że spaliłam go. Chciałam sobie zrobić herbatkę,
żeby jeszcze przyjemniej mi się siedziało i ... zapomniałam o nim.
Na szczęście rodzinka się już do tego przyzwyczaiła. :;230
W zeszłym roku, przez forum, spaliłam dwa! :oops:

Fajne zdjęcia tu wklejacie. I te krajowe (proszę! my też mamy się czym pochwalić!)
i te zagraniczne. Z roślinami, wiklinami, fontannami, zwierzakami ...

A Ty Krzysiu tak pokazujesz Katowice, że jeszcze ktoś sobie pomyśli, że to
zielona płuca Polski! :lol:
Ale faktycznie zmieniają się ...
W Parku Kościuszki daawno nie byłam i widzę, że pięknieje!

No to - "na wkupnego" :wink: parę zdjęć. Robione w zeszłym roku i chyba
nie zdążyłam ich na forum nigdzie wkleić. Tak myślę ... Jeżeli się mylę, to dajcie
znać - poszukam inne.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Kwitnące cudo

Post »

Witam;Wisienko,zdjęcia b.ładne,piękna aleja kasztanowa,co to za drzewo,za którym, ktoś się schował?Pozdrawiam Ryszard.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Krzyś

chyba sie zmobilizuję, i zrobię fotkę aleji platanów - piękne drzewa :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ryśku - dzięki za pochwałę! :D
co to za drzewo,za którym, ktoś się schował
Nie schował się, tylko wlazł mi w kadr. :wink:
Dużo ludzi tamtędy przechodziło i trudno było uchwycić odpowiedni moment.
Hm... sama jestem ciekawa! Wygląda trochę jak ... czereśnia! Pień podobny, tylko te owoce! :? :shock:

Tess - zmoblilizuj się koniecznie! Platany to bardzo ciekawe drzewa! Nie wiedziałam, że rosną i w Polsce?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie. Wisienko wybacz za czajnik. Jakbym wiedział że tak się stanie to troszkę mniej bym dodał tych fotek :wink: A Twoje są piękne, te fontanny, rzeźby i ta tajemnicza roślina. Ładnie tam jest. Do tego ta wiklina i karuzela - Czy to Wielka Brytania? Tess to prosimy o zdjęcia :) Aha a co do platanów to w Katowicach posadzili ich ostatnio setki, całe aleje a do tego rośnie taki gigantyczny na placu wolności, jak nie zapomnę to macie fotkę jak w banku :D Tess i Wisienko może pokażecie kwitnące i nie kwitnące cuda ze swoich okolic. Rysiu się skusił i pokazał Toruń :D - dzięki za odwiedziny.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krzysiu - to jest Ogród Tuileries w Paryżu, pod Luwrem (patrz - zdjęcie pierwsze).

No nieee.... Platan rośnie na Placu Wolności ?! :shock:
Tyle razy tamtędy przechodziłam, a nie widziałam!!!
O rany ... jak ja patrzę ... :oops:
Będę wdzięczna za fotkę. Szukaj, szukaj :wink:

A gdzież to tyle platanów posadzili w Katowicach?!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Kwitnące cudo

Post »

Muszę się zmobilizować i przejść się do miasta-stare miasto,porobić trochę zdjęć.Krzysiu;na planie zoo-botanicznego ogrodu,są podane ulice.Za młodych lat mieszkałem na rogu ulic, Bydgoskiej i Matejki,naprzeciw tego ogrodu a do parku ok.200m. Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wisienko platany rosną już takie dorodne od sokolskiej w stronę dawnego kina kosmos po obu stronach, w parku koło pomnika powstańców, na ul.chorzowskiej aż do ronda, na nowo powstałej ulicy Grundmanna po obu stronach, i gdzieniegdzie pojedyncze sztuki. Popularne u nas drzewo. Ma świetna korę i fajne owoce. Jak mi się uda to fotki zrobię już w poniedziałek i dodam je tutaj w wątku. Myślę że to wynik przeoczenia bo platan bardzo do klonów jest podobny których w Polsce jest jeszcze więcej. :wink:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rysiu obadałem ten plan dokładnie i powiem tyle że tak blisko do zoo połączonego z botanikiem zazdroszczę. Ja do zoo mam 20 minut spokojnym spacerkiem przez park ale roślin za dużo tam nie ma takich specjalnych. Tzn jest ich dużo ale nie takie jak w ogrodach botanicznych ale coraz więcej rarytasów sadzą. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”