Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Wczoraj zostawiłam sobie spacer po Twoim bogatym w piękne fotografie wątku na deser i... nie zdążyłam. ;:7
Maryniu, dlatego też dzisiaj zaczynam od tego, co wczoraj straciłam i nie żałuję, bo więcej czasu mogłam przeznaczyć na ucztę duchową. ;:215 A jest co oglądać, bo abstrahując od cudownych zdjęć, jest co podziwiać w Twoim ogródeczku. ;:303 ;:303 Widać w nim bogactwo ślicznie kwitnących roślin i troskę Ogrodniczki o swoje podopieczne. ;:138
Nie będę wymieniać kwiatków, które mi się najbardziej podobają, bo stworzyłabym litanię roślin, nie wybrałam nawet wyjątkowego zdjęcia, bo i tutaj miałabym problem, tyle ich jest. ;:63

Pozdrawiam cieplutko i zdrówka Wam życzę. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko dobrze wiedzieć,że pokazywane obrazki zachęcają do wirtualnego spacerku :D Nie przepracowuj się, oszczędzaj nadgarstek! ;:196 A na cytowanym przez Ciebie obrazku hortensja kosmata aspera.

Lucynko jak zwykle miłym komentarzem mnie obdarzasz ;:196
Nigdy :D nie szczędzisz ciepłych słów i serdeczności! Obrazek
Wczoraj bardzo się ochłodziło działkę odpuściłam dzisiaj podobnie ale zaraz M mnie odwiezie i coś podziałam ..Nie będzie skwaru tylko te komary... ;:oj

ObrazekMOJE FOTO WIEŚCI ROD-owe...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, łykaj, łykaj, ale absolutnie nie pękaj ;:306 Nie pozbawiaj nas widoków Twojego ogrodu ;:196 Musisz przyznać, że najlepszy nawet sprzęt, bez dobrego oka operatora nie jest w stanie wyczarować niczego, poza zwykłą dokumentacją ;:108 I ja do takich dyletantów należę i chyba najlepszy sprzęt mi nie pomoże ;:185 A Twoje zdjęcia, które pokazujesz, wszystkie mają w sobie coś przykuwającego uwagę.
Liliowiec w przywrotniku, latolistki na firletce ;:215
O! Paproć Ci kwitnie ;:138
;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Przepiękne liliowce.Ale i hosty widziałam piękne wielkie okazy.
Nie wiem co to jest nad liliowcami ??
rże też urokliwe.
Już omany ci kwitną ?? mnie jeszcze pąków nie widać .
U ciebie też one takie wielkie rosną ??
Pozdrawiam Maryniu ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu skromność skromnościa, ale zdjęcia zawsze wyjątkowe. ;:138 Nie da się ich nie podziwiać. ;:108
Kępa liliowca w pąkach cudnie pokazana. ;:oj
Słońca na działkowanie. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu napisałam, że nie pękam i nie zachłystuję się... :lol: Toteż z tych powodów nie braknie mnie tu :;230 ..Mam tu garść Przyjaciół ;:167 i rzeszę stałych obserwatorów ,którzy nie zawodzą.
Masz rację, dobry sprzęt to połowa sukcesu ale to tylko narzędzia bo to my fotografujemy. Każdy z nas ma inne talenty , predyspozycje i zamiłowania ;:108 Umiejętność wnikliwej oceny której Ci nie brak to też cnota bo w fotografii ładne to nie zawsze znaczy dobre..Ale uwaga o artyźmie moich zdjęć to jednak była nadinterpretacja ... ;:306
Bardzo jestem Ci wdzięczna za uznanie dla moich fotograficznych poczynań tym bardziej, że wiele czasu poświęcam im przed edycją na forum... :lol: Obrazek

anabuko1 dziękuję ! ;:180 W tak starym ogródku jak mój nazbierało się różności! :D Miło , jak zauważają je odwiedzający. Roślina o która pytasz to zapączkowana hortensja kosmata.Opłaciło się jej okrycie na zimę odwdzięczy się obfitym kwitnieniem. :heja Oman rośnie u mnie olbrzymi i jeszcze nie kwitnie, Ten co na zdjęciu to siewka i już jak na zdjęciu zakwitła ale jest jednopędowa i skromniejsza a może to jest smotrawa :?: .

cyma2704 to nie fałszywa skromność z mojej strony. ;:185 . Nie znam nikogo z cieszących się uznaniem "fotografików" na forach komu nie miłe byłyby pochwały ;:7 ...
Dla mnie też każda pochwała ma znaczenie i stanowi zachętę.Nie zrozumiałaś mojej intencji...Mnie po prostu megalomania nie grozi...i to tyle.
Zachęcam do podziwiania jak najczęściej jeżeli uznasz ,że warto!A i każdą pochwałę czy uznanie przyjmę jak zawsze z wdzięcznością! :D Obrazek

Dzisiaj nijak nie dało się popracować na działce ;:oj ..Chmara komarów skutecznie przegoniła nas do domu... Tylko trochę pstryknęłam i powrót.No i trochę mokro po wczorajszym i nocnym deszczu...Już mi sie znudziła ta nieznośna aura! ;:145

ObrazekMOJE FOTO WIEŚCI ROD-owe...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krótki jest żywot liliowcowych pąków
Obrazek

Obrazek[/url]

Obrazek

Obrazek

czy te oczy mogą kłamać??
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, po raz pierwszy widzę oczyska trzmiela, zawsze skupiam się na odwłoku, bo od dziecka mam w pamięci słowa dziadka, że te z białym są najgroźniejsze ;:306
Bonika nie tylko przepięknie kwitnie, ale też przekwita, zupełnie inna forma kwiatu ;:oj żeby jeszcze pachniała!
Liliowce robią wrażenie w wielkiej kępie, ale ten duet, jasnego z oczkiem w kolorze ciemnego, bardzo mi się podoba ;:138 Może znasz te odmiany? I nazwę tej hosty? Już kwitnie, a ciągle utrzymuje żółty kolorek. Piękna ;:215
Dzionka bez komarzyc ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, jak pięknie kwitną liliowce! ;:215 Ile one mają pąków, ile kwiatów!!! ;:138
Różyczki śliczne ;:333 I floksy w pełnym rozkwicie! ;:63 Białe tawułki rozjaśniają cienisty zakątek ;:303
Ślicznie u Ciebie, Maryniu. ;:33
Dobrego weekendu. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu i ja po raz pierwszy zajrzałam trzmielowi w oczy na tej fotce.. :)
Czy myślisz o Bonice na fotkach w duecie z krwawnikiem? To jest "Heavenly Pink?Bonica nie zmienia pokroju podczas przekwitania.Przekwita z godnością, zasuszając kwiaty i tyle Po ich wycięciu rozwija je ponownie.
Liliowce mam w większości bezimienne od koleżanki:roll: Dostałam 2 lata temu worek liliowców z jej ogrodu. :) choć wcale ich nie chciałam..jakoś ni odczuwałam chęci ich posiadania, wystarczało mi kilka które rosły u mnie od lat.
Hosty moje kilkakrotnie zmieniały miejsce i tak je wymieszałam, że niektórych nie rozpoznaję imiennie.Ta wydaje mi się być Paul'sGlory.
Dziękuję za miłe komentarze! ;:196

Lucynko pod względem floksów to ten sezon u mnie ;:222
Nigdy mi tak wiele ich nie zginęło po zimie i nigdy tylu siewek nie miałam... ;:oj
To zapewne instyktowne dbanie o zachowanie gatunku przez nich..Nie wiem jeszcze co z nich zakwitnie...Liliowce zapowiadają się świetnie choć ostatnie 2 dni niezbyt sprzyjające były dla nich.
Dziękuję za sympatyczne odwiedziny! ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CD ROD-OWYCH OBRAZKÓW...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, dla Havenly Pink znajdę miejsce w ogrodzie, zwłaszcza, że ona pachnie ;:196 Natomiast przymiotno, które jej towarzyszy, to moje utrapienie ;:145 Wyrasta mi wszędzie znienacka, a deszczowa pogoda mu sprzyja ;:14
Chyba nie żałujesz, że posadziłaś więcej liliowców? Co prawda, rozrastają się, a widać, że podoba im się u Ciebie, ale czarują kwiatami ;:138 Czerwony z ostróżką ;:167
Piękne wiązówki ;:215 A jak to robisz, że kupidynek stoi prosto? ;:oj
Słonecznego dnia ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu czy HP pachnie..nie wiem ;:7 , powącham dzisiaj bo jej nie czuję choć chodzę koło niej bliziutko...Będę musiała ją przesadzić bo rośnie jakoś tak nie porządnie niewiele miejsca ma pod jałowcem.
Przymiotna i ja nie siałam..jest go rzeczywiście wszędzie pełno w tym sezonie...Wyrywam ale tam gdzie się zakolegowało z innym ogrodowym kwiatkiem i ładnie im w duecie to na razie jej odpuszczam a nawet fotografuję :lol:
Z liliowców jestem zadowolona, przesadziłam wiosną ub.roku i mają się bardzo dobrze..Cieszą mnie ale denerwują te codziennie przekwitające kwiaty... ;:131 Kupidynek wczoraj został podwiązany w pasie ,dotychczas stał prosto ale ostatnie wiatry go zmierzwiły. ;:219
Dziękuję za miły komentarz! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CD ROD-OWYCH OBRAZKÓW...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyczekuję zapowiedzianych burz w zaciszu domowym ;:oj ,zaglądających sporo choć pozornie FO zaspane ;:7 ... Mam czas i fotki więc do dzieła...

Rod-owe wieści...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu do różanego królestwa dołączyły kolejne ślicznoty; jak liliowce, juki, dalie, wypasione hosty, oraz wszelakie rośliny towarzyszące. ;:215 ;:63 ;:138
Pogoda teraz deszczowa, trzeba polować na udane fotki, zwłaszcza że woda z nieba niszczy kwiatostany róż czy liliowców. ;:108
Zatem życzę Ci pogody, zdrówka i wielu świetnych ujęć kadrowych. ;:3 ;:167 ;:177 ;:177 ;:177 ;:79 ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”