Papryka do gruntu. Część 7
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
Też Carycę posiałam w tym roku i po Waszych postach aż poszłam grzebać w ziemi
Kiełki puściła po tygodniu na ciepłej podłodze w łazience.

Iza
- Agnieszka1234
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja posiałam różne papryki i też już mi wzeszły, co prawda jak się nie mylę to z 10 dni trwało, ale wzeszły w 100 %.
- justa_be
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Ja dwa dni temu wysiałam swoje papryki i już mnie korciło żeby zagrzebać w ziemi i sprawdzić czy są kiełki
są 

Pozdrawiam ;)
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nawet nie straszcie z Carycą bo też ją posiałem,ale już teraz co będzie to będzie
24st mam w boxie,więcej nie wycisnę więc czekam cierpliwie

Pozdrawiam Paweł
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja myślę, że moja Caryca, która się nie pojawiła miała wtedy max 20 stopni a czasem nawet mniej 

pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
To za niska temperatura do kiełkowania nasion papryki . Ja swoje
stawiam na kaloryferze , ziemia robi się wyrażnie ciepła .
stawiam na kaloryferze , ziemia robi się wyrażnie ciepła .
- Eskimoska
- 50p
- Od: 17 gru 2012, o 21:35
U mnie sytuacja z Carycą jest podobna, nie weszło ani jedno nasionko :/
Serdecznie pozdrawiam - Agnieszka ;)
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Temperatura była 25 - 26*C Trzymane ponad miesiąc. Nasiona nie zgniły tylko takie jakie zasiałem takie wyrzucałemapw81 pisze:Miałam tak samo z Carycą w zeszłym roku. Wydaje mi się, że to odmiana wyjątkowo długo kiełkująca i zanim wzejdzie to nasiona zgniją, zwłaszcza jak ma trochę za chłodno. Więc w tamtym roku nie miałam papryki w ogóle. Ogólnie w takim razie nie polecam Carycy.Ciekawe czy chociaż któreś wykiełkuje. Męczyłem się 3 lata co roku była cała paczka siana i nic nie wzeszło. Inna odmiana bez problemu wschodziła.
Ze 3 lata temu miałam w gruncie Robertę. Była to moja pierwsza uprawiana papryka i byłam zadowolona:
W tym roku kolejna próba, kupiłam nasiona papryki żółtej Kasia i papryki wczesnej czerwonej Trapez- nasiona odmian polecanych przez magazyn ogrodniczy. Miał ktoś może takie..? Chyba dokupię tą Robertę...
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Ja z wysiewem nasion papryk jeszcze się wstrzymuję do początków marca. W tym roku na pewno wysieję: Robertę F1, Carycę F1 i kilka nasion King Arthur F1. Co prawda papryka ma nieco mniejsze wymagania świetlne niż pomidor i mam możliwość doświetlania ale obecnie u mnie na parapecie rosną roślinki, które wolą niższe temperatury niż optimum dla papryk. Przerośnięta rozsada nie wróży uzyskania wysokich plonów a ja i tak nie będę sadził papryk wcześniej niż w 2 połowie maja.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Czy ktoś uprawiał paprykę słodką Poupila słodką? Można ją posadzić do gruntu ,czy raczej tylko do doniczek?
opis Słodkowocowa ,bardzo dekoracyjna wczesna odmiana papryki. Owoce smaczne ,stożkowe długości około 6 cm i szerokości 1 cm
opis Słodkowocowa ,bardzo dekoracyjna wczesna odmiana papryki. Owoce smaczne ,stożkowe długości około 6 cm i szerokości 1 cm
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Posiałam dziś Carycę i Symfonię, docelowo do szklarni. Mam nadzieję, że coś urośnie
Papryki do gruntu wysiewam za tydzień, a zaraz po pikowaniu wyniosę je do szklarni z nocnym dogrzewaniem
Na ten sezon wybrałam odmiany California Wonder, Elf zielonki, Violet sparkle, Chocolate beauty, Orange bell, Mini Bell Red i Yellow, Garden Sunshine, Orange Sun i Ashe County Pimiento, prócz trzech z tych odmian resztę będę miała pierwszy raz.

Na ten sezon wybrałam odmiany California Wonder, Elf zielonki, Violet sparkle, Chocolate beauty, Orange bell, Mini Bell Red i Yellow, Garden Sunshine, Orange Sun i Ashe County Pimiento, prócz trzech z tych odmian resztę będę miała pierwszy raz.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
Sialiście może paprykę Yecla??.W tym roku będzie u mnie pierwszy raz.
Pozdrawiam Paweł
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Ja miałam w donicy, więc nie wiem jak by się w gruncie sprawowała. Fakt, dekoracyjna była, ale raczej jej już nie powtórzę.Pelasia pisze:Czy ktoś uprawiał paprykę słodką Poupila słodką? Można ją posadzić do gruntu ,czy raczej tylko do doniczek?

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Ładnie wyglada. A zjadliwa? Jaka w smaku
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Uprawiałam ją w 2016, więc dokładnie nie pamiętam, ale chyba się niczym szczególnym nie wyróźniała. Typowa słodka papryka i miała cienkie ścianki.