Różyczki u Ewki cz. III
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różyczki u Ewki cz. III
Ewuniu...tyle pączków na różach , serce już się raduje na ten festiwal.
. U mnie skromniutko i jeszcze sporo muszę poczekać.
Jedną reklamowałam...uznali, niestety przyjdzie dopiero na jesień. Rok w plecy.
Może pozostałe mnie mile zaskoczą.
Powojnik 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewka ale masz zapączkowania
U nas jednak było trochę zimniej
, bo moje nawet te starsze nie mają jeszcze ochoty na pączuszki... Śliczne powojniki, mam jednego młodziutkiego ... więc zobaczę, czy u mnie będzie mu się podobać
Niech
szybko wróci do Twojego ogrodu 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Witaj Ewciu! Chciałabym Cię zapytać o Twój post z 14 maja (str.30) - pokazałaś tam zdjęcie krzewu o żółtych pomponikach kwiatów. Co to takiego? Codziennie w drodze do pracy mijam taki opuszczony ogród i tam właśnie zaraz przy płocie rośnie taki wielki krzak który bardzo mi się podoba. Ma około 2 metry, jest szeroko rozgałęziony, dziwne, ale na ten moment nie ma liści i tylko obsypany jest malutkimi, ok 3-5 cm pomponikami jaskrawo żółtych kwiatów. Z tego co widziałam na Twoim zdjęciu wydaje się że to ten sam krzew. Zdjęcie pokazuje zbliżenie- czy u Ciebie te żółte pomponiki też są w realu też takie niewielkie?
- ewarost

- Kontakt:
Floresita mam nadzieję, że Ewka mi wybaczy, że za nią odpowiem ... ta roślinka to Złotlin Japoński
Mam taki tylko młody... bardzo łatwo rozmnaża się z odrostów korzeniowych... wystarczy wyrwać taki odrost i posadzić ... nie jest wymagający a bardzo wdzięczny
http://www.zielonyogrodek.pl/lisciaste/zlotlin-japonski
http://www.zielonyogrodek.pl/lisciaste/zlotlin-japonski
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, niestety nie wszędzie róże takie szybkie jak u Ciebie, ale faktycznie na niektórych już pąki widać. Teraz to już tylko chwilka, aby podziwiać rózyczki, oby ten rok był dla nas i dla nich łaskawy
. Pięknie u Ciebie, będziesz już niedługo czarowała rózyczkami 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu jestem pod wrażeniem zapączkowania różyczek!!!
Teraz to tak naprawdę tylko minuty dzielą je od pełnego rozkwitu!!!
Cudnie, cudnie, cudnie!!!
Dziękuję za informację o książce!
Teraz to tak naprawdę tylko minuty dzielą je od pełnego rozkwitu!!!
Cudnie, cudnie, cudnie!!!
Dziękuję za informację o książce!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Tyle pączków, a to przecież nie Tłusty Czwartek
Widać, że Twoje różyczki, to dobrze ułożone panienki i z chęcią robią to, czego się od nich wymaga
Już za chwilę nie będzie można oczu oderwać od Twoich róż 
ewarost: Dziękuję, tak, to jest dokładnie to! Sprawdziłam nazwę Złotlin Japoński i dzięki temu dodatkowo zidentyfikowałam, że ten codziennie widywany w opuszczonym ogrodzie to odmiana Pleniflora. Muszę go koniecznie mieć.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Zuziu - czasem warto poczekać nawet rok, chć chciałoby sie mieć rozyczkę od razu. Napisz proszę, na jaką piękność będziesz musiała tak długo czekać?
Ewka - zawsze zaczynamy od jednej sztuki i dopiero, gdy okaże się, że trafiliśmy , zaczynamy szaleć. Na razie nie zakochałam się w moich powojnikach, większe wrażenie zrobiły na mnie zdjęcia na Forum, niż rzeczywistość. Zobaczymy co powiem pod koniec sezonu, może mi się pogląd zmieni.
Floresito - Fajnie, że Ewka tak szybciutko Ci odpowiedziała. Ja mogę tylko potwierdzić jej słowa. Złotlin nie ma trudów z aklimatyzacją, więc skoro ogród opuszczony i niczyj, może uda Ci się wykopać kilka patyczków. A jeśli nie, to napisz na pv., może uda mi się podesłać Ci kilka kijków.
Daysy - za tyle serca ile dajemy naszym rożom, to one powinny kwitnąć cały rok. Niczemu innemu nie poświęcam tyle uwagi.
Basiu - sama jestem ciekawa tej książki, ale poczekam aż będzie dostepna w Empiku. Lubię wiedzieć, co kupuję. Najpierw chcę ją obejrzeć. Jeśli będą to przepisy typu: przepiórki w płatkach roż, to zastanowię się, czy kiedykolwiek wykonam to danie i czy taka książka mi potrzebna. Ale sosy, konfitury - chętnie bym wypróbowała.
Iwonko - zebyś Ty widziała, jak biegam dwa razy dziennie ( rzed i po pracy), zeby sprawdzić, co się zmieniło na ogrodzie. Dzieciaki pukają się w głowę, a M. ... biega ze mną!
Ewka - zawsze zaczynamy od jednej sztuki i dopiero, gdy okaże się, że trafiliśmy , zaczynamy szaleć. Na razie nie zakochałam się w moich powojnikach, większe wrażenie zrobiły na mnie zdjęcia na Forum, niż rzeczywistość. Zobaczymy co powiem pod koniec sezonu, może mi się pogląd zmieni.
Floresito - Fajnie, że Ewka tak szybciutko Ci odpowiedziała. Ja mogę tylko potwierdzić jej słowa. Złotlin nie ma trudów z aklimatyzacją, więc skoro ogród opuszczony i niczyj, może uda Ci się wykopać kilka patyczków. A jeśli nie, to napisz na pv., może uda mi się podesłać Ci kilka kijków.
Daysy - za tyle serca ile dajemy naszym rożom, to one powinny kwitnąć cały rok. Niczemu innemu nie poświęcam tyle uwagi.
Basiu - sama jestem ciekawa tej książki, ale poczekam aż będzie dostepna w Empiku. Lubię wiedzieć, co kupuję. Najpierw chcę ją obejrzeć. Jeśli będą to przepisy typu: przepiórki w płatkach roż, to zastanowię się, czy kiedykolwiek wykonam to danie i czy taka książka mi potrzebna. Ale sosy, konfitury - chętnie bym wypróbowała.
Iwonko - zebyś Ty widziała, jak biegam dwa razy dziennie ( rzed i po pracy), zeby sprawdzić, co się zmieniło na ogrodzie. Dzieciaki pukają się w głowę, a M. ... biega ze mną!
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Ewcia dawno mnie u ciebie nie było, w ogóle jakoś nie mam weny do pisania. Spowodowane to jest chyba byle jaką pogodą.Raz zimno to gorąco i mój organizm się buntuje.
Najpierw pozwól że złożę ŻYCZENIA MŁODEJ PARZE, PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO ZDROWIA I MIŁOŚCI, bardzo orginalny mieli pojazd do ślubu
P ogrodzie twoim sobie pospacerowałam i nacieszyłam swoje oczy tulipanami , niezapominajkami i nawet twoje różyczki widzę wyrywają się do kwitnienia. U mnie są jeszcze w maleńkich pączkach albo na razie jeszcze nie mają wcale.
-- 21 maja 2017, o 18:51 --
Ewcia a za pergolą to nie jest czasem złotlin japoński? Jakoś na złocienia to mi za wysoki jest ,chyba że to jakaś inna odmiana.
Najpierw pozwól że złożę ŻYCZENIA MŁODEJ PARZE, PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO ZDROWIA I MIŁOŚCI, bardzo orginalny mieli pojazd do ślubu
P ogrodzie twoim sobie pospacerowałam i nacieszyłam swoje oczy tulipanami , niezapominajkami i nawet twoje różyczki widzę wyrywają się do kwitnienia. U mnie są jeszcze w maleńkich pączkach albo na razie jeszcze nie mają wcale.
-- 21 maja 2017, o 18:51 --
Ewcia a za pergolą to nie jest czasem złotlin japoński? Jakoś na złocienia to mi za wysoki jest ,chyba że to jakaś inna odmiana.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Ewuniu, pąki róż urzekające.Uwielbiam je w nieco póżniejszej fazie, ale jeszcze niezupełnie rozwinięte.Podpatrzyłam Twoją pergolę-mam pomysł na zastosowanie u mnie ...... 
- bejsonki84
- 200p

- Od: 7 maja 2014, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewcia, ale masz duże pączki
. Moje róże są daleko w tyle za Twoimi. Tylko jedna róża pokazała kolor w pąku, a mam ich dosyć sporo. No cóż, trzeba być cierpliwym, i tak różyczki się szybko ogarnęły po tej zimnej wiośnie.
U mnie też plamistość się pokazuje
U mnie też plamistość się pokazuje
Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
- ewarost

- Kontakt:
Ewka pergola pierwsza klasa
... a różyczka jak zobaczy taką podporę to tylko patrzeć jak się zacznie wspinać 
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Ewuniu..bardzo ładna pergola, taką właśnie dostanie u mnie Laguna.
. Także wstrzymuję się z kupnem pergoli bo Laguna to jeszcze maleństwo. Niemniej jak nadarzy się okazja to kupię, przecież pergolka ładna też ozdabia ogród, taki mebelek.
. Na jesień przyjdzie Baronessa.