Czekam do soboty ma by ładnie .
Galeria.Dalie Stanisława cz.5
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Galeria.Dalie Stanisława cz.5
Kasiu jak będzie tak długo padać to i ja będę musiała szybciej działać
Pozdrawiam Alicja
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
U mnie dziś leje i to porządnie ale jutro ma być słońce ale i tym samym w nocy przymrozek do -2.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- niesobia 1
- 500p

- Od: 21 kwie 2016, o 20:27
Przygotowując pojemniki do przezimowania dali znalazłem bidulkę która zapodziała się na wiosnę i przesiedziała cały sezon w piwnicy.
Wypuściła jakieś pędy,wyschła ale żyje.Mieszkam w bloku dalie przechowuję w piwnicy w plastikowych pojemnikach,przysypane kilkoma centymetrami piasku.Myślę że to dobry sposób.
Wypuściła jakieś pędy,wyschła ale żyje.Mieszkam w bloku dalie przechowuję w piwnicy w plastikowych pojemnikach,przysypane kilkoma centymetrami piasku.Myślę że to dobry sposób.
No to i u mnie już praktycznie po sezonie... wczorajszy poranny przymrozek "liznął" też moje dalie - właściwie tylko tu i ówdzie delikatnie chuchnął, ale straciły cały urok.
Najpierw deszcze teraz chłód i ... nie ma na co spojrzeć.
Dziś spróbowałam kopać - chociaż jest jeszcze dużo zielonych liści - ale na nic moje próby... I karpy i łopata oblepione mokrą ziemią - trzeba jeszcze poczekać... a tu długoterminowe prognozy nie zapowiadają się rewelacyjnie - może będzie trochę cieplej, ale na pewno nie sucho...
Nie mam pomysłu jak wybrnąć z sytuacji... a roboty huk

Dziś spróbowałam kopać - chociaż jest jeszcze dużo zielonych liści - ale na nic moje próby... I karpy i łopata oblepione mokrą ziemią - trzeba jeszcze poczekać... a tu długoterminowe prognozy nie zapowiadają się rewelacyjnie - może będzie trochę cieplej, ale na pewno nie sucho...
Nie mam pomysłu jak wybrnąć z sytuacji... a roboty huk
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- alicjad31

Basiu poczekaj kilka dni bo te prognozy często są nie trafione np dzisiaj u nas miało być
a jest bardzo zimno .
Jak mrozek tylko lekko musnął to bulwom nic nie grozi mogą jeszcze chwilę w ziemi posiedzieć .Chyba ,że bardzo już chcesz to stopniowo i no właśnie Ty Basiu jak dobrze pamiętam nie masz za bardzo gdzie podsuszyć bulw .
To w takim razie zyczę dobrej pogody
Jak mrozek tylko lekko musnął to bulwom nic nie grozi mogą jeszcze chwilę w ziemi posiedzieć .Chyba ,że bardzo już chcesz to stopniowo i no właśnie Ty Basiu jak dobrze pamiętam nie masz za bardzo gdzie podsuszyć bulw .
To w takim razie zyczę dobrej pogody
Pozdrawiam Alicja
- alicjad31

Dzisiaj wykopałam dalie i dużo wyrzuciłam .Pierwszy raz moje dalie miały takie małe guzki na bulwach .
Pozdrawiam Alicja
- Przemekt23

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo to szybko ci poszło. Ja miałem zacząć wykopki ale wypadł mi pogrzeb a teraz się rozchorowałem i dalej nic. Od jutra ponoć deszcze więc dalej lipa. Przymrozku nie było na razie nic.
- alicjad31

Przemku szybko poszło bo ja szybka dziewczynka jestem
A tak na poważnie to dużo ich nie miałam .A zostało jeszcze mniej .
Przemku zdrówka
A tak na poważnie to dużo ich nie miałam .A zostało jeszcze mniej .
Przemku zdrówka
Pozdrawiam Alicja
Po cichutku, powolutku - wszyscy biorą się jednak za kopanie. Postanowiłam solennie, że, jeśli tylko pogoda pozwoli, zacznę i ja kopać pod koniec tygodnia. Sporo mam do wykopania i nie ma co odkładać, żeby zima mnie nie zaskoczyła
U mnie jesień daliowa i ogrodowa w pełni...

Ale trafi się jeszcze i taki obrazek

Holly Huston
jednak już więcej takich...

Mingus Alex
Może być jednak jesiennie urokliwie także bez dalii...

Ech! Gdzież podziały się takie wesołe i optymistyczne widoczki ...

Wrócą jeszcze... ale dopiero za kilka dłuuugich miesięcy ...
U mnie jesień daliowa i ogrodowa w pełni...

Ale trafi się jeszcze i taki obrazek

Holly Huston
jednak już więcej takich...

Mingus Alex
Może być jednak jesiennie urokliwie także bez dalii...

Ech! Gdzież podziały się takie wesołe i optymistyczne widoczki ...

Wrócą jeszcze... ale dopiero za kilka dłuuugich miesięcy ...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Ja dzisiaj wykopałam wszystkie Dalie, jest ich 14 karp ale dobrze że mam to już z głowy.
- man211

- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu powiało nostalgią oj.powiało .
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Grzesiu,
bo jesień jest taka nostalgiczna i nastrojowa. Dziś jednak poczułam się zmobilizowana przez daliowych aktywistów forum i poszłam na działkę, zwłaszcza, że było w miarę ciepło i nie padało. Złapałam za szpadel i zabrałam się do wykopywania... nawet udało mi się wykopać dwa rzędy dalii, ale już wczesnym popołudniem zaczęło siąpić, a potem rozpadało się i musiałam przerwać wykopki... Ale przynajmniej zaczęłam... z moich planów na kolejne dni chyba nic nie wyjdzie, bo zapowiedzieli znów niż i deszcz...
Ciekawe, czy będzie jeszcze kilka dni pięknej, złotej, polskiej jesieni? Nie wygląda na to...
bo jesień jest taka nostalgiczna i nastrojowa. Dziś jednak poczułam się zmobilizowana przez daliowych aktywistów forum i poszłam na działkę, zwłaszcza, że było w miarę ciepło i nie padało. Złapałam za szpadel i zabrałam się do wykopywania... nawet udało mi się wykopać dwa rzędy dalii, ale już wczesnym popołudniem zaczęło siąpić, a potem rozpadało się i musiałam przerwać wykopki... Ale przynajmniej zaczęłam... z moich planów na kolejne dni chyba nic nie wyjdzie, bo zapowiedzieli znów niż i deszcz...
Ciekawe, czy będzie jeszcze kilka dni pięknej, złotej, polskiej jesieni? Nie wygląda na to...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- alicjad31

U mnie tez wczoraj była piekna ciepła pogoda ,az do popołudnia .
Miałam zrobić zdjęcia tych według mnie chorych dalii i wstawić tutaj do Waszej oceny czy abym sie nie pomyliła i zbyt szybko z nie zrezygnowała z nich .Na szczęście dla nich i dla mnie czekają na kupce do utylizacji .
Byłam wczoraj w Pruszkowie i na jednym z podwórek widziałam dalie piękne i zdrowe niczym nie muśnięte ,a to ode mnie kilkanaście km ,
Basiu myślę ,że na pewno pogoda wróci i zimą będziemy miały piękna polską jesień
Miałam zrobić zdjęcia tych według mnie chorych dalii i wstawić tutaj do Waszej oceny czy abym sie nie pomyliła i zbyt szybko z nie zrezygnowała z nich .Na szczęście dla nich i dla mnie czekają na kupce do utylizacji .
Byłam wczoraj w Pruszkowie i na jednym z podwórek widziałam dalie piękne i zdrowe niczym nie muśnięte ,a to ode mnie kilkanaście km ,
Basiu myślę ,że na pewno pogoda wróci i zimą będziemy miały piękna polską jesień
Pozdrawiam Alicja
- alicjad31

Kochani proszę o pomoc ucieszyłabym sie gdyby okazało się ,ze to normalne ,ale moje dalie nigdy nie miały takich guzków

Pozdrawiam Alicja