Ogród Marty-cz.aktualna
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martuś popatrz jak natura o nas dba jeden dzień do pracy, jeden dzień odpoczynku
Rano było trochę zimno, ale słońce świeci i pracuje się dobrze.Chwila przerwy na obiad i do pracy
Pozdrawiam ogrodowo o buziaki posyłam 
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajnie sadzisz tulipany w tych koszach .. to przed nornicami ?
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witaj Martuniu.Wiosenne widoki , pierwsze kwiatuszki z młodymi, świeżutkimi listkami, które ukazują się na drzewach i krzewach w Twoim ogrodzie nieustannie zachwycają
. Pomysł z kompostem genialny .Zakupy różane rewelacyjne! 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Grujecznika japońskiego podziwiam co roku u mojej przyjaciółki - piękny jest rzeczywiście!
Widoki już bajeczne u Ciebie Martusiu , duży masz ogród i wiele roślin możesz zmieścić!

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam serdecznie drogich gości ,wczoraj mnie nie było ,bo dzień miałam wyjazdowy ,wróciłam późno wieczór i nie mogłam już nic pisać,po prostu padłam , w ogrodzie też nic nie zrobiłam ,za to dzisiaj mnie przycisnęła robota w ogrodzie .
Bożenko,odezwę sie na początku maja .
Gosiu, nie wyrzucaj tych piwonii,najwyżej je wykop i posadź może w innym miejscu ,płytko i do dziury wsyp ziemi z worka ,szkoda piwonii jak żyją .
Ewciu,watro mieć grujecznika japońskiego w ogrodzie ,jak oczywiście jest miejsce,zwłaszcza forma płacząca ma tak pięknie wygięte gałęzie spadające fontanną w dół to naprawdę cud natury troszkę dzisiaj ogród skoszony ,ale dużo jeszcze zostało,bo ciągle polewało deszczykiem i przeszkadzało w koszeniu,
,pozdrawiam
Aniu,dziękuję,wczoraj było piękne słoneczko,ale ja byłam w Krakowie ,życzę Ci dobrej nocki
Iwonko,czas tak biegnie nieubłaganie ,tylko do wiosny sie dłuży,dziękuję za słoneczko ,było piękne pozdrawiam
Sabinko,jest deszcz i jest ciepło,więc rośliny zasuwają jakby na wyścigi ,dzisiaj też u mnie było piękne słońce i deszczyk z lekką burzą taką obok,pozdrawiam
Gosiu clem ,to tak jak ja też kocham wszystkie rośliny i dlatego staram się mieć różności i ciągle mi mało
pozdrawiam
Bożenko,jest tego trochę ,dlatego trudno mi to opanować ,ale nie umiem z niczego zrezygnować
Marysiu,ja wczoraj nic nie zrobiłam ,dzisiaj przeszłam samą siebie w ogrodzie a,z bolą mnie ręce,ale posmaruję Altacetem to przejdzie ,dzisiaj była piękna pogoda z małymi przerwami na deszczyk i 2 burze,pozdrawiam
Violu,tulipany sadzę w skrzynkach z pomidorów,takiej myszy nie przegryzą ,a i miejsca dla tulipanów więcej niż w koszyczkach,inaczej nie miałabym ani jednego tulipana
Joasiu,miło Cię widzieć ,jak robię nowe rabaty i nie ma w nich roślin to wszystkie liście idą wprost do rabat ,bo po co przewozić potem z kompostownika i ziemia robi się na miejscu
,zobaczymy co pokażą moje herbaciane piękności,pozdrawiam
Maryniu,to jest plus wielkości ogrodu ,że można sobie pozwolić i na większe gatunki,ale miejsce już mi sie kurczy,to znaczy nie zupełnie ,bo ziemi dookoła domu mam pod dostatkiem ,ale dalej już nie będę nic robić bo nie podołam ,wyznaczyłam pod ogród 30 arów i to koniec ,na pozostałym miejscu jest mały sadek ,dwie duże rabaty malinowe i borówki ,może zrobię jeszcze jedna malinową .w ogrodzie między roślinami też mam owocówkę ,,a reszta to trawa no i jeszcze mam kawałek wąwozowego lasku,to tyle ,pozdrawiam
Bożenko,odezwę sie na początku maja .
Gosiu, nie wyrzucaj tych piwonii,najwyżej je wykop i posadź może w innym miejscu ,płytko i do dziury wsyp ziemi z worka ,szkoda piwonii jak żyją .
Ewciu,watro mieć grujecznika japońskiego w ogrodzie ,jak oczywiście jest miejsce,zwłaszcza forma płacząca ma tak pięknie wygięte gałęzie spadające fontanną w dół to naprawdę cud natury troszkę dzisiaj ogród skoszony ,ale dużo jeszcze zostało,bo ciągle polewało deszczykiem i przeszkadzało w koszeniu,
Aniu,dziękuję,wczoraj było piękne słoneczko,ale ja byłam w Krakowie ,życzę Ci dobrej nocki
Iwonko,czas tak biegnie nieubłaganie ,tylko do wiosny sie dłuży,dziękuję za słoneczko ,było piękne pozdrawiam
Sabinko,jest deszcz i jest ciepło,więc rośliny zasuwają jakby na wyścigi ,dzisiaj też u mnie było piękne słońce i deszczyk z lekką burzą taką obok,pozdrawiam
Gosiu clem ,to tak jak ja też kocham wszystkie rośliny i dlatego staram się mieć różności i ciągle mi mało
Bożenko,jest tego trochę ,dlatego trudno mi to opanować ,ale nie umiem z niczego zrezygnować
Marysiu,ja wczoraj nic nie zrobiłam ,dzisiaj przeszłam samą siebie w ogrodzie a,z bolą mnie ręce,ale posmaruję Altacetem to przejdzie ,dzisiaj była piękna pogoda z małymi przerwami na deszczyk i 2 burze,pozdrawiam
Violu,tulipany sadzę w skrzynkach z pomidorów,takiej myszy nie przegryzą ,a i miejsca dla tulipanów więcej niż w koszyczkach,inaczej nie miałabym ani jednego tulipana
Joasiu,miło Cię widzieć ,jak robię nowe rabaty i nie ma w nich roślin to wszystkie liście idą wprost do rabat ,bo po co przewozić potem z kompostownika i ziemia robi się na miejscu
Maryniu,to jest plus wielkości ogrodu ,że można sobie pozwolić i na większe gatunki,ale miejsce już mi sie kurczy,to znaczy nie zupełnie ,bo ziemi dookoła domu mam pod dostatkiem ,ale dalej już nie będę nic robić bo nie podołam ,wyznaczyłam pod ogród 30 arów i to koniec ,na pozostałym miejscu jest mały sadek ,dwie duże rabaty malinowe i borówki ,może zrobię jeszcze jedna malinową .w ogrodzie między roślinami też mam owocówkę ,,a reszta to trawa no i jeszcze mam kawałek wąwozowego lasku,to tyle ,pozdrawiam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Zapraszam na krótki spacerek po wiosennym ogrodzie .
moje pierwsze tulipanki zakwitły

Brunera już mruga niebieskimi oczkami

na kaskadowej też wszystko pięknie rośnie ,a kamienia na zdjęciu jakby się przewracały ,ale one tak w rzeczywistości nie wyglądają,stają prościutko.

zostały 2 białe hiacynty ,resztę białych zjadły myszy

zakwitnął taki piękny pierwiosnek

i inny pierwiosnek

szafireczki

zakwitają tawułki

biały pigwowiec

moje pierwsze tulipanki zakwitły

Brunera już mruga niebieskimi oczkami

na kaskadowej też wszystko pięknie rośnie ,a kamienia na zdjęciu jakby się przewracały ,ale one tak w rzeczywistości nie wyglądają,stają prościutko.

zostały 2 białe hiacynty ,resztę białych zjadły myszy

zakwitnął taki piękny pierwiosnek

i inny pierwiosnek

szafireczki

zakwitają tawułki

biały pigwowiec

-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
OBFITOŚĆ DESZCZU !może ten rok będzie też obfity w grzyby! już nie mogę wysiedzieć!
- alka
- 200p

- Od: 3 paź 2006, o 23:08
A ja zazdroszczę Ci tylko deszczu. U mnie sucho potwornie. Dzisiaj pokropiło jak przysłowiowy ksiądz kropidłem, a taką miałam nadzieję na deszcz. Wszystko macie na południu szybciej. U mnie dopiero kwitną pierwsze mlecze.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Cudna ta grządka z kamieniami i "kluczyki"
Czyli pierwiosnki 
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Martusiu wiosna już u Ciebie rozgościła się na dobre
U mnie wszystko jakoś w tyle... A deszczu zazdroszczę, bo u mnie nadal susza 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu to jesteśmy w gronie uprzywilejowanych, bo mamy podlewanie z góry, a my czasem narzekamy
Tulipanki u mnie pojedyncze dopiero rozkwitają, ale zrobiło się ciepło to pójdą niedługo jak burza
Rzeczywiście zrobiłaś zdjęcie tak, że kamienie się przechyliły i wiesz jestem bardzo ciekawa tej rabaty na żywo, ale pewnie nie wcześniej niż za miesiąc ją zobaczę (może nawet dwa). Dzisiejsza niedziela zapowiada się cudownie więc odpocznij sobie, bo napracowałaś się ostatnio. Buziaki na niedzielę dla Was 
Tulipanki u mnie pojedyncze dopiero rozkwitają, ale zrobiło się ciepło to pójdą niedługo jak burza
Kaskada coraz bardziej kolorowa
pomysłowa jest
lubie takie pomysły i gdy ktoś sam stworzy cieszy najbardziej ja też sama wykładam ścieżki, murki z odpadu granitowego nie jest to może równe bo fachowcem nie jestem ale po całym dniu siadam i jestem zadowolona ze zmiany i że zrobiłam to sama 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Pierwsze tulipany i do tego prześliczne
chociaż czy w ogole są brzydkie kwiatki? 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Biały pierwiosnek prześliczny. Moje w tym roku wyjątkowo przerzedzone, jakby ślimaki je poobgryzały. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. Chyba się wcześniej tej wiosny obudziły i nie mając nic innego do jedzenia, rzuciły się na pierwiosnki.
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Alu kochana współczuję ci,tak to prawda jeśli chodzi i moje okolice to Tarnowskie jest biegunem ciepła polskiego!,ale wy za to macie morze!