Ogród ciągle w budowie 2016
-
zbyszek50
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2009, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Widzę u Ciebie lwie paszcze, jeszcze w ubiegłym roku miałem je w ogrodzie ale niestety znikły.

-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu a czym pryskasz Tentela? Duże ma kwiaty?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu jak może się sąsiadowi źle kojarzyć zapach jaśminu.
Róża pnąca z powojnikiem i tak pięknie wygląda.
Petunie wyhodowałaś śliczne, same rarytasy.
Żółty złocień, to ulubiony kwiat mojej mamy, rośnie w każdym wolnym miejscu, jest piękny. 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zapach jaśminu źle się kojarzy wielu osobom.
Ja bardzo go lubię,
a mój M wręcz nie znosi,
dlatego nie ma tej rośliny na mojej działce. 
Ja bardzo go lubię,
Iza a ja sie zastanawiałam czy swojego nie przesadzić do donicy, ale skoro mówisz, ze nie warto, to niech się płoży tam gdzie jest
Marysiu na razie to tylko jeden floks i jedna hortensja - obawiam się, ze na tej jednej hortensji w tym roku się skończy... Niestety za ciepło u mnie nie jest - w tym roku sporo roślin mi wymarzło.
Ewo dziękuję
Jedne powojniki kwitną ładnie, inne kapryszą - one tak mają. Moje martagony też nie wszystkie zakwitły - może w przyszłym roku pokażą na co je stać
Lucynko - na razie tylko po jednym przedstawicielu tych gatunków
Ostatnio na forum jest moda na sprawdzanie czujności innych forumowiczów, a mi akurat zabrakło zdjęcia do pary
To miniaturowa różyczka marketowa - ładnie przeziomowala w przeciwieństwie do swoich dwóch koleżanek obok rosnacych, które padły.
Sylwio wystarczyło pare słonecznych dni, a przede wszystkim kilka ciepłych nocy i wszystko ruszyło z kopyta
Zbyszku ja za to bezskutecznie próbowałam lwie paszcze zasiać u siebie w ogrodzie. Dopiero jak zrobiłam w domu rozsadę i w ogrodzie posadziłam sadzonki to zaczeły same sie rozsiewać. A jak sie same rozsiewają to rosną
Mam w tym roku ogromną ilość siewek - konkurują z makami o panowanie w ogrodzie. I pewnie wygrają, bo maki systematycznie wyrywam, kiedy zaczynają przeszkadzać innym roślinom.
Małgosiu pryskam nadmanganianem potasu, teraz robiłam opryski miedzianem to się też załapał, a niedługo przechodzę na mleko. Kwiaty ma niewielkie - jakieś 5-6 cm. Ale za to dużo. Z tym ze to jego pierwszy sezon, więc w przyszłym roku powinien mieć większe - pewnie takie jak Błękitny Anioł.
Soniu ludzie różnie na zapachy reagują. Moja mam nie znosi zielonego jabłuszka, ja nie mogę przejść kolo takiej jednej tawułki, bo mi się niedobrze robi, a inni mają mdłości przy jasminie... Miałam przesadzać tego powojnika, ale kiedy zakwitł, stwierdziliśmy, ze się nieźle tam komponuje, więc zostaje
Żółtego złocienie kupiłam na wiosnę, zapomniałam i teraz miałam niespodziankę kiedy zakwitł
Lucynko przykro mi - na większej działce znalazłabyś jakiś kącik dla jaśminu, gdzie by eM nie docierał, ale na RODzie się nie da, bo zapach byłby na całą działkę.
To jeszcze kilka zdjeć z ostatniego weekendu - jeszcze goździki i na razie nieliczne dalie.

Marysiu na razie to tylko jeden floks i jedna hortensja - obawiam się, ze na tej jednej hortensji w tym roku się skończy... Niestety za ciepło u mnie nie jest - w tym roku sporo roślin mi wymarzło.
Ewo dziękuję
Lucynko - na razie tylko po jednym przedstawicielu tych gatunków
Sylwio wystarczyło pare słonecznych dni, a przede wszystkim kilka ciepłych nocy i wszystko ruszyło z kopyta
Zbyszku ja za to bezskutecznie próbowałam lwie paszcze zasiać u siebie w ogrodzie. Dopiero jak zrobiłam w domu rozsadę i w ogrodzie posadziłam sadzonki to zaczeły same sie rozsiewać. A jak sie same rozsiewają to rosną
Małgosiu pryskam nadmanganianem potasu, teraz robiłam opryski miedzianem to się też załapał, a niedługo przechodzę na mleko. Kwiaty ma niewielkie - jakieś 5-6 cm. Ale za to dużo. Z tym ze to jego pierwszy sezon, więc w przyszłym roku powinien mieć większe - pewnie takie jak Błękitny Anioł.
Soniu ludzie różnie na zapachy reagują. Moja mam nie znosi zielonego jabłuszka, ja nie mogę przejść kolo takiej jednej tawułki, bo mi się niedobrze robi, a inni mają mdłości przy jasminie... Miałam przesadzać tego powojnika, ale kiedy zakwitł, stwierdziliśmy, ze się nieźle tam komponuje, więc zostaje
Lucynko przykro mi - na większej działce znalazłabyś jakiś kącik dla jaśminu, gdzie by eM nie docierał, ale na RODzie się nie da, bo zapach byłby na całą działkę.
To jeszcze kilka zdjeć z ostatniego weekendu - jeszcze goździki i na razie nieliczne dalie.

- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Jejku ile dalii już Ci kwitnie.
I goździki jaki ładny kolor mają.
I goździki jaki ładny kolor mają.
-
clem3

Czy te goździki na pierwszym zdjęciu są wieloletnie? Kupiłam sobie takie, ale mi zmarniały po zimie
A tak strasznie mi się podobają
Dalie ci bardzo szybko kwitną, a jakie piękne 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Kasiu kwitnących dalii coraz więcej u Ciebie
goździki pachnące i piękne .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Dziewczyny goździki jak najbardziej wieloletnie - mam dwie kępki Coconut: jedną zeszłoroczną, a drugą sprzed dwóch lat i zimują bez problemu. A dalie mnie w tym roku zaskoczyły - mimo że są jeszcze małe, to już kwitną; o wiele wcześniej niż w zeszłym roku. Jako pierwsze zakwitły nowości w moim ogrodzie - jak widać chcę się modelki pokazać

- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Piękne lilie.
Ile cebul matrixa tam masz?
Ile cebul matrixa tam masz?
Kasiu w zeszłym roku wiosną posadziłam 3 cebule. W tym roku było 6 łodyg i wszystkie zakwitły, więc wnioskuję, ze się podzieliły i jest 6, ale nie zaglądałam
One są niskie, ale przez to bardzo fajnie się prezentują w donicy.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
"Nieliczne dalie" powiadasz...
Mnie po jednym kwiatku pokazały dwie z moich licznych sześciu i też się cieszę.
Ogrom lilii też już masz do podziwiania.
Śliczności. 
Mnie po jednym kwiatku pokazały dwie z moich licznych sześciu i też się cieszę.
Ogrom lilii też już masz do podziwiania.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Super wyglądają. Na jesieni się rozejrzevimen pisze:Kasiu w zeszłym roku wiosną posadziłam 3 cebule. W tym roku było 6 łodyg i wszystkie zakwitły, więc wnioskuję, ze się podzieliły i jest 6, ale nie zaglądałamOne są niskie, ale przez to bardzo fajnie się prezentują w donicy.
-
clem3

Jakie piękne
Lollypop też sadziłam wiosną, ciekawe czy zakwitnie
A powiedz mi czy ta św. Józefa rośnie bardzo wysoka? Kiedyś na Mazurach widziałam pełny ogród lilii wysokich może na 2 m, obsypanych kwiatami, przeogromne kiście... Do tej pory pamiętam ten widok, a nie wiem jakie to były, żeby też sobie kupić
A powiedz mi czy ta św. Józefa rośnie bardzo wysoka? Kiedyś na Mazurach widziałam pełny ogród lilii wysokich może na 2 m, obsypanych kwiatami, przeogromne kiście... Do tej pory pamiętam ten widok, a nie wiem jakie to były, żeby też sobie kupić
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Kasiu, ty już Dalie podziwiasz
matko jedyna, teraz poważnie wątpię czy doczekam się żeby moje zakwitły.. są zdecydowanie w dalekim ogonie
Liliowe piękności
Liliowe piękności