Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Asiu może masz glebę za kwaśną , podsyp go zmielonymi skorupkami od jajek ;:215 i lekko wymieszaj z ziemią.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś i przyłączam się do zachwytów "Słońca w krzakach" ;:138
a ciemierników to Ci zazdroscę , :)
a kozłek lekarski to nie wykopujesz? walerianę byś miała z korzeni. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Od razu lepszy humor i poprawa samopoczucia, a wystarczyło tylko kilka wyjść do ogrodu. Zdjęcia śliczne. Szkoda, że jutro ostatni dzień ładnej pogody. Potem przez kilka dni ma padać, niedobrze, bo u mnie jeszcze całkiem nie wyschło.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - trafiłam do Ciebie od Reni Renzal, u której napisałaś, że (jeśli dobrze zrozumiałam ) ziemiórki masz zamiar 'czosnkiem potraktować'. Czy możesz zdradzić sposób ? Bardzo proszę. ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Bardzo wam zazdroszczę wilgoci w ziemi u mnie susza, ;:145 już wyglądam deszczu , bo podlewam wszystkie świeżo przesadzane ,ale to stanowczo za mało.
Marysiu ciemierniki to moje tegoroczne odkrycie są piękne, nie zdawałam sobie sprawy, że jest tyle odmian. ;:oj Spacerując po ogrodach wpadam w coraz większy zachwyt i szukam miejsca u siebie ;:224
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

A te ptaki to co za jedne. :?: Wyglądają mi na kosy, ale tak dużo. ;:202 Zapozowały bardzo ładnie. ;:138
Ach, jakie piękne słońce. Rozmarzyłam się. ;:115
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu no nie kozłek sobie mieszka w ogrodzie, a waleriany jakoś nie zażywam to szkoda by go było :wink:
Piękny dzień był Misiu szkoda, że musiałam chodzić po marketach :D

Lidziu wychodzi drugi pierwiosnek ;:215 nawet zrobiłam zdjęciem, ale kiepskie wyszło bo po zachodzie słońca :lol:
Dzisiejszy dzień nie zmarnowany ;:333 Może zmienią prognozę? u mnie też wystarczająco mokro :wink:

Witaj Lucynko ;:180 kilka albo kilkanaście lat temu robiłyśmy rozsady w pracy. Były warunki szerokie parapety i sporo pomieszczeń, ale w pewnym momencie wyleciały ziemiórki...plaga! Zrobiłyśmy miksturę czosnek zalałyśmy wodą i po trzech dniach pół na pół z wodą zrobiłyśmy oprysk, trochę zapach został ale po otwarciu okien dało się pracować. A ziemiórki albo się wyniosły albo ;:14

Julciu widziałam ostatnio zmniejszony trawnik o zaokrąglenie więc miejsce się znajdzie i ciemiernik na pewno też :wink: Warto go mieć, bo na wiosnę kwitnie najdłużej z wszystkich krokusów, śnieżyczek i in. zwiastunów wiosny no i jest okazalszy ;:215 To już wiem gdzie deszcz pchnę ;:306

Maryś wydawało mi się że szpaki, ale może i kosy. Siedzą bardzo wysoko na modrzewiu i trudno dojrzeć dziobki bo chyba nimi się różnią ;:306 O tak ale Lidzia mówi że pojutrze już szaroburo i.....
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Według mnie to szpaki, ale mogę się mylić. Mnie też ta prognoza psuje szyki, bo właśnie skończyłam kopać wzdłuż działki rów długości 12 metrów i jak przyjdzie woda, to mi wszystko zamuli.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Marysiu ;:196
Czytam że '' Dużo czasu spędziłam dzisiaj w ogrodzie, sporo zrobiłam ale zostało jeszcze więcej. Jeżeli pogoda się utrzyma to może uda się i ogród oporządzić i wiosenne porządki zrobić. Paląc gałęzie upiekłam sobie kiełbaskę i tym samym rozpoczęłam sezon '' - ja też ;:108 popracowałam i kiełbaskę pieczona zjadłam , więc sezon otwarty :D
Śliczne zdjęcia słońca ;:63 ;:63
Ciemierniki też ;:333
Dzięki za przepis na ziemiórki ;:196 coś mi się okazały ;:223
Bardzo gorąco pozdrawiam i życzę zdrówka ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu 12 m ? sama kopiesz ten rów ;:oj To przecież ciężka praca, ja wiem że chodzi o rośliny ale uważaj na siebie ;:168

Tereniu witam Cię serdecznie !
A mnie się jeszcze coś dzisiaj udało i trzymaj kciuki za powodzenie, odkopałam po kawałku hortensji dla Ciebie i Michała i siedzę już w doniczkach. Jak zaczną wypuszczać liście to znaczy, że się udało ;:224
Kiełbasa była średnia bo kupiona przez M przypadkowo, ale przyjemnie pachnę ogniskiem :;230
Serdeczności i ucałowania ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ciemierniki jak malowane ,ja nie mogę się napatrzyć ,mówisz,ze coś zrobiłaś w ogrodzie ,ja też dzisiaj sadziłam ,ale to końca nie ma ,bo ogród nie oporządzony,i za chwilę będzie zmęczenie materiału i klops,ale nawet się tym nie denerwuję ,bo to nic nie da ,jak człowiek taki głupi to trudno ;:306 ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Lidziu, więcej optymizmu. ;:3 Eksperci od pogody muszą pleść swoje opowieści, które najczęściej niewiele mają wspólnego z rzeczywistością. ;:108 ;:108 Dzisiaj miało być na ranem w plusie i zachmurzenie, a tu przymrozek -3 i piękne słońce. ;:219 Wprawdzie u mnie to raczej niezbyt dobrze, bo grządki suche, no ale tak bywa, że nie ma wspólnoty interesów. ;:172
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś pierwsze prace było widać, jak się zdjęło okrycia z roślin , ale kopczyków jeszcze nie rozgarniam, róż nie obcinam więc praca stale mnie czeka. Coś popycham do przodu, robię jakieś sadzonki (obowiązkowo) ale tego nie widać w ogrodzie :;230 a zmęczenie materiału jest i to naturalne ;:222 Uwielbiam ciemierniki o tej porze ;:167 To ozdoba którą z daleka widać :D Dzień kolejnych porządków więc życzę sił i dobrej organizacji, bo mnie tego często brakuję. Buziaczki ;:196

Marysiu i u mnie w prognozie deszcz i ochłodzenie, ale to chyba naturalne, bo wszyscy jak okna myją to wieczorem albo na drugi dzień pada, no to tradycji musi się stać zadość ;:306 U mnie jest połowa Twojej prognozy +2 , ale słonecznie ;:168
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
Dołączam do klubu "ochów i achów" zdjęcia przepiękne.
Susza, zgadza się. Ja na dodatek pogorszyłam sprawę. Otóż - "pani mądra głowa" - wymyśliła, że ta strasznie zbita ziemia w ogrodzie jest zła dla roślinek i kupiła ziemię do uprawy warzyw, jak siała marchewkę, sałatę i rzodkiewkę, to syp do rządka w warzywniku tej ziemi i nasionka, podlała wszystko, przykryła włókniną i czekała na efekty ;:306
Efekty są, a jakże - pustynia - nasionka w tym "suszu" sobie siedzą, ciekawe, czy coś urośnie i kiedy ;:124
Dzisiaj spróbuję odratować sytuację, ale jak ;:223 ;:223

Marysiu - nie było czosnku niedźwiedziego na targowisku, ładnie się uśmiecham do Ciebie :) :) :)
Natomiast sprzedają już rozsadę pietruszki, pora i kalarepy, korci mnie ta pietruszka i por, zwłaszcza, że moje w powijakach.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Ja też jeszcze wszystkiego z rabat nie usunęłam, Liście pod porzeczkami leżą i chyba ich nie będę usuwała tylko przekopię widłami. Pożyczył eM od zięcia rozdrabniacz i zmielił wreszcie gałęzie z drzew owocowych i wszystkie iglaste po okrywach zimowych. Pół dnia mu zajęło i jeszcze zabrałam wszystko co zięć u siebie pociął. Ładnie się tego nazbierało, wszystkie maliny mam przykryte i jedną rabatę z ozdobnymi, to mi zdecydowanie ograniczy podlewanie..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”