Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Jestem pełna p[odziwu dla ilości zamówionych rózyczek. ;:oj Ja tylko jedynaście ledwie zmieszczę. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Obejrzałam Twój ogród po raz pierwszy i musiałam zostać. Masz takie piękne róże. Heidi zawładnęła moim ;:167 . Jest piękna. Lilie też masz bardzo ładne. Jest u Ciebie wszystko co lubię. I nawet Pankracy się znalazł :lol: . A tulipany to już w ogóle cudowności. Jak większość, zachwycę się Ice Cream. Posadziłam go jesienią, ale wiadomo - nie wiadomo co wyrośnie :)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Elwi ;:oj
Faktycznie, opisane przez Ciebie objawy chorobowe musiały zakończyć się kumulacją schorzenia!
Bardzo jestem ciekawa, jak sobie z tymi 34 rozami poradzisz... ;:224.
Jaki przyjmiesz klucz sadzenia.
A, i jeszcze ciekawi mnie, czemu ma służyć ten brukowany lizaczek z bukszpanami ;:218?

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witajcie :D
Poczułam się zobowiązana do SPROSTOWANIA. Otóż opisane przeze mnie objawy:
wzrost ciśnienia, trudności z oddychaniem, gonitwa myśli, brak koncentracji (za wyjątkiem koncentracji na różach) w końcu drżenie rąk, powodujące niekontrolowane klikanie myszką

SĄ JEDYNIE literackim przerysowaniem, wyolbrzymieniem, fachowo zwanym "hiperbolą", zastosowanym przeze mnie dla ubarwienia opowieści. Objawy te w rzeczywistości nie miały miejsca ;:185 Wszystkim drogim Forumkom zaniepokojonym moim stanem zdrowia spieszę donieść, że czuję się dobrze i w kaftan jeszcze mnie nie biorą ;:306 Dla Was bukiet róż w podziękowaniu za dobre ;:167 :

Obrazek

Odpowiedzi na Wasze posty jak czas pozwoli.
Tymczasem trochę umilaczy i ;:196 dla Was wszystkich
Aprikola
Obrazek
Rhapsody in blue
Obrazek
Florentina
Obrazek
Lion's Rose
Obrazek
Gruss an Aachen
Obrazek
Etude z bliska
Obrazek
NN
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elwirko, bo choroba różana to taka wyjątkowa choroba, z którą człowiek czuje się nader dobrze, wręcz rzekłabym - dostaje skrzydeł ;:118 ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi co ja tu czytam? Zamówienie różane spore,ja na jesieni 4 nowości posadziłam,a na wiosnę planuję dokupić Your B,tylko gdzie?
Nie znam szkółki ,w których ją oferują ;:224
Savoy Hotel w tym roku po raz pierwszy i u mnie zakwitnie i jestem bardzo ciekawa tej właśnie różyczki.
Twoje fotki są mistrzowskie,uwielbiam je ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aniu77 - tutaj ją kupisz.

http://www.rosaplant.pl/pl/nowosci/454- ... yracy.html

Elwi - śliczności te róże.
Gdzie nie zajrzeć wszędzie pokusa i wszędzie czytam o robionych zamówieniach.
Trudno się dziwić że i Ciebie dopadło, ale nie martw się, to przejściowe.......kiedyś minie. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Elwi pisze: Ech, efekt... 34 kupione róże ;:oj Pocieszam się, że odniosłam małe zwycięstwo w tym szaleństwie: udało mi się trzymać zaplanowanej jesienią orientacji kolorystycznej.[/b][/color]
No to teraz wyznaję z pokorą swoje grzechy:
1. tonacja "deserowa" (krem budyniowy i inne pyszności), do towarzystwa posadzonym jesienią purpurom: Madame Anisette, Sally Kane, Lacre, Miss Fine, Champagne Celebration, Angie, Sweet Blondie, Kronprinsesse Mary i Honeymilk
2. historyczne: Duchesse de Montebello, Louis Odier, Mme Louis Laveque, Mme Hardy, Jacques Cartier
3. tonacja pudrowego różu: Camelot, Savoy Hotel, Natasha Richardson, Pashmina, Granny
4. tonacja biało-różowa: Bouquet Parfait, Stephanie Baronin zu Guttenberg, Sebastian Kneipp, Prince Jardinier
5. fiolety (w 100% nieplanowane!): Moody Blue, Minerva, Heaven's Eye (Himmelsauge)
6. I kompletne fioły, niepasujące do niczego w mojej wizji: Tea Clipper, Mary Rose i Tickled Pink.
Ciekawe co ja zrobię, kiedy to wszystko do mnie przyjedzie na raz????? Tymczasem staram się o tym nie myśleć tylko koncentrować się na błogości wynikającej z dobrze wykonanych zakupów ;:170

:wit Elwi.... na Body Blue nie skuszę się.... :;230
Ale zaszalałaś.... no nie powiem... masz takie pozycje, które i mi łaziły po główce... Madame Anisette Miss Fine ;:170
Może i ja coś poklikam.... :;230 do tej pory udało mi się zatrzymać swoje zapędy na innych elementach wystroju ogrodu.... ;:333 :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O kurczę... Elwi, ale szaleństwo. Kupiłaś połowę mojej różanki ;:oj ale chyba całkiem dobrze się czujesz? Bo ja bym się dobrze czuła :;230
Pozdrawiam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne zdjęcia, piękne rośliny, cóż więcej napisać? Bajkowo.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aprikola wygląda tak smacznie....aż chciałoby się skosztować ;:306 taka wata cukrowa kiedyś była, ten sam kolorek ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elwi, jak się u Ciebie sprawuje Eden Rose? Cały czas się nad nią zastanawiam, ale jest tyle sprzecznych opinii o tej róży, że sama nie wiem co myśleć ;:218 Urodziwa jest bardzo, ale uroda to nie wszystko. Kupować, czy nie kupować?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotka ja chce stworzyć maleńką różankę właśnie przez Eden Rose i Artemisa. O Edence to ja słyszałam same ochy i achy ale ze mnie ci żaden znawca róż. :oops: Chetnie przeczytam co Elwi ma do powiedzenia o Eden Rose.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Elwi już tyle pięknych róż w Twoim ogrodzie i jeszcze te cudne nowe nabytki,no to będzie się działo,i będziemy podziwiać,ja dopiero zbieram listę róż,aż się siebie boję bo nie umiem z niczego zrezygnować ,ale ryję obecnie pod ową rabatę i już wszystko układam w głowie,więc jakieś nowe miejsce będzie,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyszalałaś :D Ja na razie weszłam w byliny i na nich chyba się skupię. Moim przekleństwem jest to, że mi się wszystkie rośliny podobają, tylko w każdym sezonie coś bardziej ;:306 Róż kilka dokupię, mam listę wielu krzaków, które chętnie posadziłabym w ogrodzie, ale na razie bardziej kręcą mnie rutewki i epimedia :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”