Kawałek szczęścia
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Asia, ale kuchnia! Dużo szafek, co dla mnie jest pierwszym warunkiem. Jasna, wygodna i... ładna
Ogród już też w wiosennych kolorach. Skalniak będziesz przenosić?

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
No tak, trzeba go przenieść, bo tam obok warzywa
.

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Asiu gratuluje warzywniaka
świetny pomysł z tą skrzynia
Zioła też się przydadzą .Córka moja dostała też kilka ziół więc będe mieć co podjadać , bo ona nie jada trawy jak to określa
.
Powodzenia Asiu .
Wysyłam pw

Zioła też się przydadzą .Córka moja dostała też kilka ziół więc będe mieć co podjadać , bo ona nie jada trawy jak to określa

Powodzenia Asiu .
Wysyłam pw
- cyganka77
Witajcie.
A ja właśnie zrobiłam olej ziołowy, kilka gałązek oregano, tymianek i czosnek. Pachnie nieziemsko
. Na kolację serek ze szczypiorkiem. Wszystko z działki (oprócz sera )
. Rzodkiewka też ładnie rośnie.
Kilka świeżych zdjęć z mojego ogródeczka
.
Szklarenka, którą pokazywałam jakiś czas temu. Rośnie w niej szpinak, groszek i cebulka. Do tego stoją rozsady kapusty i sałaty.

Winorośl ma pączki
, więc żyje
.

Fiołki.

Młodziutki złotokap.

Orliki.

Kostrzewa sina z nasionek już ma piękne kłosy.

Moje żurawki (tylko 4).

I pierwsza dekoracja przed domem
.

Na chwilę obecną walczę z mrówkami. Ślimaków nie wiele, a gniazd całe mnóstwo. Jeszcze trochę ziela jest tu i ówdzie, ale pada, więc i ziele dobrze sobie radzi.
Robi się coraz piękniej
i to najbardziej cieszy
.
Pozdrawiam serdecznie
.
A ja właśnie zrobiłam olej ziołowy, kilka gałązek oregano, tymianek i czosnek. Pachnie nieziemsko

Kilka świeżych zdjęć z mojego ogródeczka

Szklarenka, którą pokazywałam jakiś czas temu. Rośnie w niej szpinak, groszek i cebulka. Do tego stoją rozsady kapusty i sałaty.

Winorośl ma pączki

Fiołki.

Młodziutki złotokap.

Orliki.

Kostrzewa sina z nasionek już ma piękne kłosy.

Moje żurawki (tylko 4).

I pierwsza dekoracja przed domem

Na chwilę obecną walczę z mrówkami. Ślimaków nie wiele, a gniazd całe mnóstwo. Jeszcze trochę ziela jest tu i ówdzie, ale pada, więc i ziele dobrze sobie radzi.
Robi się coraz piękniej

Pozdrawiam serdecznie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu ogródek ładnie się organizuje, a żurawek będziesz miała więcej obiecuję, tylko napisałaś ostatnio że miejsce się kurczy, przez zabezpieczenie miejsca na dalsze prace przy domu. Jednak jak przekwitną to porozsadzam i kiedy będzie gotowe miejsce to polecą do Ciebie. A mrówki to pewnie przez to, że u Ciebie piaszczysta gleba a jeszcze przez budowę zmieniona struktura gleby. Jak zaczniesz nawozić i uprawiać ziemię to powinno się poprawić 

Marysiu, u mnie jest gliniasta gleba i raczej cięższa, a mrówek mam od groma i ciut ciut. Za to ślimaków szukałam wczoraj w deszczu i nic.
Asieńko, jak mnie urzekła ta pomarańczowa żurawka. Ostatnio mam fioła na pomarańczowy kolor w ogrodzie...
Cudna. Znaczy się mam fioła, ale pomarańczowego żadnego nie posiadam... Później będą canny tylko. Nie marudź.
Ja mam tylko jedną, a już trzy lata mieszkam. Ty jeszcze nie mieszkasz a masz trzy. 

Asieńko, jak mnie urzekła ta pomarańczowa żurawka. Ostatnio mam fioła na pomarańczowy kolor w ogrodzie...

- cyganka77
Haniu dziękuję
. Kocham fiołki zarówno domowe, jak i ogrodowe
. Biały teraz szaleje, a to świeży nabytek od cioci, fioletowy jeszcze się ociąga, ale ładnie się przyjęły i już cieszą oko
.
Marysiu, jesteś kochana
. Ja bym poszła dalej z robotą, ale mój eM. krzyczy już wniebogłosy, że tu taczką nie dojedzie, tam nie dojedzie, że będzie musiał sam piach wozić do tarasu, bo koparka już nie wjedzie i takie tam gadanie, ale niech mu będzie
. Poczekam do jesieni i ruszę dalej. Wczoraj zauważyłam, że z niektórych patyczków zaczyna coś wychodzić przy ziemi
.
Anitko, jak mi forumki podpowiedzą jak dzielić żurawki to ją podzielę i będzie dla Ciebie
. Jest to jedna z pierwszych, więc rośnie dwa lata u mnie. Ładnie zimuje i się rozrasta
.
Z mrówkami walczę i z glebą również
.

Marysiu, jesteś kochana

Anitko, jak mi forumki podpowiedzą jak dzielić żurawki to ją podzielę i będzie dla Ciebie

Z mrówkami walczę i z glebą również

Niedawno w okolicy mojej żurawki znalazłam malutką ciupinkę. Samosiejka chyba, bo co innego. O mało co nie przegapiłam i wypieliłam. Ja też jeszcze nie umiem ich dzielić, ale ostatnio przez przypadek ułamałam mały kawałeczek i włożyłam do Marysiowej skrzyneczki i jeszcze nie padła, to już i nie padnie, mam nadzieję. Piękne one są, ale pojedynczy okaz to już nie ten widok, co kilka odmian.
Na żuraweczkę już się cieszę...
Na żuraweczkę już się cieszę...

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Asiu śliczne żurawki masz 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Groszek już może rosnąć sobie bez okrycia i rzodkiewka też. Mój szpinak też już wzeszedł, a kupiłam jakiś wysoki, bo się nie znam za bardzo na szpinaku, a córcia chciała, bo Ona dzieciom daje, więc posiałam. Ja chyba zacznę zebrać od forumek kwiatki, bo ciągle coś nowego widzę i mam chciejstwo, normalnie wstyd mi
bo ten biały fiołek mi w głowie zawrócił i fioła na jego punkcie dostałam
ale poczekam aż się rozrośnie u Ciebie
.............kapłaś się, że to do Ciebie na te zebry pójdę??? 

Bogusiu, wyprzedziłaś mnie.
Spóźniłam się, eh, ale druga w kolejce to też nie tak źle.
Mam taki niebieski, w tym roku po raz pierwszy tak ładnie zakwitł. Biały do kompletu też by się przydał.

- cyganka77
Justynko, dziękuję, gdy kupowałam to jeszcze nie wiele o nich wiedziałam, ale coraz bardziej mi się podobają
.
Bogusiu, oczywiście, myślę, że na drugi rok już będzie można dzielić, to dostaniesz ode mnie, bo są śliczne
.
Anita, a Tobie to może w sobotę przywieziemy, bo u cioci to ich ogromnie dużo
. Na pewno jeszcze wykopie i dla Ciebie.

Bogusiu, oczywiście, myślę, że na drugi rok już będzie można dzielić, to dostaniesz ode mnie, bo są śliczne

Anita, a Tobie to może w sobotę przywieziemy, bo u cioci to ich ogromnie dużo

Dzień dobry
Wczoraj dostałam wiadomość, że dostanę tę pomarańczową żurawkę
Tatuńcio spotkał w sklepie i tylko o kolor zapytał, no i mam.
Znaczy się będę miała jak dojedzie. Nie muszę już więc czekać na Twoją. Co do pigwowca, to chyba raczej nie skorzystam. Dziękuję, ale kilka krzaków pigwy i pigwowiec to dość. Oddaj komuś, kto jest w większej potrzebie, jeśli Ci zbywa. Co do róży - wiesz coś o kolorach? Mam kilka, ale nie orientuję się jakie kolory to ma. W sumie nawet nie wiem czy tu wybór jakiś jest...
Ta różyczkę mogę wziąć. Czy można jeszcze kilka petunii?

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Aśka, kuchnia piękna - moja dzisiaj się montuje
Jeszcze nic nie posiałam, ale w tym roku stawiam tylko na fasolkę szparagową, ogórki i buraczki, 5 krzaczków pomidorków. Interesujące są te wasze skrzynie ...

Jeszcze nic nie posiałam, ale w tym roku stawiam tylko na fasolkę szparagową, ogórki i buraczki, 5 krzaczków pomidorków. Interesujące są te wasze skrzynie ...
Pozdrawiam - Justyna