Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

Witam Wszystkich serdecznie ;:196 Jestem na wsi to i czasu mało na internet.
Joasiu jest odmiana kiwi Dr.Szymanowski dwupienna czyli "obojniak"ma ładne kolorowe liście.Ja jej nie posiadam ponieważ wolę jednak tylko zielone liście. Dwupienna jest też odmiana Issai którą posiadam i jestem z niej zadowolona.Mam też "chłopaka" Weiki .Kupując sadzonki zwracam uwagę aby liście były intensywnie zielone,wolne od oznak chorób i żeby bylo w miarę sporo nowych przyrostów tzn.wolę sadzonki gęste niż wysokie.
Aniu dziękuję bardzo za pochwały.Wiesz dla mnie to dużo znaczy bo mało mam czasu na prace w ogrodzi, a i zdrowie nie dopisuje.
Krysiu na plony w tym roku nie mogę narzekać :D Pomidory o dziwo w gruncie o wiele lepiej rosną niż pod folią. ;:oj Foliak nowy i chyba przedobrzyłam z obornikiem bo idą w liście a nie w owoce.Zimą nie przyjeżdżam na wieś a w domku nie mam warunków do robienia takich artystycznych rzeczy i dodatkowo nadrabiam zaległości towarzyskie i rodzinne :)
Piotrusiu Ciebie i tak nie dogonię
Ewciu trochę optymizmu ;:333 Wpadnij do mnie poprawię Ci humor nalewką :D
Janeczko nie martw się w przyszłym roku będziesz miała klęskę urodzaju :D U mnie wiatr zabawił się ze śliwkami i dużo leży na ziemi :( Na szczęście mam jeszcze trochę przetworów ze śliwek z ubiegłego roku.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu :wit
Pięknie Ci kwitnie hortensja,dalijki,,,lubie je bo kwitna az do mrozów,,,gdy ogrody juz nie sa takie pełne kwiatów,Przynajmniej ja mam mało jesiennych, ;:108
Dziewięćsił tez pięknie kwitnie ,u mnie tez po raz pierwszy w tym roku zakwitł :tan
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu ;:196 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Gosiu dziękuje za podpowiedz.Moja ziemia jest gliniasta i mokra mam nadzieje że zaaklimatyzują się.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na razie oszalały ogórki, wyrósł mi gęsty las liści, a po ociepleniu wysypały się owoce. Na razie trzy reklamówki zebrał brat, reszty mu na razie nie oddam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Ewo że masz wysyp ogórków. :D
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ja też nie narzekam ,ogórków mi nie brakuje jeszcze rozdaje :wit :wit

-- 1 sie 2013, o 19:27 --

Ja też nie narzekam ,ogórków mi nie brakuje jeszcze rozdaje :wit :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Nie mam swoich ogórków i kupuję, ale rzeczywiście jest ich sporo na rynku i są w tym roku wyjątkowo smaczne.
Takie ze swojego ogródka , to dopiero muszą smakować . Może w przyszłym sezonie coś sobie posadzę . :roll: :?:
Gosiu ;:196 , miłego pobytu na działce.
:wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie tylko śliwki opadły na ziemię.Chyba od wiatru bo to stare drzewa nigdy nie chorowały :(
Krysiu dziękuję Każda sekunda na wsi to dla mnie raj na ziemi.W tym roku nawet mi nie przeszkadza pracujący u sąsiadów kombajn :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Gosiu, ;:196 jak spędzałam całe dnie w ogrodzie, to też mi nic nie przeszkadzało, pod warunkiem, że mnie nie odciągało od ogrodu. ;:304
:wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Kombajn ma jakiś urok na wsi i oznacza żniwa.Łany zboża i kombajn.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu mi tylko przeszkadzają komary i takie szare "muchy" które gryzą strasznie.Sąsiad je nazywał ale ja zapomniałam już, bo to było rano jak byłam po liście :;230
Jasiu wieś ma swoje uroki dlatego zawsze chciałam mieszkać na wsi.A może dlatego że nigdy nie miałam nawet dalekich krewnych na wsi i zazdrościłam koleżankom które jeździły na wakacji na wieś.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,super że nacieszyłaś się wnukami bo oni są wielką radością, piękny masz warzywnik i piękny ogród kwiatowy, u mnie bardzo gorąco nie da się nic robić w ogrodzie,do tego jest bardzo sucho trochę rano podlewałam ale nie wolno mi chodzić po słońcu bo mam bardzo poparzoną rękę (całą w bąblach)liśćmi dyni, mam lekarstwa na alergię ,antybiotyki i sterydowe aerozole i jestem uziemiona,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Gosiu Poza komarami gryzą jeszcze meszki ( takie małe muchy ze skrzydłami w jaśniejsze paski) oraz gzy (?) takie z dużymi oczami szarożółte owady. A kombajny uwielbiam, mogę stać na sadzie i przyglądać się godzinami jak po polach jeżdżą - oczywiście póki udaru nie dostanę od słońca :lol:
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu, dawno mnie tu nie było, kwiatuchy pięknie Ci kwitną, takiej nasturcji jak u Ciebie to jeszcze nie widziałam :D Mnie również kombajny nie przeszkadzają, wręcz je lubię, szczególnie te do kukurydzy, ich hedery wyglądają groźnie, z chęcią bym takim kombajnem poszalała po polach, albo jakąś koparą lub spychaczem :D . Miłej niedzieli życzę, pewnie weekend spędzasz na działce ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”