Ale powojniki pięknie Ci wychodzą! Może kup jeszcze te powtarzające/późno kwitnące i zniknie problem, że w którymś momencie w ogrodzie nic nie kwitnie? Ale zawsze masz jeszcze w odwodzie ten najładniejszy kwiatuszek z ostatniego zdjęcia, co to kwitnie cały rok na okrągło
SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
No to jest nas dwie, też zamówiłam piwonie z dość mglistą wizją, gdzie je dam...najwyżej pójdą do przechowalnika, w którym rośnie wszystko: od drzew po kwiaty jednoroczne i będzie znowu po łowicku
Ale powojniki pięknie Ci wychodzą! Może kup jeszcze te powtarzające/późno kwitnące i zniknie problem, że w którymś momencie w ogrodzie nic nie kwitnie? Ale zawsze masz jeszcze w odwodzie ten najładniejszy kwiatuszek z ostatniego zdjęcia, co to kwitnie cały rok na okrągło
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
... i tak matkę wykończył 1szym nieprzedszkolnym dniem ,że już odliczam tęsknie dni do wrześniasurvivor26 pisze: co to kwitnie cały rok na okrągło
Co do powojników to wybieram tylko odmiany kwitnące od maja/czerwca do października
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Śliczna dziewczynka
Pięknie masz w ogrodzie
U mnie też za chwilę nic nie będzie kwitło ,ale kocham zielony kolor 
marzenia się spełniają! Dana
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, a jakie piwonie sobie zamówiłaś? Powojniki rzeczywiście dobrze Ci rosną.
Wczoraj wracam z pracy, a tu Ciocia - sąsiadka mojej mamy tak pół żartem/pół serio do mnie mówi to kiedy się te wakacje kończą
Musiały jej moje chłopaki nieźle dokopać samymi wrzaskami, które produkują.
Wczoraj wracam z pracy, a tu Ciocia - sąsiadka mojej mamy tak pół żartem/pół serio do mnie mówi to kiedy się te wakacje kończą
- survivor26

A bo Ty jesteś dobra matka i dziecku wakacje robisz, a nie wmawiasz jak ja, że wakacje zaczynają się od sierpnia, a w lipcu do przedszkola chodzić trzebaczar_na pisze:... i tak matkę wykończył 1szym nieprzedszkolnym dniem ,że już odliczam tęsknie dni do wrześniasurvivor26 pisze: co to kwitnie cały rok na okrągło![]()
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Mój przedszkolak dziś już do przedszkola chciał jechać. Nie wiem, nudno u dziadków czy co?
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój 7 latek też chciał już wczoraj do przedszkola bo w domu nudno.
Dopiero go uświadomiłam, że się ostatecznie z przedszkolem pożegnał
Dopiero go uświadomiłam, że się ostatecznie z przedszkolem pożegnał
- czar_na
- 1000p

Pat chyba pierwszy i ostatni razsurvivor26 pisze: A bo Ty jesteś dobra matka i dziecku wakacje robisz, a nie wmawiasz jak ja, że wakacje zaczynają się od sierpnia, a w lipcu do przedszkola chodzić trzeba
Olu a czego ja nie zamówiłam ;) jasnoróżową, białą ,ciemnoróżową , dwukolorową - razem 6 sztuk
Marzenko właśnie sobie myślę ,że będę musiała jakieś atrakcje dziecku wymyślić. Jak na złość w tym roku nie uda nam się nigdzie wyjechać.
- Sosenki4

U nas w mieście się coś dzieje choć. Na przykład I festiwal różany
. Może dla mojego przedszkolaka nie będzie to atrakcja, ale dla mnie owszem 
- czar_na
- 1000p

To faktycznie coś dla przedszkolaka
Jutro chyba pójdziemy do kina, oprócz tego wycieczka pociągiem do Krakowa, chcemy przepłynąć się statkiem ale co potem ? Ech
Jutro chyba pójdziemy do kina, oprócz tego wycieczka pociągiem do Krakowa, chcemy przepłynąć się statkiem ale co potem ? Ech
- survivor26

Jeśli można radzić: nie ładuj za dużo atrakcji na raz, bo Ci się pomysły i finanse wakacyjne koło 15 lipca skończączar_na pisze:To faktycznie coś dla przedszkolaka![]()
Moja ma dzisiaj konie a jutro znów będzie: co mam robić? a wiekowo ma 14 lat a jak widać też sobie nie umie poradzić z czasem wolnym..
Aniu wpadłam z ciasteczkiem mogę? malinowe tym razem.. to szykuj coś zimnego i idziemy na twój tarasik..
no i niestety pieczone na jajach z B bo kury znajomej słabo niosą i widać różnicę w kolorze ciasta..jak się człowiek przyzwyczaja szybko do luksusu

Aniu wpadłam z ciasteczkiem mogę? malinowe tym razem.. to szykuj coś zimnego i idziemy na twój tarasik..
no i niestety pieczone na jajach z B bo kury znajomej słabo niosą i widać różnicę w kolorze ciasta..jak się człowiek przyzwyczaja szybko do luksusu

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- czar_na
- 1000p

Pat oczywiście ,że atrakcje będą dawkowane.
Dziś zrezygnowałam z kina ,bo upał w mieście nieziemski a ja ... słabe dni mam i mi się nie chciało
Pojedziemy innym razem. Jutro koleżanka z przedszkola przyjedzie w odwiedziny a w piątek nad wodę.
Dario
już robię kawkę ,bo mi ślinka leci
masz rację ,że są jajka i jajka.
Skrzynia z pergolą gotowa, już nawet 2 powojniki się na niej pną. Malowałyśmy wczoraj z Madzią ofiarnie ,bo stada krwiopijczyń grasowały niezmordowanie. Uzupełnię kompozycję za kilka dni i wstawię
Ogród znowu ledwo dycha. Ta nasz piaszczysta ziemia to w takich temperaturach zabójstwo dla roślin.
Nawet kalina mi oklapła. Znowu dziś będzie trzeba podlewać walcząc z komarami. Ile bym dała za nawadnianie
Dziś zrezygnowałam z kina ,bo upał w mieście nieziemski a ja ... słabe dni mam i mi się nie chciało
Pojedziemy innym razem. Jutro koleżanka z przedszkola przyjedzie w odwiedziny a w piątek nad wodę.
Dario
masz rację ,że są jajka i jajka.
Skrzynia z pergolą gotowa, już nawet 2 powojniki się na niej pną. Malowałyśmy wczoraj z Madzią ofiarnie ,bo stada krwiopijczyń grasowały niezmordowanie. Uzupełnię kompozycję za kilka dni i wstawię
Ogród znowu ledwo dycha. Ta nasz piaszczysta ziemia to w takich temperaturach zabójstwo dla roślin.
Nawet kalina mi oklapła. Znowu dziś będzie trzeba podlewać walcząc z komarami. Ile bym dała za nawadnianie
- Sosenki4

Pocieszę Cię, u mnie 3ci dzień bez deszczu i już żylistki zwieszają gałązki
- survivor26

Na glinie nie lepiej, a może gorzej, bo ja susza, to ziemia zasklepia się, gniecie korzenie i rośliny zdychają...wczoraj uż zaczęłam podlewanie, ale litościwie w koncu spadł deszcz i rośliny odzyły...ja dumam nad powojnikami, w ogrodowym dywagacje wstawię i poproszę Cię o konsultacjęczar_na pisze: Ogród znowu ledwo dycha. Ta nasz piaszczysta ziemia to w takich temperaturach zabójstwo dla roślin.