Ja też po wpisach na Twoim wątku nabieram ochoty na main coona...
Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
Widzę, Michale, że Ty jak ja - już nie mogę spać, więc czas najwyższy zasiąść do FO
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Michale, no niestety mój koci chłopak już zaczął znaczyć teren
Czekam tylko z kastracją, aż sama dojdę do siebie, bo dwóch rekonwalescentów w jednym domu mój mąż nie wytrzyma
Trochę boję się wiosny i tego, że nie utrzymam kotów w domu, a to takie domowe głupeczki...nie chcę, żeby skończyły jak ich poprzednik...jak myślisz, lepiej trzymać je przemocą w domu, czy jednak puścić na dwór i niech się uczą życia na otwartym terenie?
U nas wielkich mrozów nie ma, za to znowu pada śnieg, przypominając, że luty to jednak jeszcze nie wiosna
U nas wielkich mrozów nie ma, za to znowu pada śnieg, przypominając, że luty to jednak jeszcze nie wiosna
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale z góry bardzo dziękuję i muszę oczywiście zapytać jakie samosiejki usuwasz czy sieją Ci się jabłonie? Bo mnie zastanawia dlaczego nie mam siewek jabłoni ? Jedynie mam i to nie siewki a odrosty śliwek.Marysiu szczepienie coraz bardziej siedzi mi w głowie...Jak się przyjmą to kosztela powędruje do Ciebie a reszta to nie wiem... chyba pousuwam samosiejki albo mniej produktywne drzewa
Coś nie mam przekonania do main coona- nie wiem dlaczego czy przez jego wielkość?
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Ewo Gajowa my chyba jak koty, czujemy wiosnę i nie chce się leżeć w łóżku
Pat myślę, że Twoje kotki skoro były zimą w domu, to będą do niego wracały, przyzwyczaiły się do ciepła, może będą dzień spędzały na zewnątrz a na noc wrócą do domu? Albo zrób im jakieś posłanie w miejscu zadaszonym, żeby w momencie gdy ich najdzie ochota niewracania do domu miały się gdzie schronić
Z tą kastracją to masz rację, mieć na raz 2 wykastrowane koty to już dużo pilnowania jest a kota wykastrowanego i żonę z unieruchomioną ręką - tego mąż mógłby nie wytrzymać, oj nie dopilnowałby Was
jeszcze do tego Sarulek i Flo - poczekaj jednak aż dojdziesz do zdrowia
Marysiu Siały mi się papierówki i kosztele ale je usuwałem i aktualnie ich nie mam - nie przyszło mi wtedy do głowy żeby użyć ich na podkładki
Teraz zamierzam pousuwać czereśnie samosiejki i wiśnie bo kilka ich jest, może też orzechy. Te ostatnie dostałem od koleżanki, sadziła z takich orzechów o wielkich owocach, ale jest małe prawdopodobieństwo, że powtórzą cechy. Dostałem ich chyba 10 sztuk, więc kilka usunę, albo przesadzę do wiatrochronu wzdłuż sadu a na ich miejsce wsadzę drzewka, które mi obiecała pacynka przywieźć ze szkółki śląski z Krakowa, podkładki tez zaoferowała kupić - mają po złotówce. Odrosty śliwek trzeba jak najprędzej usuwać - potem będą latami odrastały
W ostatnich latach pojawiały mi się siewki morw czarnych - rosła taka jedna 7 domów przede mną ale wichura sierpniowa ją powaliła i już nie będzie się rozsiewać. Jedną posadziłem w sadzie ale jakoś licho rośnie, reszta wyłazi powoli wśród kwiatków i nie wiem co z nimi zrobić a szkoda wyrzucić bo już się nie mają z czego rozsiewać. Co do main coona - rzeczywiście rozmiary ma przerażający ale napatrzyłem się na Mańka ursulki, szczególnie fajnie wyglądał jak go wystrzygła - i narobiłem sobie ochoty na niego 
Pat myślę, że Twoje kotki skoro były zimą w domu, to będą do niego wracały, przyzwyczaiły się do ciepła, może będą dzień spędzały na zewnątrz a na noc wrócą do domu? Albo zrób im jakieś posłanie w miejscu zadaszonym, żeby w momencie gdy ich najdzie ochota niewracania do domu miały się gdzie schronić
Marysiu Siały mi się papierówki i kosztele ale je usuwałem i aktualnie ich nie mam - nie przyszło mi wtedy do głowy żeby użyć ich na podkładki
- Maska

- Kontakt:
No właśnie o podkładkach myślałam! to zmarnowałeś materiał szkółkarski
Jak dokładnie nazywa się ta szkółka śląski?
Wiśnie i czereśnie też mi się nie sieją, ale one chyba byłyby dziczki. Śliwki oczywiście usuwam, a morwę kupowałam rok temu na Al też kiepsko rośnie, ale była
- zobaczymy jak po zimie.
Michale wracając do main coona to muszę go zobaczyć na żywo, zresztą dwa w domu wystarczy a wypuszczać nie mam warunków - może kiedyś
Wiśnie i czereśnie też mi się nie sieją, ale one chyba byłyby dziczki. Śliwki oczywiście usuwam, a morwę kupowałam rok temu na Al też kiepsko rośnie, ale była
Michale wracając do main coona to muszę go zobaczyć na żywo, zresztą dwa w domu wystarczy a wypuszczać nie mam warunków - może kiedyś
- Darmokot

Marysiu wpisałem w goglach szkółka śląski kraków i mi wyskoczyło ale nazwy zapomniałem ;:125To jest chyba ta szkółka co mi kiedyś linka z dresem wysyłałaś
Morwy chyba wilgoć lubią i zaciszne miejsca a moja stoi w sadzie na wygwizdowie i nie ma ani jednego ani drugiego. Już znalazłem nazwę Gałczyński B., Ślaski J. Szkółki drzew, krzewów i bylin, ona jest koło takiego dziwacznego kościoła za Wisłą, to są chyba Dębniki
- Maska

- Kontakt:
A to ta moja, wiem; tylko ja ją jako Gałczyński znam ok. też się tam wybieram! oczywiście po podkładki.
Michale takie przyjemności kocie jak opisujecie na długi czas pozbawiły mnie miłości do kotów. Miałam ciotkę i wujka miłośnicy kotów, którzy od jednego doszli do 8 w kamienicy na IV piętrze w Krakowie. Kiedy jeszcze nie było żwirków tylko zwykły piasek. Od 2 pietra czułam zapach ich mieszkania. Byli wspaniałymi ludźmi tylko .... no właśnie.
Michale takie przyjemności kocie jak opisujecie na długi czas pozbawiły mnie miłości do kotów. Miałam ciotkę i wujka miłośnicy kotów, którzy od jednego doszli do 8 w kamienicy na IV piętrze w Krakowie. Kiedy jeszcze nie było żwirków tylko zwykły piasek. Od 2 pietra czułam zapach ich mieszkania. Byli wspaniałymi ludźmi tylko .... no właśnie.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Michale witam w niedzielne popołudnie!...Niesamowite...jaka u Ciebie zima?... u mnie śniegu nie ujrzysz wcale ...a temp.+1C...zatem pozdrawiam z cieplejszego zakątka.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie tak ogon zadziera wcale nie kocur, tylko kotka Czarniuta, która wszystkimi rządzi. Kocice trzymają się raczej domu i najbliższej okolicy, wracają na noc na ciepłe parapety 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sporo śniegu leży u Ciebie.
Chyba jeszcze będą mrozy

- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witam... Siedzę cały dzień w Twoim ogrodzie w towarzystwie kotów... Kawał roboty odwaliłeś i to w krótkim czasie, jest uroczo... Chętnie się pouczę o szczepieniu, bo już lata nic nie robiłam w tym kierunku... A koty... No, super są... Sama mam cztery i radości i kłopotów z nimi... Ale bez nich, to już zupełnie nie wiem, jak by było... Koty mam w domu od dziecka... I do czynienia z różnymi ludźmi też... Ignorować ich, to najlepsze, co można...
A ja chętnie będę odwiedzać Twój ogród i odwiedzać Twoje koty, jeśli tylko pozwolisz...
Serdeczności przesyłam i pozdrawiam...
A ja chętnie będę odwiedzać Twój ogród i odwiedzać Twoje koty, jeśli tylko pozwolisz...
Serdeczności przesyłam i pozdrawiam...
- Darmokot

Ewo kocice też podnoszą ogon, nie wiem już czy bardziej śmierdzi po kocie czy po kocicy. Jeszcze przychodzi kot od kuzynki i też próbuje znaczyć teren, ale moje go gonią bo to nie jego podwórko
Krysiu mam nadzieję, że to jednak ostatnie mocniejsze podrygi zimy, ostatnie chłodne noce - 3 noce wstecz było -10,5* i oby już się to nie powtórzyło. Jak na razie nie zapowiadają żeby coś w pogodzie miało się zmienić, 2 tygodnie ma być taka pogoda.
Dorotko witam serdecznie w moich progach
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Cytat rewelacyjny, nie wiem kto go napisał, ale słyszałam bardzo podobną wypowiedź dr House'a, w jednym z odcinków...
Moje koty, to Perełka, najstarsza z kotów i niesamowicie mądra, Tośka, takiej gniewalskiej kotki, to jeszcze w życiu nie miałam, Czarna, to najmłodsza kotka, z uszkodzonym nerwem szyjnym i Felek... Taki nicpoń, że nawet nie mam sił do niego... Ale jak szaleją po domu, to tylko patrzeć, jak jakaś doniczka z kwiatkiem wyląduje z hukiem na podłodze...
No i jak bez nich smutno by było...
Moje koty, to Perełka, najstarsza z kotów i niesamowicie mądra, Tośka, takiej gniewalskiej kotki, to jeszcze w życiu nie miałam, Czarna, to najmłodsza kotka, z uszkodzonym nerwem szyjnym i Felek... Taki nicpoń, że nawet nie mam sił do niego... Ale jak szaleją po domu, to tylko patrzeć, jak jakaś doniczka z kwiatkiem wyląduje z hukiem na podłodze...
No i jak bez nich smutno by było...
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Zastanowiłeś mnie z tymi pieskami ziemnymi... Do tej pory sądziłem, że grasują u mnie tylko nornice i myszy. Ale pieski tworzą chyba większe otwory, jak piszesz o śr. 7cm. Kotka nigdy czegoś takiego nie uplowała, ale dziur u mnie sporo i to różnego kalibru więc kto wie?
Piękny ten main coon! Do tej pory marzyłem o kocie leśnym norweskim ale teraz się waham.
Piękny ten main coon! Do tej pory marzyłem o kocie leśnym norweskim ale teraz się waham.