Opowieść o moim miejscu...cdn

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu...cdn

Post »

Aga zdjęcia z mgłą bardzo urokliwe i nostalgiczne.Ja bardzo lubię mgłę jak patrzę na nią przez okno np.w ciepłej kuchni, nie cierpię jej jak muszę prowadzić samochód. Wydaje mi się że mgła wszystko wycisza, wytłumia.
Jeszcze sporo kwiatów w Twoim ogrodzie , u mnie tylko zimowity i marcinki, do przymrozków kwitły ładnie aksamitki w warzywniaku ale już obmarzły.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Piękne jesienne zdjątka ;:108
Zwłaszcza z tymi pajęczynkami,,śliczne są ;:215
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:4 witam wszystkich cieplutko...http://nati2010.wrzuta.pl/playlista/3x0 ... aimond_lap

w tym roku jesień jest wyjątkowo kolorowa i piękna moja wioska wprost zaprasza do spacerów ochów i achów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sporo pracy poza mną ...a i nowe nasadzenia ... rozkochałam się w "buszu" i trzeba go było uzupełnić wiec dosadziłam nieco róż i hortensje a miedzy nimi jest miejsce na jakieś nowe roślinki wypełniające ;:204 (marzą mi się jeszcze żurawki i złocienie :roll: może kiedyś)
zapraszam na kawę i krótki odpoczynek w jesiennym słoneczku Obrazek
Iwonko bardzo ci dziękuję, dzieciaczki też za nim przepadają, dziękuję, ja uwielbiam taką słoneczną pełną ciepłych kolorów jesień-to moja ulubiona paleta barw
Sylwia Nasz domek też nie jest na drzewie (raczej obok ;:306 ) ale na nóżkach -takie było marzenie małych projektantów jak przywieziesz dziewczynki to zobaczysz jak ładnie i bezpiecznie potrafią się bawić :wink: o przedszkole nie martw się, każda królewna musi być delikatna i zwiewna ;:172 a jak się zaaklimatyzuje to nie będziesz pamiętała o trudnych początkach. ;:304 we mgle rzeczywiście jest pięknie (chowają się wszelkie "ale") widać tylko plamy barw i kształtów ;:196 w tym roku jesień jest wyjątkowo piękna
Gosiu wielkie ukłony i buziaki, bardzo miłe słowa! Właśnie już ktoś mi mówił że też ma całkiem inny-mój jest niewysoki i ładnie zadarnia (ale jak dotąd nie zagłusza innych roślin)ma bardzo zmienne kolory: zakwita latem jasnymi-kremowymi kwiatami i przebarwia się przez róż do czerwieni a zimą ładnie trzyma listki, kwiaty fajnie się zasuszają, bardzo go lubię i z chęcią wymienię się z tobą na inny gatunek przy najbliższym spotkaniu
RDEST
Obrazek

tu widać jego wielkość pod ciągle kwitnącą Pomponellą ładny duecik Obrazek

Obrazek Obrazek

Aguś witaj ...leć tylko nie bądź zbytnio krytyczna ... kiedyś chciałabym aby dojrzał i był taki piękny jak twój ;:100
Misiu ja nie mam jakiegoś specjalnego miejsca do robienia zakupów roślinnych, jak wpadnie grosz to do bocznej kieszonki leci i czeka na swoją "okazję" ukorzenię dla ciebie tą niebieską ogrodówkę jak chcesz, już mi się to kilka razy udało ale porozdawałam (w tym roku spróbuję z innymi patyczkami, już się "moczą" zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ;:131 )dziękuję ci Misiu za tak mi miłe słowa cudności ;:196 współczuję braku sprzętu, ja jak w niedzielę spaceruje z dzieciakami to uwielbiam pstrykać choć z różnym skutkiem -powodzenia z remontem i oby zostało na te hortensje ;:303
Joluśdziękuję kobitko, szkoda że nie mam takich pięknych i wielkich drzew co by sie z tej mgły wyłaniały :wink: marzą mi się długie płaczące gałęzie buku ... kwiatów coraz mnie co nie oznacza że nie ma kolorów, zgadnij co u mnie w ogrodzie budzi zachwyt- od ciebie :heja

Obrazek

Aniu tak szczerze to już dawno nie zaglądałam do ciebie ale czasu jakoś mało a jak zwykle jesienią jakieś zmiany przesadzanie dopieszczanie ogrodu i dokupywanie małego co nieco a i w polu jak to na wsi.... :roll:
-------------------------------------------------------------
a co się dzieje w "mojej opowieści"
ostatnie róże jeszcze dają z siebie wszystko Pomponella

Obrazek Obrazek

prawdopodobnie Sympatie
Obrazek

Chipenndaille
Obrazek

Ritasuma w jesiennej szacie
Obrazek

delikatna Queen of Sweden
Obrazek

Alexander Mckenzi zaczynam doceniać tą różę
Obrazek

niezmordowana Lucia
Obrazek

Jasmina pięknie przebarwiona
Obrazek

nie do pobicia New Dawn
Obrazek Obrazek

i tu jest różano :wit
Obrazek
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj ostatnio jestem tak zakręcona że na nic nie mam czasu...a i wiesz że inne osoby tez potrzebują mnie...
ale zima nadrobię wszystkie zaległości...czy New Dawn masz dawno...i czy ona musi mieć cały dzień słoneczko?
...a wiesz patrząc na Twoje zdjęcia poznaje drogę którą jechałam ... cudna teraz jest... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko jeszcze mnóstwo róż u Ciebie kwitnie, niesamowite. :)
Pomponela ma cudne pomponiki. :D New Dawn wygląda jak latem, może dlatego, że masz gliniastą ziemię, one to lubią. U mnie jakieś resztki pojedynczych kwiatów na różach .
Mamy jeszcze cudną jesień, nie tylko w ogrodach, ale malownicze okolice. ;:138
Droga dojazdowa do Ciebie cudnych barw nabrała, jakże inna jest jak wiosną.
Miłego dnia Ci życzę . ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie dziewczyny że poznałyście drogę prze moją wioskę-pięknie rzeczywiście

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Misiu z tym czasem to chyba u wszystkich-te zegary oszalały, chyba ziemia kręci się tak szybko ;:223 wydaje mi się kobitko że po prostu potrzeba pomagania i bycia potrzebnym jest twoim obowiązkiem ale i błogosławieństwem ;:196 ..a zima jednak potrzeba :wink: ...New Dawn jest u mnie już parę lat, po tej srogiej zimie nieco pochorowała ale nie mam z nią większych problemów(no może łapie trochę grzyba), kwitnie od wiosny do mrozów i to dość obficie prze cały sezon, szybko rośnie i podobno jest dłuuugo wieczna ;:215 miło się siedzi na tarasie w jej zapachu, już zagląda przez okno do salonu :tan miałam niedawno "pieczenie ziemniaka" w przedszkolu :heja ...a jak wasza kruszynka?
Tajeczko :wit drogę podziwiać jadąc na kawkę ;:304 kiedy zajedziesz do mnie ? Pomponella taka piękna jest że aż trudno uwierzyć że jesienne chłody ją dopadły polecam tę różę bardzo piękna i zdrowa Obrazek

-----------------------------------------------------------------------
jesień jesień

Obrazek jesień

jesień Obrazek

jesień jesień Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś mieszkasz w pięknym miejscu..okolicznościami przyrody można się zachwycać na każdym roku...taka pora.
Ogród zachwyca jesiennymi kolorami a róże dają nieustanny spektakl.
;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jeśli tylko będzie można to chętnie przygarnę Twojego rdesta.
Cudowne jesienne kkrajobrazy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jesień wyjątkowo piękna w tym roku, a krajobraz, miejsce w którym mieszkasz cudne, cudne widoki ;:167
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit witam u mnie

-------------------------------------------------------------
aage pisze:Aguś mieszkasz w pięknym miejscu..okolicznościami przyrody można się zachwycać na każdym roku...taka pora.
Ogród zachwyca jesiennymi kolorami a róże dają nieustanny spektakl.
;:138
Aguś masz rację czasami warto przystanąć i pozachwycać się... ;:131 przyznam się że nieco dokupiłam różyczek i mam nadzieję że w przyszłym roku pierwsze skrzypce w mojej opowieści będą grały właśnie te piękne królowe ogrodów

Gosiu bardzo chętnie się podzielę i polecam, rdest to według mnie bardzo ładna bylina i bezopsługowa

Iwonko jesień w tym roku ma zaskakująco wiele barw-a raczej miała bo to już końcówka-teraz będziemy podziwiały pokrój drzew i fakturę kory :wink: lubię wieś a moje okolice są chyba naj... ;:168 ...muszę podpatrzeć u ciebie bo pewnie coś pozmieniałaś i podosadzałaś ;:7
--------------------------------------------------------------------------------------
pochwalę się jak ładnie przyjęła się u mnie sosenka niedawno sadzona :heja

Obrazek

jeszcze kilka dni temu było bardziej kolorowo

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

na tulipanowcu nie ma już ani jednego listeczka-bezwstydnik jeden nagimi gałązkami świeci

Obrazek

Magnolia Elizabet-jedyna która utrzymała się u mnie i zaaklimatyzowała też już golasek ale ma sporo pączków które na wiosnę wystrzelą żółtymi kwiatami ;:183

Obrazek

skalniaczki zawsze ładnie wyglądają-a teraz szczególnie doceniam ich piękno

Obrazek Obrazek

na dobranoc ;:19 kołysząca się Red Baron w pięknych intensywnie czerwonych barwach (szkoda że tak wolniutko przyrasta)

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Agnieszko :wit Dawno mnie u Ciebie nie było :oops:
Piękne kolorki jesieni pokazjuesz ;:108
To prawda,mamy w tym roku jesień wyjątkowo kolorową,złocistą i piękną ;:108
Rózyczki Ci pięknie kwitną jeszcze ;:173
Na Red Barona i ja mam ochotę
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , ja jeszcze dłużej nie pisałem u Ciebie. ;:oj To znaczy bywam , z pisaniem gorzej. :oops: Od mojej ostatniej wizyty dużo przybyło i jeszcze więcej urosło i rozrosło się. ;:138 ;:138 Red Barona i ja już mam. Zdobyczny , z ''machniom''. Zobaczymy czy na mim piasku będzie rósł. Może gliniasta ziemia dobra dla róż , dla niego za ciężka. ;:131
Co do szybkości przemijania czas to jakaś epidemia :?: ;:oj Mnie też dopadła. ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Masz rację, skalniaki o tej porze wyglądają jeszcze pięknie ;:215
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..byłam tu wczoraj a gdzie mój wpis...no to całuski ..jesień jest piękna... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, oczywiście ja służe swoim rdestem, bo nie napisałam o tym wcześniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”