Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu........jejku ale widoczki ;:oj ;:173 ;:224
ale pogoda to jest bombowa...........caaaaałe dni na działce :tan
a wiesz, że moja Cafe się mnie wystraszyła - no dziś odkryłam kolejny pączek czyli ma aż dwa! ;:138
mała jest co prawda ale zakwitnie lada dzień! ;:138
a zobacz mojego Karmelka - no muszę się nim pochwalić........ma takich 5 pączków ale już jeden kwitnie! (jakby co to później usunę zdjęcie) ;:oj
Obrazek
hehe Ty masz smieszne pogawędki z M - tu o mało ze śmiechu nie umarłam :;230
no i te róże........ ;:167 Alinka.....ojej jaaakie cuuudo! ;:oj
no i u mnie powstanie kolejna rabata różana :tan
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, ratuj - Jacek mnie bije za moje żarty o nothing box ;-)

Widzę, że zmieniłaś format zdjęć? W większym rozmiarze jeszcze ładniej pokazujesz urodę swoich podopiecznych... ależ pięknie się rozwija z pączków Boule de Neige!

Off-topic - byliśmy dziś na 'Batmanie'... jak dla mnie super, ale ja uwielbiam Christiana Bale w tej roli ;-)
I jeszcze oglądaliśmy wczoraj intrygujący i zaskakujący 'Man on a ledge'... świetny!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aguniada pisze:

Off-topic - byliśmy dziś na 'Batmanie'... jak dla mnie super, ale ja uwielbiam Christiana Bale w tej roli ;-)
I jeszcze oglądaliśmy wczoraj intrygujący i zaskakujący 'Man on a ledge'... świetny!

No to chyba się wybiorę. Dzisiaj moje dziecko przyszło i powiedziało, że chce iść, bo jest podobno zabójczo dobry.
Internet jest czasem niezbyt dobry dla dzieci :roll:

Kasiu, ja już na kopanie dołków nie mam siły. U siebie pisałam, że mnie połamało. Nie spię po nocach :?
Dobrze, że za chwile ten urlop, bo dzisiaj w pracy musieli mówić do mnie dużymi literami
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, jest dobry... pociecha będzie szczęśliwa, tylko pamietaj, ze film trwa 3 godziny! ;-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Robaczku, ten karmelek ;:167
Czy ja u Marty nie widziałam takiego samego ;:124 :?:
Czy to umysł płata mi o tej porze figle :;230 ;:14
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja tak sobie poprzeglądałam, poprzeglądałam i ...jak to się stało, że dotąd nie zwróciłam jeszcze uwagi na Boule de Neige? Jest niezwykła :roll:
I Aphrodite też do zapisania... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Kasiek :D
Gratuluję nowych pomysłów, ciekawa jestem efektu nowej rabaty :) różankowo jest urocze i bujne. Mój Rooguchi też coś złapał ale nie przeszkadza mu to bujnie się rozwijać :)
:wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiu w taki upał nawet podlewanie nie pomoże, to nie czas na sadzenie. ;:185 Oczywiście rabatę można przygotować ale z wyciągnięciem rośliny z doniczki i wsadzeniem do ziemi bym zaczekała.
Różyczki pięknie kwitną a Boule de Neige wygląda u Ciebie cudnie ;:215 moja jakoś tak mizernie i słabo trzymała kwiatki, teraz przycięta rozbudowuje się i mam nadzieję że trochę się wzmocni. ;:173

aha z tym pudełkiem nicości to chyba jest coś bo oni tak mają jak się ich o coś znienacka spyta o tu rybka. Mam w domu 3 mężczyzn to wiem. ;:108
x-S-l
---

Post »

i jak tam plany i prace nad rabatką? bo pogoda to jest bombowa! ;:oj
35 stopni w cieniu zaś ............49 w słońcu....tyle było w południe - sąsiadka ma termometr na działce i tyle pokazywał :shock: ;:173 nawet ta burza mi nie przeszkadzała po południu..... :heja
no koniecznie pokaż zdjęcia nowej rabatki bo mnie aż ciekawość zżera! ;:oj ;:224
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, Ty jesteś niesamowita w taki upał pracować, no ale z drugiej strony ja też nie mogę na tyłku usiedzieć więc w doskoku coś tam zrobiłam, ale na dłuższą metę się poddaję. Ja również jestem strasznie ciekawa tej nowej rabatki, nie wiem czy zdążę ją jeszcze przed wyjazdem zobaczyć, ale jak nie, to po powrocie na pewno zajrzę. Widzę, że Alinka dała radę jest śliczna, ech a miałam ją już mieć, no nic muszę uzbroić się w cierpliwość. Jak zdążę chcę wypisać u siebie różyczki na które zachorowałam, będę wdzięczna za podpowiedź.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Od rana pada deszcz, wczoraj wieczorem też była burza, więc aura jest dla mnie łaskawa i pomaga przy tworzeniu nowej rabaty, a roślinki mają wytchnienie od upałów. Kilka fotek z bieżących prac - darniowanie już zrobione i kształty rabat ustalone.

Rabata północno-wschodnia i wzdłuż wejścia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rabata południowo-zachodnia
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Agnieszko :wit Witam nowego gościa w moim ogrodzie! Miło mi, że zajrzałaś. Budleje możesz posadzić w każdej chwili, ja kolejną sadziłam jakieś 2 tygodnie temu. Ten krzew szybko rośnie i łatwo się przyjmuje. Potrzebuje tylko dużo słońca! Przy altanie posadziłam róże pnące - Lykkefund, Perennial Blue & Iceberg i powojniki Lasurstern, George Jackmann i Pilu.
Jule, ja staram się sadzić wieczorami, wcześniej rośliny namaczam w wodzie i mocno podlewam. Mają też ażurowo osłonę od tuj i brzozy. Na razie dają radę, ale w sumie to ryzykowna operacja. Może powinnam je zostawić na razie w donicach? Hmm..
April, bardzo mi miło, że ogród jest dla osłody zamiast cukru :D To wyjaśnia dlaczego ja nie słodzę ;-)) Alinkę mam od Ewy, to na razie mały krzaczek i trzymam ją w donicy. Na rabatach do niczego mi się pasuje, muszę przemyśleć dla niej miejsce, ale kwiat ma niesamowity, faktura płatków jakby były z aksamitu!
Marzenko, róże potrzebują czasu i warunków na rozpęd - jaką masz ziemię u siebie? Nawet jeżeli róża nie ma pąków, to nie wyrzucaj ;:202 Wystarczy troszkę podciąć jej pędy - rozkrzewi się i zakwitnie. Przed mieszanym żwyopłotem od strony pólnocno-wschodniej będę sadzić róże okrywowe, prawdopodobnie dwa kolory (kremowe i koralowo-różowe), prawdopodobnie z serii pałacowej Poulsena.
Martuś, dzięki za Karmelka! fajnie, że wreszcie ruszył ;:63 Gdzie planujesz nową rabatkę? Zaraz zajrzę do Ciebie, jestem ciekawa kolejnej różanki! Widzę, że też nie możesz usiedzieć w miejscu, zwłaszcza gdy taka piękna pogoda! dzisij piewrszy deszczowy dzień, roślinkom się przyda :uszy
Aguś, próbuję innych serwerów do ładowania zdjęć, teraz na Yahoo. Fotosik jest do bani, nie będę ciągle dopłacać za streaming, to przegięcie. Dzięki za filmową rekomendację! My też mamy w planach Prometeusza i Batmana Mój M lubi takie filmy, a ja lubię C.Bale'a ;:131
Gosiu, przykro mi, że Cię łapią kontuzje, dobrze, że masz urlop w perspektywie to sobie odpoczniesz ;:168 Ja mogę spokojnie popracować w ogrodzie w weekendy, popołudniami w tygodniu nie mam siły na szaleństwa, raczej odpoczywam na tarasie ;:170
Saro, ten karmelek jest od Martusi ;:131
Ewa, Boule de Neige na razie mnie nie zachwyca, ale też nie mogę na nią narzekać. Posadziłam wiosną, krzaczek ma już grubo ponad metr i choć konkuruje o prym na rabacie z Louis Odier, - wygląda całkiem nieźle. Poniżej posadziłam Kosmosa od Asi ;:196 . Kształt i kolor pąków mają podobny, natomiast kwiat zupełnie inny - Boule de Neige ma mniejsze, zwarte i śnieżnobiałe kwiaty, a Kosmos ogrooooomne, nieco kremowe i przypominajęce kształtem Aphrodite, która rośnie po sąsiedzku. Aphrodite urzeka kolorem i zapachem, sporadycznie łapie plamistość, ale jestem z niej zadowolona, pięknie się rozkrzewia.
Kasiu, fajnie, że wpadłaś! Sama jestem ciekawa co wyjdzie z tych moich pomysłów - gdy róże podrosną, pewnie konieczne będą roszady, być może nawet jesienią, jeśli coś ewidentnie nie będzie współgrało. Rooguchi ma odbarwienia na liściach, może być przypalenie, poza tym nic mu nie dolega i kwitnie nieprzerwanie od maja, więc jest ok ;:333
Majka, staram się unikać prac ogrodowych w mocnym słońcu, rośliny się moczą cały dzień, sadzę wieczorami. O świcie włącza się nawadnianie, dodatkowo podlewam popołudniami i wieczorem. Na razie trzymają się dzielnie, mam nadzieję, że wytrzymają. Dzisiaj pada od rana, dobrze im zrobi spora ilość deszczu. Boule de Neige idzie na razie w górę, kwitnie cały czas od maja, ale...jako jeszcze mnie nie rozkochała w sobie ;:131
Martuś, u mnie też palma była w sobotę, nawet ja wymiękłam i schowałam się pod parasolem na tarasie ;:173
Ilonko , jak coś wymyślę, to długo w miejscu nie usiedzę...jednak sadzenie teraz to zły pomysł. W szkółkach nędza, z pozostałymi rabatami czekam do jesieni. Na jednej rabacie czeka mnie rewolucja i przesadzanie, a dwie pozostałe będę obsadzać różami od zera, poza tym cebulowe...jeszcze chwila do tego, ale już wiem, że jesień będzie piękna :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasia o matko ;:oj Ty cały ogród powiekszyłaś.Już sobie wyobrażam jak będzie cudownie jak przyjdą roślinki,a zmieścisz ich nie mało.Aż Tobie zazdroszczę tego miejsca no i oczywiście możliwości finansowych ,bo to nie mały wydatek zagospodarować tyle wolnego miejsca.Super ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj Kasiu!!
Widzę ,że Cie poniosło z powiększaniem rabat :shock: Było cudownie az dech zapierało a co teraz będzie to juz nie wiem jakimi słowami określić ...znając Twój gust będzie fantastycznie !!!
Kochana co planujesz sadzić oprócz róż oczywiście :wink:
Miłej niedzieli i owocnego buszowania po szkółkach ;:196
marzenia się spełniają! Dana
x-S-l
---

Post »

jejku ile miejsca na nowe roślinki, ba na róże! ;:oj
rany już się doczekać nie mogę sierpnia i zamówień jesiennych w szkółkach różanych........bedzie się działo! ;:oj ;:138
no ja też uciekałam w sobotę, w południe ze słońca.......... :D
zaś nowa rabatka to przedłużenie tej czerwonej i tej koło mini oczka........jak to zgodnie z mamą stwierdziłyśmy.....tam tak nic nie robimy, trawa nam się nie podoba i brzydko wygląda.....hehe no i tak bedzie rabatka - jutro albo we wtorek będę ją tworzyć a potem..........róże! ;:oj
te co przyjdą od Petrovica i kilka sobie domówię - no zakochałam się w kilku.....Charles de Gaulle, Silesia, Star Profusion no i Cinco de Mayo.......rany ;:173
x-ag-a
---

Post »

Jestem pod wrażeniem i już widzę oczyma wyobraźni, jak pięknie wykorzystasz miejsce pod nowe nasadzenia :) Pofalowałaś mocniej niż ja; co na to koszący? ;-))
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”