Kocurki fajne. I aż mnie zastanawia, że tak pozują. Choc moje też by pewnie popozowały gdyby nie psy.
Mój wiejski ogród '12
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród '12
Irminko tak mi wstyd
, że pomyliłam roślinki. Jak gdzieś spotkam kremową naparstnicę, to będę pamiętać o Tobie
.
Kocurki fajne. I aż mnie zastanawia, że tak pozują. Choc moje też by pewnie popozowały gdyby nie psy.
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Masko, pokaż nam swoją kolekcję żab, pewnie nie tylko ja jestem ciekawa, Ania by chętnie popatrzyła i inni...
Ryszardzie, byłeś jednym z pierwszych gości u mnie, miną wakacje i będę rok na forum, a wydaje mi się, że jestem tu od zawsze
Danusiu, mogę Ci podesłać iryski, ale one są takie liliowe
Kochani, pełno chmur, ale deszczu nie ma i ziąb idzie
Tutaj połączyła się szałwia i goździk brodaty. I najpiękniejszy irys syberyjski, którego niebieskości nic nie oddaje

Najwcześniejsze dwa liliowce, pierwszy obłędnie pachnie, tutaj z bylicą. Drugiego dostałam w tamtym roku na Kaszubach od takiej miłej Kasi

-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, to już jest kolejny raz - nadchodzą TAKIE chmury, że to nie do wiary, żeby z nich nie wyleciała jakaś woda... I co? I nic!
Akwarelki malujesz cudne, jak zwykle
Akwarelki malujesz cudne, jak zwykle
- irminka

Gosiu, że niby ja tylko te akwarelki...
Zobacz moje ZIEMNIAKI, jeszcze bez stonki. Ale prawda jest taka, że ziemniaki za wykończenie mają cynie, aksamitki, maczek kalifornijski i karłowe nagietki, czyli same pomarańcze. Przyjemnie mi tam zaglądać

Śmietankowa piwonia, w lutym wykopana i rozkawałkowana przez Irę. Wsadziłam płytko pozostałości i udało się. Podlewam ją, bo szkoda byłoby ją stracić

Śmietankowa piwonia, w lutym wykopana i rozkawałkowana przez Irę. Wsadziłam płytko pozostałości i udało się. Podlewam ją, bo szkoda byłoby ją stracić

- Sosenki4

Irminko,
z pomyłki. Piękne akwarelki pokazujesz ze swojego ogrodu. margaretki czy rumianki to jedne z moich ukochanych kwiatów razem z chabrami. Takie szczenięce lata mi się przypominają. Choć ja bardziej te polne pamiętam w zbożach. Jednak w ogrodzie to już te szlachetniejsze chciałabym mieć. Póki co na spacerze cykam zdjęcia tym dzikim 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marzenko będziesz miała! Sprawdzę czy są nowe roślinki. W ogóle te ogrodowe chabry jak się zetnie po kwitnieniu to kwitną drugi raz
- Sosenki4

A Marysia jest moim dobrym duszkiem i podąrza za mną i spełnia moje marzenia
.
Irminko fajnie u Ciebie w ogrodzie spotkać bratnie dusze
Irminko fajnie u Ciebie w ogrodzie spotkać bratnie dusze
Urzekło mnie wszystko na "K" - kwiaty i koty! 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No super ziemniaczki
to dlatego, że w takim otoczeniu. Moje ostatnie zdjęcia ziemniaczane zamieściłam na ziemniaczanym wątku.
A co tam tak mokro na tych piwoniach? Deszcz miałaś, czy od podlewania? U mnie nadal sucho...
A co tam tak mokro na tych piwoniach? Deszcz miałaś, czy od podlewania? U mnie nadal sucho...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irminko ta woda na śmietankowej to z wodociągu czy z nieba? Hosty w tym roku są śliczne. A na dole to ostróżka czy naparstnica?
Ja sobie wsadziłam parę ziemniaczków dosłownie jeden rządek , który mi ładnie przymarzł w sławetny przymrozek, a dzisiaj stoneczka je chrupała !
Ja sobie wsadziłam parę ziemniaczków dosłownie jeden rządek , który mi ładnie przymarzł w sławetny przymrozek, a dzisiaj stoneczka je chrupała !
- irminka

Nie spadła ani kropelka deszczu. Tyle przesadziłam, że muszę podlewać. Biegam z konewką. Masko, na zdjęciu jest naparstnica. Masz rację, to rok hostowy, tak wielkich nigdy nie miałam
Gosiu, piękne pole ziemniaków, ogródkowe nie wyglądają tak naturalnie
Moniko, kwiaty i koty to super duet
Marzko, tu same bratnie dusze

Gosiu, piękne pole ziemniaków, ogródkowe nie wyglądają tak naturalnie
Moniko, kwiaty i koty to super duet
Marzko, tu same bratnie dusze

- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Irminko, obrazki- co jeden piękniejsze.
Mogę oglądać w nieskończoność
Pod berberysem wieczornik damski?
Mogę oglądać w nieskończoność
Pod berberysem wieczornik damski?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- irminka

-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Irminko, witaj
Angielski ogrodnik Alan Titchmarsh twierdzi, że nie ma nic bardziej sztucznego, niż ogrody, gdzie pomieszane są rośliny z różnych stron świata w najdziwniejszych konfiguracjach, gdzie sprzątnięty jest każdy listek, struty każdy owad, usunięty każdy niechciany chwaścik. Silimy się na wyszukane kompozycje roślinne i kolorystyczne, sadzimy drogie rośliny, których zdolność przetrwania jest co najmniej wątpliwa, utykamy rośliny leśne na polu i polne w lesie itd. A Ty... jesteś najlepszym przykładem na to, że ogród może być autentycznie naturalny, gdzie z rzekomo skromnych i niepozornych roślin można stworzyć niewiarygodnie piękny, puszysty, leciutki impresjonistyczny ogród, zachwycający o każdej porze roku
Niezmiennie podziwiam i pozdrawiam - Jagoda
Angielski ogrodnik Alan Titchmarsh twierdzi, że nie ma nic bardziej sztucznego, niż ogrody, gdzie pomieszane są rośliny z różnych stron świata w najdziwniejszych konfiguracjach, gdzie sprzątnięty jest każdy listek, struty każdy owad, usunięty każdy niechciany chwaścik. Silimy się na wyszukane kompozycje roślinne i kolorystyczne, sadzimy drogie rośliny, których zdolność przetrwania jest co najmniej wątpliwa, utykamy rośliny leśne na polu i polne w lesie itd. A Ty... jesteś najlepszym przykładem na to, że ogród może być autentycznie naturalny, gdzie z rzekomo skromnych i niepozornych roślin można stworzyć niewiarygodnie piękny, puszysty, leciutki impresjonistyczny ogród, zachwycający o każdej porze roku
Niezmiennie podziwiam i pozdrawiam - Jagoda