Pozdrawiam.
Kasia

Wcześniej czytałam, że bieronkowe niezależnie od nazwy to zawsze fioletowe, więc kupiłam Hagley Hybrid i Ville de Lion.rapunzel pisze:Bożenko, Kasiu, czyli widać na biedronkowe przyszedł czas. Mam dziwne wrażenie, że wszystkie mamy tę samą odmianę.
 Ale widzę, że się różnią kształtem liści. Więc może niemiecki producent dobrze oznaczył nazwy?
 Ale widzę, że się różnią kształtem liści. Więc może niemiecki producent dobrze oznaczył nazwy?A niech tamMam dziwne wrażenie, że wszystkie mamy tę samą odmianę
 . Niech okaże się tylko być włoskim to bez względu na kolor będę się cieszyć. Włoskie są bardzo wdzięczne w uprawie.
 . Niech okaże się tylko być włoskim to bez względu na kolor będę się cieszyć. Włoskie są bardzo wdzięczne w uprawie.
 kwitnie tylko raz. Kwiaty średniej wielkości.
 kwitnie tylko raz. Kwiaty średniej wielkości.

dzięki za zdjęcia,wydaje się ,że mój powojnik to właśnie Danuta,o ile
 dzięki za zdjęcia,wydaje się ,że mój powojnik to właśnie Danuta,o ile 

Szczerze mówiąc wszystkie powojniki u mnie w tym roku jakieś dziwne dorodne
 Szczerze mówiąc wszystkie powojniki u mnie w tym roku jakieś dziwne dorodne  tfu...tfu... pewnie chcą udowodnić swoją wyższość nad różami
 tfu...tfu... pewnie chcą udowodnić swoją wyższość nad różami  

Dorka: to zupełnie jak u mnie! Co roku to samo. Już trzeci sezon wypatruję podwójnych , w zeszłym był 1 (!) kwiat i to pojedynczy , w tym coś tam się zapowiada ,ale na razie zagadka, bo stulone w pąkach . Czekam.dodad pisze:Ij na taka Violet Elizabeth to ja sobie jeszcze poczeka. Moja mizerota znów startowała od zera a o pełnych kwiatach to mogę jedynie zapomnieć. A tak mi sie marzył duet z Julką
Basiu: Utopia ma coś w sobie z Ivana , nie uważasz ? Dodad wcześniej pokazywała. Chodzi mi o ten sam sposób "cieniowania" płatków : Utopia w różu podczas gdy Ivan w zimnym fiolecie.basjak pisze:Nie mam Omoshiro, ale Utopia też niczego sobie
 O jednym i drugim.
 O jednym i drugim.
 Kilka moich powojników
 Kilka moich powojników