Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

kurcze, właśnie takiego siałam :evil: dopiero później się dowiedziałam, że są jeszcze niebieskie, więc pytałam dla rozjaśnienia jak który wygląda :roll: :D spróbuję jeszcze poszukać nasionka :roll: ;:65 Pozdrówka ;:3
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
x-d-a

Post »

Agnieszko, piękne masz widoki z okna :lol:
Te lilie w wielkiej grupie ślicznie wyglądają :!:
A te duże, wspaniałe liście to języczka pomarańczowa? Moje podziurkowały ślimaki i nieciekawie wyglądają :(
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Miło się u ciebie spaceruje, tak kolorowo i pachnąco, że nie chce się wychodzić..... Zdjęcia bardzo ładne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

U Ciebie jak zwykle bajkowe kolory,a widok z okna ;:63Musiałaś chyba dużo posadzic lilii,czy tak się rozrosły?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieś ale kolorowo u Ciebie. :D
Mam nadzieję, że jesteś wreszcie po remoncie i możesz sobie roslinki podziwiać a masz co. :shock:
Lilie na całego u Ciebie już kwitną....cudowna pora roku :heja ...szkoda tylko tej Nostalgii. ;:168
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Widoki prześliczne, lilie w grupie ładnie wyglądają a w tle tawułki :?: Języczka olbrzymia ciekawe czy zakwitnie :?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu lilijki jak zaczną się otwierać, to już z dnia na dzień rozkwitają kolejne odmiany. Zakwitło mi już kilka innych odmian, mam nadzieję, że jutro córa mi sfoci, bo ja jeszcze nie śmigam z aparatem po ogrodzie :roll: W tej chwili mam jedną św Antoniego w wazonie, tak cudownie pachnie, że cały pokój jest przesycony zapachem :D Na noc muszę ją wyrzucić do kuchni :lol:

Wiesiu dziękuję ;:196 faktycznie w tej chwili jest bardzo kolorowa, róże i lilie, cudowny duet nie dają się nudzić. Czarują i kolorem i formą i zapachem :D

Reniu dziękuję :D Ja wszystkie dzwonki które mam zostawiam w gruncie i wszystkie pięknie zimują

Kasieńko jakoś tak po długiej zimie wegetacja ruszyła na łeb na szyję, jeszcze zr 2tygodnie temu obrywałam ostatnie kwiaty u rododenderonów, a już zaczynały kwitnąć róże :D

Maju ja nie wysiewałam, dostałam sadzoneczkę, która okazała się być właśnie taką roślinką :D

-- N 27 cze 2010 21:53 --

Daluś masz rację , te liściory to języczka. W tym roku dzięki dużej ilości wody są przeogromne, nigdy wcześniej nie były aż tak wielkie. Mam nadzieję, że i pięknie zakwitną. Ja na szczęście nie mam zbyt wielkich problemów ze ślimakami, więc liście są nieuszkodzone :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lawendo witam w moim ogródku i dziękuję za miłe słowa :wit

Zuziu
ta kępa lilii ma około 5 lat , sadziłam ze 3 -4 cebule, a przez ten czas rozrosła się w naprawdę wielką kępę, 3 cebule w zeszłym roku przesadziłam w inne miejsce i tworzą zaczątek nowej kępy :D

Eluś już na szczęście po remoncie, cieszę się wreszcie wykończonym tarasem, z którego mam widok na mnóstwo kolorków, w które bogaty jest w tym czasie ogródek. W sierpniu już tak kolorowo u mnie nie jest, niestety :roll: A co do Nostalgii, to poległa nie tylko ona, rónież 2 Chopiny, Hokus pokus, Delikate, i wszystkie pienne. Zima była paskudna dla moich róż :evil:

Marysiu zgadza się w tle widać pióropusze tawułek, nie wszystkie jeszcze zakwitły, ale te, które już zdążyły ,pięknie uzupełniają gamę kolorystyczną królujących róż i lilii :D
U języczki widać już zgrubienia na dole niektórych pędów, tak więc myślę, że można będzie spodziewać się kwiatuszków :D

Igorku, oglądając piękne forumkowe ogrody łapiemy wciąż jakiegoś bakcyla. Ja również to znam :wink: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to fotki tegorocznego kwitnienia mojego Arthur Bell. Widać różnicę w kolorze w czasie kwitnienia, pąk z nutką pomarańczowego kolorku, kwiat w pełni kwitnienia intensywnie żółty, a przekwitając bieleje i jest jaśniuteńki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

To chyba nie ta bo ma czerwone środki albo mi się zdaje a jak ty uważasz :?: :?: I moje są jaśniejsze żółte :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu pokrój kwiatu wydaje się podobny, ale faktycznie kwiaty Twojej różyczki wydają się dużo jaśniejsze i jak przyjrzałam się na pąku nie ma śladu pomarańczowej barwy, tylko jest tak samo żółciutki jak kwiat, od początku kwitnienia do przekwitania. Tak więc chyba nie udało się trafić :(
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Dziękuję ale próbowaliśmy, twarda sztuka ;:196
Dobranoc ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobranoc Marysiu, pięknych snów ;:196
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Agnes! Widzę u ciebie też spore kępy liliiTa azjatka czerwona jest piekna.Czy ona faktycznie tak sie błyszczy?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś faktycznie niektóre lilie u mnie już w sporych kępach, ale wiele też jest sadzonych w zeszłym roku- pojedynczych, niektóre już wytworzyły nową cebulę i są aż..... dwie :wink: :lol:
Ta czerwona, w rzeczywistości w słońcu tak wspaniale błyszczy. Bardzo ją lubię , bo jest piękna, jest taka ciemno-czerwono-rdzawa :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”