Ogródek AGNESS cz. 5
- idea
- 500p

- Od: 15 kwie 2010, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
kurcze, właśnie takiego siałam
dopiero później się dowiedziałam, że są jeszcze niebieskie, więc pytałam dla rozjaśnienia jak który wygląda
spróbuję jeszcze poszukać nasionka
Pozdrówka 
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!
http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
-
x-d-a
Agnieszko, piękne masz widoki z okna
Te lilie w wielkiej grupie ślicznie wyglądają
A te duże, wspaniałe liście to języczka pomarańczowa? Moje podziurkowały ślimaki i nieciekawie wyglądają
Te lilie w wielkiej grupie ślicznie wyglądają
A te duże, wspaniałe liście to języczka pomarańczowa? Moje podziurkowały ślimaki i nieciekawie wyglądają
-
lawenda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Miło się u ciebie spaceruje, tak kolorowo i pachnąco, że nie chce się wychodzić..... Zdjęcia bardzo ładne
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
U Ciebie jak zwykle bajkowe kolory,a widok z okna ;:63Musiałaś chyba dużo posadzic lilii,czy tak się rozrosły?
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Agnieś ale kolorowo u Ciebie.
Mam nadzieję, że jesteś wreszcie po remoncie i możesz sobie roslinki podziwiać a masz co.
Lilie na całego u Ciebie już kwitną....cudowna pora roku
...szkoda tylko tej Nostalgii. 
Mam nadzieję, że jesteś wreszcie po remoncie i możesz sobie roslinki podziwiać a masz co.
Lilie na całego u Ciebie już kwitną....cudowna pora roku
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Widoki prześliczne, lilie w grupie ładnie wyglądają a w tle tawułki
Języczka olbrzymia ciekawe czy zakwitnie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu lilijki jak zaczną się otwierać, to już z dnia na dzień rozkwitają kolejne odmiany. Zakwitło mi już kilka innych odmian, mam nadzieję, że jutro córa mi sfoci, bo ja jeszcze nie śmigam z aparatem po ogrodzie
W tej chwili mam jedną św Antoniego w wazonie, tak cudownie pachnie, że cały pokój jest przesycony zapachem
Na noc muszę ją wyrzucić do kuchni
Wiesiu dziękuję
faktycznie w tej chwili jest bardzo kolorowa, róże i lilie, cudowny duet nie dają się nudzić. Czarują i kolorem i formą i zapachem
Reniu dziękuję
Ja wszystkie dzwonki które mam zostawiam w gruncie i wszystkie pięknie zimują
Kasieńko jakoś tak po długiej zimie wegetacja ruszyła na łeb na szyję, jeszcze zr 2tygodnie temu obrywałam ostatnie kwiaty u rododenderonów, a już zaczynały kwitnąć róże
Maju ja nie wysiewałam, dostałam sadzoneczkę, która okazała się być właśnie taką roślinką
-- N 27 cze 2010 21:53 --
Daluś masz rację , te liściory to języczka. W tym roku dzięki dużej ilości wody są przeogromne, nigdy wcześniej nie były aż tak wielkie. Mam nadzieję, że i pięknie zakwitną. Ja na szczęście nie mam zbyt wielkich problemów ze ślimakami, więc liście są nieuszkodzone
Wiesiu dziękuję
Reniu dziękuję
Kasieńko jakoś tak po długiej zimie wegetacja ruszyła na łeb na szyję, jeszcze zr 2tygodnie temu obrywałam ostatnie kwiaty u rododenderonów, a już zaczynały kwitnąć róże
Maju ja nie wysiewałam, dostałam sadzoneczkę, która okazała się być właśnie taką roślinką
-- N 27 cze 2010 21:53 --
Daluś masz rację , te liściory to języczka. W tym roku dzięki dużej ilości wody są przeogromne, nigdy wcześniej nie były aż tak wielkie. Mam nadzieję, że i pięknie zakwitną. Ja na szczęście nie mam zbyt wielkich problemów ze ślimakami, więc liście są nieuszkodzone
- AGNESS

Lawendo witam w moim ogródku i dziękuję za miłe słowa
Zuziu ta kępa lilii ma około 5 lat , sadziłam ze 3 -4 cebule, a przez ten czas rozrosła się w naprawdę wielką kępę, 3 cebule w zeszłym roku przesadziłam w inne miejsce i tworzą zaczątek nowej kępy
Eluś już na szczęście po remoncie, cieszę się wreszcie wykończonym tarasem, z którego mam widok na mnóstwo kolorków, w które bogaty jest w tym czasie ogródek. W sierpniu już tak kolorowo u mnie nie jest, niestety
A co do Nostalgii, to poległa nie tylko ona, rónież 2 Chopiny, Hokus pokus, Delikate, i wszystkie pienne. Zima była paskudna dla moich róż
Marysiu zgadza się w tle widać pióropusze tawułek, nie wszystkie jeszcze zakwitły, ale te, które już zdążyły ,pięknie uzupełniają gamę kolorystyczną królujących róż i lilii
U języczki widać już zgrubienia na dole niektórych pędów, tak więc myślę, że można będzie spodziewać się kwiatuszków
Igorku, oglądając piękne forumkowe ogrody łapiemy wciąż jakiegoś bakcyla. Ja również to znam

Zuziu ta kępa lilii ma około 5 lat , sadziłam ze 3 -4 cebule, a przez ten czas rozrosła się w naprawdę wielką kępę, 3 cebule w zeszłym roku przesadziłam w inne miejsce i tworzą zaczątek nowej kępy
Eluś już na szczęście po remoncie, cieszę się wreszcie wykończonym tarasem, z którego mam widok na mnóstwo kolorków, w które bogaty jest w tym czasie ogródek. W sierpniu już tak kolorowo u mnie nie jest, niestety
Marysiu zgadza się w tle widać pióropusze tawułek, nie wszystkie jeszcze zakwitły, ale te, które już zdążyły ,pięknie uzupełniają gamę kolorystyczną królujących róż i lilii
U języczki widać już zgrubienia na dole niektórych pędów, tak więc myślę, że można będzie spodziewać się kwiatuszków
Igorku, oglądając piękne forumkowe ogrody łapiemy wciąż jakiegoś bakcyla. Ja również to znam
- AGNESS

- maria5
- 1000p

To chyba nie ta bo ma czerwone środki albo mi się zdaje a jak ty uważasz
I moje są jaśniejsze żółte 
- AGNESS

Marysiu pokrój kwiatu wydaje się podobny, ale faktycznie kwiaty Twojej różyczki wydają się dużo jaśniejsze i jak przyjrzałam się na pąku nie ma śladu pomarańczowej barwy, tylko jest tak samo żółciutki jak kwiat, od początku kwitnienia do przekwitania. Tak więc chyba nie udało się trafić 
- maria5
- 1000p

Dziękuję ale próbowaliśmy, twarda sztuka
Dobranoc

Dobranoc
- AGNESS

Dobranoc Marysiu, pięknych snów 
Agnes! Widzę u ciebie też spore kępy liliiTa azjatka czerwona jest piekna.Czy ona faktycznie tak sie błyszczy?
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- AGNESS

Ewuś faktycznie niektóre lilie u mnie już w sporych kępach, ale wiele też jest sadzonych w zeszłym roku- pojedynczych, niektóre już wytworzyły nową cebulę i są aż..... dwie
Ta czerwona, w rzeczywistości w słońcu tak wspaniale błyszczy. Bardzo ją lubię , bo jest piękna, jest taka ciemno-czerwono-rdzawa
Ta czerwona, w rzeczywistości w słońcu tak wspaniale błyszczy. Bardzo ją lubię , bo jest piękna, jest taka ciemno-czerwono-rdzawa