Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

piofigiel pisze:Romku dziękuję bardzo, z wizytówką poczekam jeszcze, wklejanie zdjęć zajmuje mi wieki, mam wolny internet 0,5 mega, myślę że to chyba z tego powodu. Może dopiero po sezonie, postaram się robić zdjęcia specjalnie z myślą o wizytówce :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Tomku szkoda bo ogród rzeczywiście piękny , jestem pod wrażeniem od początku założenia Twojego wątku .Zdjęcia też dobre.
ale czasem są jakieś inne czynniki .
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Wiesz co , Tomek,to jest niesprawiedliwe... to ja godzinami studiuję tony książek , kombinuję , a TY " instynktownie" coś sadzisz i taki efekt...!!! Szkoda , że mi Bozia nie dała takiego talentu !
Ale załamałam się ...16 lat...! Znowu się wkurzyłam na siebie ,że tyle lat poprzednich zmarnowałam , zamiast zająć się ogrodem...
A kolejne zdjęcia Twojego ogrodu też ładne...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam bardzo serdecznie Miłych Gości :D

Dorotko ceny według mnie dużo spadły od momentu kiedy my zaczynaliśmy nasadzenia, wiele cen roślin szło w setki złotych, teraz jest to rzadkie, dla przykładu sosenki szczepione na pniu kosztowały 250 zł teraz można kupić za 40zł, 1,5m tuje czy cyprysy obecnie można w marketach kupić za 10zł to nie spotykane dawniej, ogólnie teraz jest korzystniej. Co do szkółek to pierwsze rośliny kupowaliśmy u pana Hajdrowskiego na Woli Justowskiej obecnie posiada szkółkę w Mnikowie za Kryspinowem zawsze warto tam pojechać, najwięcej roślin kupiłem i jeżdżę tam kilka razy do roku w Krzywaczce przy drodze na Kalwarię, Wadowice
Obok żadnej szkółki nie przejeżdżam obojętnie zawsze wstępuję. Jeśli chodzi o Podgórze to często kupowałem coś na Klinach, a obecnie mam u siebie we Wróblowicach prowadzi ją pan Stasiu Urbanik przemiły człowiek, marto odwiedzić. Na ulicy Cechowej jest hurtownia roślin ale tam trzeba kupować dużo roślin naraz. Używamy do nasadzeń też wielu własnych roślin :D

Agato miło Cię gościć, tak to karagana syberyjska szczepiona na pniu, kupiłem ją przypadkowo i tak już została, wybrałem się do szkółki po co innego a ponieważ nie było żeby nie wracać z pustymi rękami kupiłem karaganę, kwitnie tak niepozornie na żółto :D

Geniu dziękuję bardzo za pochwały, jesteś bardzo miła. Myślę że forum będzie jeszcze istnieć także zdążę zrobić wizytówkę, chciałbym to zrobić interesująco, żeby nie być gorszym od Was macie piękne wizytówki. Poza tym naprawdę nie dysponuję czasem, wszystkie wpisy wykonuję wieczorami albo późną nocą, a wizytówki to zdjęcia które nie ładują się szybko.
Ale chciałbym i zrobię to :D

Izo parafrazując piosenkę Jerzego Sztuhra można by zaśpiewać - sadzić każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej, ja się wcale nie chwalę ja po prostu niestety mam talent...ale to oczywiście żart. Masz Izo wielki talent podparty bogatą wiedzą i kobiecym wyszukanym smakiem, widać to w każdym calu Twojego pięknego ogrodu :D

Jak długo jeszcze będziemy czekać na takie widoki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jak długo jeszcze będziemy czekać na takie widoki:
Oj,zdaje się że długo...Tomku ;:108
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Agdula
200p
200p
Od: 16 kwie 2007, o 09:25

Post »

Witam serdecznie,
wpadłam nacieszyć oko, pięknem Twojego ogrodu ;:138 ;:138 ;:138
Mój ma dwa lata i ciągle jest dopraocwywany..a że robię wszystko sama..a i czasu nie za dużo, to na razie go nie prezentuję. Myślę, jednak, że latem, wreszcie będę mogła Ciebie zaprosić do siebie.
Ale póki co, to cieszę swoje oko u Ciebie. Bardzo ładny ogród . Gratulacje ;:108
Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witaj Grażynko myślałem że powiesz och jeszcze parę dni i już będzie ciepło, a Ty mnie straszysz że jeszcze pomarzniemy troszkę. Co zrobić musimy przetrwać, narciarze muszą się też nacieszyć swoim hobby :D

Agdulo witam Cię serdecznie, dziękuję za miłe słowa. Jeśli możesz to załóż swój wątek jak najszybciej, bardziej interesujące jest powstawanie ogrodu, niż tylko pokazywanie jego dorosłej formy. Sporo osób na tym forum właśnie tak prezentuje wątek, pokazując krok po kroku powstawanie ogrodu :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Agdula
200p
200p

Post »

Założe, założe Tomku, ale latem, bo teraz jestem trochę zajęta i nie miałabym czasu na codzienne wklejanie zdjęć u żywe uczestnictwo na forum. Latem będę już wolniejsza i dołączę do tych waszych pięknych ogrodów.
pozdr :D

Piękna róża :)
Agdula
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Tomku, twoja karagana syberyjska to odmiana Walker, o delikatnych, cieniutkich listkach. Moja Pendula ma grubsze listki, chociaż w stosunku do innych drzew są i tak cieniutkie.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku cudne rododendrony ,przede wszystkim dobrej jakości zdjęcia .

A różyczka jak żywa ,szkoda że nie w moim wazonie .
Już nie mogę doczekać do jutra co jeszcze nam pokarzesz .
Genia
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Tomku ! dziękuję za miłe słowa ! A na te piekne widoki, które pokazałeś chyba długo poczekamy...U mnie znowu sypie !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

To ja miałam na Cechową rzut beretem, Wróblowice też niedaleko. Od wiosny zacznę intensywnie rozglądać się karłowymi iglaczkami, mam na celu znależć szkółkę tu u siebie, wiem ,że taka jest w pobliżu. Sąsiad kupował sadzonki thui w zeszłym roku po 2 złote, dopiero niedawno powiedział mi o tym.
Każde zdjęcie Twojego zakątka jest cudowne, mnie chyba nigdy nie uda się stworzyć takiej oazy roślinnej.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Przemiłych Gości :D

Agdulo będziemy czekać cierpliwie aż otworzysz nam podwoje swojego ogrodu. To wspaniałe forum, wszyscy są tu witani bardzo serdecznie, ja nie spotkałem się do tej pory nigdzie z taką ilością sympatycznych i życzliwych osób, czasami wydaje mi się że to jakiś bajkowy świat :D

Romku dziękuję za informację, masz nie tylko piękny ogród ale i ogromną wiedzę i znajomość roślin :D

Geniu droga, Ty jesteś przyjaciółką nas wszystkich forumowiczów, dla każdego znajdziesz dobre słowo :D
W zeszłym roku kupiłem sobie aparat cyfrowy i przez cały sezon robiłem bez przerwy zdjęcia, jedne lepiej mi wyszły, większość gorzej. Rododendrony świetnie pozują do zdjęć, chyba wiedzą że są piękne i lubią być uwieczniane :D

Izo mój ogród podobnie jak PKP, uwięziony jest w lodzie którego przykrył wczoraj śnieg, trochę mnie to martwi ale cóż zrobić. Ogólnie śniegu nie jest jeszcze tak bardzo dużo, chyba tym razem oszczędza południe. :D

Dorotko roślin mamy obecnie ogromny wybór, odmian karłowych szczególnie duży, cieszą się popularnością bo są piękne i nie zajmują wiele miejsca, to ważne dla osób które nie dysponują dużym areałem a chcieliby mieć sporo roślin.
Obyśmy mieli jeszcze więcej miejsc w których będziemy mogli nabywać rośliny, bo konkurencja cenowa będzie z korzyścią dla klienta :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodałem na prędce kilka zdjęć, tak bez przygotowania a niech się coś zieleni :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku ja przez Ciebie w depresję wpadnę .
I Ty mówisz że to zdjęcia przypadkowe , cudne .
Awatar użytkownika
Agdula
200p
200p

Post »

ALeż tu wcale nie jest buro.
Skłania ku nostalgicznej zadumie. Piękna fotka :D
Obrazek
Agdula
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Tomku, u sympatycznego ogrodnika na Myślenickiej też jestem często, przynajmniej kilka razy w roku. Kilka roślinek do mojego skalnego ogródka przed wejściem kupowałem właśnie u niego pod koniec listopada. Roślinki zadbane, zdrowe i ostatnio pojawiły się opisy większości roślin. Ma też trochę roślin szczepionych.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”