Witam bardzo serdecznie Miłych Gości
Dorotko ceny według mnie dużo spadły od momentu kiedy my zaczynaliśmy nasadzenia, wiele cen roślin szło w setki złotych, teraz jest to rzadkie, dla przykładu sosenki szczepione na pniu kosztowały 250 zł teraz można kupić za 40zł, 1,5m tuje czy cyprysy obecnie można w marketach kupić za 10zł to nie spotykane dawniej, ogólnie teraz jest korzystniej. Co do szkółek to pierwsze rośliny kupowaliśmy u pana Hajdrowskiego na Woli Justowskiej obecnie posiada szkółkę w Mnikowie za Kryspinowem zawsze warto tam pojechać, najwięcej roślin kupiłem i jeżdżę tam kilka razy do roku w Krzywaczce przy drodze na Kalwarię, Wadowice
Obok żadnej szkółki nie przejeżdżam obojętnie zawsze wstępuję. Jeśli chodzi o Podgórze to często kupowałem coś na Klinach, a obecnie mam u siebie we Wróblowicach prowadzi ją pan Stasiu Urbanik przemiły człowiek, marto odwiedzić. Na ulicy Cechowej jest hurtownia roślin ale tam trzeba kupować dużo roślin naraz. Używamy do nasadzeń też wielu własnych roślin
Agato miło Cię gościć, tak to karagana syberyjska szczepiona na pniu, kupiłem ją przypadkowo i tak już została, wybrałem się do szkółki po co innego a ponieważ nie było żeby nie wracać z pustymi rękami kupiłem karaganę, kwitnie tak niepozornie na żółto
Geniu dziękuję bardzo za pochwały, jesteś bardzo miła. Myślę że forum będzie jeszcze istnieć także zdążę zrobić wizytówkę, chciałbym to zrobić interesująco, żeby nie być gorszym od Was macie piękne wizytówki. Poza tym naprawdę nie dysponuję czasem, wszystkie wpisy wykonuję wieczorami albo późną nocą, a wizytówki to zdjęcia które nie ładują się szybko.
Ale chciałbym i zrobię to
Izo parafrazując piosenkę Jerzego Sztuhra można by zaśpiewać - sadzić każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej, ja się wcale nie chwalę ja po prostu niestety mam talent...ale to oczywiście żart. Masz Izo wielki talent podparty bogatą wiedzą i kobiecym wyszukanym smakiem, widać to w każdym calu Twojego pięknego ogrodu
Pozdrawiam Tomek
Jak długo jeszcze będziemy czekać na takie widoki: