Ogród (z) PESTKI@
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród (z) PESTKI@
Aldonko grzybki jak malowane, az zazdroszczę takiego widoku. Jak na nie popatrzyłam to aż mnie podpieka tak bym wybrała się do lasu. Ale w moich okolicach na razie słabiutko z grzybkami, zdarzają się pojedyncze sztuki 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
O matuchno
grzyby w ogródku
a u nas to nawet w lesie nie ma
jak ja Ci zazdroszcze takiej ilosci...co dzień....lub nawet 2x
ja też chcęęęęę....uwielbiam suszone....do wszystkiego....a białym barszczem z grzybami to mogłabym się żywić 5 razy na tydz.

jak ja Ci zazdroszcze takiej ilosci...co dzień....lub nawet 2x

ja też chcęęęęę....uwielbiam suszone....do wszystkiego....a białym barszczem z grzybami to mogłabym się żywić 5 razy na tydz.

- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aldonko... ja się grzecznie pytam, czemu Ty nic nie meldujesz ze swojego ogrodu
Nie wierzę , że nic sie u Ciebie nie dzieje

Nie wierzę , że nic sie u Ciebie nie dzieje

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- grazynarosa22
Aldonka zdaje sie wyjechała i pojawi sie chyba w grudniu.....ale niech może sama lepiej napisze.....
- Andzia1
Aldonka już wróciła, bo się meldowała w innych wątkach, tylko u siebie jeszcze nie
Trzeba ją troszkę pogonić 

regulamin Andziu
regulamin Andziu
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Będziemy tropić jej ślady , aż się odezwie w wąteczku!

Aldonko , stawiaj się na wezwanie i chwal , co pięknego przywiozłaś !

Aldonko , stawiaj się na wezwanie i chwal , co pięknego przywiozłaś !

Jej..dziewczynki kochane
.No wróciłam wcześniej niż zaplanowane to było ,bo nieurodzaj owoców dopadł też Francję.Trzy tygodnie pracy mniej niż w tamtym roku
i równo 30 dni pracy od 8 do 18 w sadzie.Troszkę opisałam Francję w wątku FRANCJA ZNANA I NIEZNANAhttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=24&t=21288&start=238 Na fotki trzeba troszke poczekać
Tak jak sie szykowałam na zakupy cebulowe tak tez zrobiłam
Przywiozłam mnóstwo cebul tulipanów,bo jakoś tak zakochałam sie w nich do szaleństwa.W tamtym roku przywiozłam i pięknie mi kwitły co pokazałam w wątku więc w tym roku poszalałam straszliwie
Cebule pakowane były po 12,15 i 25 sztuk(wielkie cebule);od papuzich,paskowanych,cieniowanych,po ciemno fioletowe do czarnych....udało mi się nawet kupić Quin of night i....tulipany,które u nas są nowością ;w kształcie włoskich lodów pełne w środku.U nas jedna cebulka kosztuje 6zł ,a tam pakowane były po 12 w woreczkach.Nie pamiętam nazw.Śpieszyłam się z szybkim sadzeniem,aby cebulki zdążyły schować się do ziemi.Poczekamy do wiosny co tez z tych zakupów wyjdzie.Oprócz tulipanów przytargałam worek hiacyntów pakowanych po 25 szt,czosnki olbrzymie i żonkile.Dobrze ,ze wracałam autokarem firmowym ,bo przez te cebulki miałam nadbagaż;jedną wielką torbę marketową zajmowały same cebulki
i na liniowych autokarach musiała bym dopłacać.Cena za worek wahała się od 1,20 do 2 euro no więc jak tu zostawić takie rarytasy kiedy u nas najtańsza cebulka kosztuje 1zł?Nie dało się po prostu
No ,a na moim ogrodzie ,,,cóż same plastikowe noże i łyżki powbijane w ziemię z nazwami cebul.Wygląda to komicznie zwłaszcza teraz kiedy jest szaro i buro i nie ma nic.Obsypałam róże,ogaciłam nowo posadzoną magnolię i zabezpieczyłam korzenie większej magnolii.Powojniki także osłonięte,winogrono przycięte,liście wygrabione,korytka,donice i jednoroczne siedzą w ciepłej piwnicy.Teraz roślinki czekają na zimę,ja w domku odnowiłam sobie pokój..kupiłam komody kredens i sofy,no i buszuję po forum i spisuje ciekawe przepisy na ciasta świąteczne.W końcu dorobiłam się wielkiego stołu i 12 krzeseł więc w tym roku będą święta u nas.Chłopcy wystroją dom i ogród lampkami ,a zajmę się wypiekami z przepisów naszych forumowych koleżanek.Zawsze to coś nowego niż moje przepisy i można gości czymś zaskoczyć
I tak to u mnie na tą chwilkę wygląda...aha kupiłam malinowe wrzosy,a raczej chyba wrzośce w OBI za 3 zł.Wielkie,piękne krzaczyska...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
No wiesz,Ty już myślisz o świętach,kurde,jakaś Ty zorganizowana.Ja dopiero w sobote jade do syna,żeby porzadek w ogrodzie zrobić
,ogacić
( co to znaczy?),okopcować...O swiętach ani słychu,ani dychu...

- grazynarosa22
Witaj Pesteczko
ale zakupy poczyniłaś...i tanio
lecę poczytać o Francji

lecę poczytać o Francji

Grażynkikochane...,,ogacić -okryć,w moim wypadku agrowłukniną.Co do świąt to hmm jak wypłata jedna to myśli się dużo wcześniej.Poza tym jak tu nie myśleć jak w sklepach już świąteczne ozdoby i na półkach uśmiecha się do nas majonez i rodzynki,a puszka gotowego maku wrzeszczy do mnie ,,kup mnie będziesz miała mniej roboty,,,?????? Na ogrodzie nic już nie robię.Jak spadnie snieg będe odżśnieżac i czekać na wiosnę 

- Andzia1
Aldonko... padam przed Twoja organizacja pracy
Spróbowałam pozaznaczać na plastykowych nożach itp gdzie co mam posadzone, ale... okazało sie, że wyciąganie tych plastików to doskonała zabawa... psinusia zebrał wszystko co było
Już nie mogę się doczekać widoku Twoich tulipanów na wiosnę

Spróbowałam pozaznaczać na plastykowych nożach itp gdzie co mam posadzone, ale... okazało sie, że wyciąganie tych plastików to doskonała zabawa... psinusia zebrał wszystko co było

Już nie mogę się doczekać widoku Twoich tulipanów na wiosnę

regulamin Andziu
regulamin Andziu
Andziu no psina chciała dobrze.Przyniósł pańci noże tam gdzie ich miejsce.Swoją drogą ciekawe co sobie taki pies pomyślał o pańci wbijającej noże w ziemie zamiast w mięcho 

Aldonko kochana, 3 godziny byłam w Twoim ogrodzie i poznawałam Ciebie. Wyhodować coś z pestki.. i.. zrobić coś samemu, te dwa stwierdzenia zbliżyły mnie do Ciebie tzw. bratnia dusza jesteś, moja. No i wielkie serce dla dzieci i dla zwierzątek. Pięknie żyjesz i niech tak zostanie! 

Witaj w moim ogródeczkuKingo
Dziękuję za tak cieplutkie słowa i za wizytę w tej chwili zasypanym śniegiem ogrodzie.
Bardzo lubię sama eksperymentować z roślinkami.Ogromną frajdą jest zrobić coś z niczego.

Bardzo lubię sama eksperymentować z roślinkami.Ogromną frajdą jest zrobić coś z niczego.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
fajnie w tym Twoim ogródku Pesteczko
masz duzo ciekawych pomysłów te bloczki super,widze ,ze masz talencik i maz takie fajne kwietniki zrobił....skarb

masz duzo ciekawych pomysłów te bloczki super,widze ,ze masz talencik i maz takie fajne kwietniki zrobił....skarb