Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Aldonko grzybki jak malowane, az zazdroszczę takiego widoku. Jak na nie popatrzyłam to aż mnie podpieka tak bym wybrała się do lasu. Ale w moich okolicach na razie słabiutko z grzybkami, zdarzają się pojedyncze sztuki :roll:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

O matuchno :shock: grzyby w ogródku ;:223 a u nas to nawet w lesie nie ma ;:223
jak ja Ci zazdroszcze takiej ilosci...co dzień....lub nawet 2x :shock: ;:223
ja też chcęęęęę....uwielbiam suszone....do wszystkiego....a białym barszczem z grzybami to mogłabym się żywić 5 razy na tydz. :uszy :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aldonko... ja się grzecznie pytam, czemu Ty nic nie meldujesz ze swojego ogrodu :?:
Nie wierzę , że nic sie u Ciebie nie dzieje ;:65
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aldonka zdaje sie wyjechała i pojawi sie chyba w grudniu.....ale niech może sama lepiej napisze.....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aldonka już wróciła, bo się meldowała w innych wątkach, tylko u siebie jeszcze nie ;:224 Trzeba ją troszkę pogonić :;230
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Będziemy tropić jej ślady , aż się odezwie w wąteczku! ;:224

:lol:

Aldonko , stawiaj się na wezwanie i chwal , co pięknego przywiozłaś ! ;:108

:wit
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Jej..dziewczynki kochane ;:196 .No wróciłam wcześniej niż zaplanowane to było ,bo nieurodzaj owoców dopadł też Francję.Trzy tygodnie pracy mniej niż w tamtym roku :? i równo 30 dni pracy od 8 do 18 w sadzie.Troszkę opisałam Francję w wątku FRANCJA ZNANA I NIEZNANAhttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=24&t=21288&start=238 Na fotki trzeba troszke poczekać :wink: Tak jak sie szykowałam na zakupy cebulowe tak tez zrobiłam :D Przywiozłam mnóstwo cebul tulipanów,bo jakoś tak zakochałam sie w nich do szaleństwa.W tamtym roku przywiozłam i pięknie mi kwitły co pokazałam w wątku więc w tym roku poszalałam straszliwie :tan Cebule pakowane były po 12,15 i 25 sztuk(wielkie cebule);od papuzich,paskowanych,cieniowanych,po ciemno fioletowe do czarnych....udało mi się nawet kupić Quin of night i....tulipany,które u nas są nowością ;w kształcie włoskich lodów pełne w środku.U nas jedna cebulka kosztuje 6zł ,a tam pakowane były po 12 w woreczkach.Nie pamiętam nazw.Śpieszyłam się z szybkim sadzeniem,aby cebulki zdążyły schować się do ziemi.Poczekamy do wiosny co tez z tych zakupów wyjdzie.Oprócz tulipanów przytargałam worek hiacyntów pakowanych po 25 szt,czosnki olbrzymie i żonkile.Dobrze ,ze wracałam autokarem firmowym ,bo przez te cebulki miałam nadbagaż;jedną wielką torbę marketową zajmowały same cebulki :wink: i na liniowych autokarach musiała bym dopłacać.Cena za worek wahała się od 1,20 do 2 euro no więc jak tu zostawić takie rarytasy kiedy u nas najtańsza cebulka kosztuje 1zł?Nie dało się po prostu :;230 No ,a na moim ogrodzie ,,,cóż same plastikowe noże i łyżki powbijane w ziemię z nazwami cebul.Wygląda to komicznie zwłaszcza teraz kiedy jest szaro i buro i nie ma nic.Obsypałam róże,ogaciłam nowo posadzoną magnolię i zabezpieczyłam korzenie większej magnolii.Powojniki także osłonięte,winogrono przycięte,liście wygrabione,korytka,donice i jednoroczne siedzą w ciepłej piwnicy.Teraz roślinki czekają na zimę,ja w domku odnowiłam sobie pokój..kupiłam komody kredens i sofy,no i buszuję po forum i spisuje ciekawe przepisy na ciasta świąteczne.W końcu dorobiłam się wielkiego stołu i 12 krzeseł więc w tym roku będą święta u nas.Chłopcy wystroją dom i ogród lampkami ,a zajmę się wypiekami z przepisów naszych forumowych koleżanek.Zawsze to coś nowego niż moje przepisy i można gości czymś zaskoczyć :wink: I tak to u mnie na tą chwilkę wygląda...aha kupiłam malinowe wrzosy,a raczej chyba wrzośce w OBI za 3 zł.Wielkie,piękne krzaczyska...
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

No wiesz,Ty już myślisz o świętach,kurde,jakaś Ty zorganizowana.Ja dopiero w sobote jade do syna,żeby porzadek w ogrodzie zrobić :oops: ,ogacić :;230 ( co to znaczy?),okopcować...O swiętach ani słychu,ani dychu...
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pesteczko ;:196 :wit ale zakupy poczyniłaś...i tanio :shock: ;:138
lecę poczytać o Francji :wit
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynkikochane...,,ogacić -okryć,w moim wypadku agrowłukniną.Co do świąt to hmm jak wypłata jedna to myśli się dużo wcześniej.Poza tym jak tu nie myśleć jak w sklepach już świąteczne ozdoby i na półkach uśmiecha się do nas majonez i rodzynki,a puszka gotowego maku wrzeszczy do mnie ,,kup mnie będziesz miała mniej roboty,,,?????? Na ogrodzie nic już nie robię.Jak spadnie snieg będe odżśnieżac i czekać na wiosnę :wink:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aldonko... padam przed Twoja organizacja pracy ;:180 ;:180
Spróbowałam pozaznaczać na plastykowych nożach itp gdzie co mam posadzone, ale... okazało sie, że wyciąganie tych plastików to doskonała zabawa... psinusia zebrał wszystko co było :;230
Już nie mogę się doczekać widoku Twoich tulipanów na wiosnę ;:138
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu no psina chciała dobrze.Przyniósł pańci noże tam gdzie ich miejsce.Swoją drogą ciekawe co sobie taki pies pomyślał o pańci wbijającej noże w ziemie zamiast w mięcho :;230
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Aldonko kochana, 3 godziny byłam w Twoim ogrodzie i poznawałam Ciebie. Wyhodować coś z pestki.. i.. zrobić coś samemu, te dwa stwierdzenia zbliżyły mnie do Ciebie tzw. bratnia dusza jesteś, moja. No i wielkie serce dla dzieci i dla zwierzątek. Pięknie żyjesz i niech tak zostanie! ;:196
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj w moim ogródeczkuKingo :oops: :oops: :oops: Dziękuję za tak cieplutkie słowa i za wizytę w tej chwili zasypanym śniegiem ogrodzie.
Bardzo lubię sama eksperymentować z roślinkami.Ogromną frajdą jest zrobić coś z niczego. :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

fajnie w tym Twoim ogródku Pesteczko ;:3
masz duzo ciekawych pomysłów te bloczki super,widze ,ze masz talencik i maz takie fajne kwietniki zrobił....skarb ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”