....nie mogę się doczekać na ich kwiaty
Leśny ogród Moni68 cz.3
-
x-d-a
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam serdecznie
Kolejny piękny dzień, bezchmurne niebo i ciepło
Szkoda tylko, że nocą nie pada, bo sucho jest bardzo. Dokończę dzisiaj sadzenie i podleję porządnie cały ogród.
Jolu, z Kwietnika z reguły przysyłają maila informującego o nadejściu przesyłki. Na pewno niecierpliwie czekasz
Igo, tradycyjnie nie dostałam wszystkich. Zamawiałam już u nich wielokrotnie i jeszcze się nie zdarzyło, żeby było całe zamówienie. Najważniejsze, że sadzonki zdrowe
Joluś, zazdroszczę deszczu
U mnie popadało w nocy z piątku na sobotę, ale śladu już po tym deszczu nie ma i wypadałoby zacząć podlewanie.
Dalo, zaraz będę podziwiać Twoje tulipany
Na większość swoich muszę jeszcze czekać.
Ula, wiesz, co myślę o Allegro
Mam nadzieję, że w najbliższym czasie dostaniesz rośliny 
Zakupy z kwietnika- licząc od lewej w górnym rzędzie trzecia to żurawka Ring of Fire i obok Euphorbia dulcis Chameleon. W środkowym rzędzie pierwsza z lewej to pluskwica Brunette. W ostatnim rzędzie pierwsza z prawej Euphorbia robiae. Pozostałe rośliny to bodziszki.

Rododendron kanadyjski i clematis Multi Blue

Sasanka, która wygląda dużo lepiej niż w ubiegłym roku

Kolejny piękny dzień, bezchmurne niebo i ciepło
Jolu, z Kwietnika z reguły przysyłają maila informującego o nadejściu przesyłki. Na pewno niecierpliwie czekasz
Igo, tradycyjnie nie dostałam wszystkich. Zamawiałam już u nich wielokrotnie i jeszcze się nie zdarzyło, żeby było całe zamówienie. Najważniejsze, że sadzonki zdrowe
Joluś, zazdroszczę deszczu
Dalo, zaraz będę podziwiać Twoje tulipany
Ula, wiesz, co myślę o Allegro
Zakupy z kwietnika- licząc od lewej w górnym rzędzie trzecia to żurawka Ring of Fire i obok Euphorbia dulcis Chameleon. W środkowym rzędzie pierwsza z lewej to pluskwica Brunette. W ostatnim rzędzie pierwsza z prawej Euphorbia robiae. Pozostałe rośliny to bodziszki.

Rododendron kanadyjski i clematis Multi Blue

Sasanka, która wygląda dużo lepiej niż w ubiegłym roku

-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przez Ciebie i Olę zachorowałam na bodziszki
Pare już rośnie w ogrodzie...A mam chętkę na jeszcze .Te liście takie ładne.Monia czy mogłabyś patyczkiem żółtego wiciokrzewa się podzielić
Widziałam u Ciebie na płocie wisiał .
Oglądam sobie sasanki w ogrodach i zła na siebie jestem ,bo ja ich nie mam w ogrodzie.
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Monisiu.
U mnie dzisiaj leje deszcz. Wreszcie, bo susza była straszna na działce. Wreszcie roślinki sie do syta napiją.
Monisiu jedna moja żurawka juz ma pączki, a te co kupiłam i sadziłam do ziemi wcale nie wychodzą. Co zrobiłam źle?/ Może przez tą suszę, chociaż podlewałam
Monia pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę.
Super zakupy zrobiłaś. Ja juz nic nie kupuję. Pozdrawiam
U mnie dzisiaj leje deszcz. Wreszcie, bo susza była straszna na działce. Wreszcie roślinki sie do syta napiją.
Monisiu jedna moja żurawka juz ma pączki, a te co kupiłam i sadziłam do ziemi wcale nie wychodzą. Co zrobiłam źle?/ Może przez tą suszę, chociaż podlewałam
Monia pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę.
Super zakupy zrobiłaś. Ja juz nic nie kupuję. Pozdrawiam
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Giguś, czy te żurawki były w kapersach? Nigdy nie kupuję takich roślin, bo słabo rosną- raz się na takie skusiłam i więcej tego nie zrobię. U Ciebie co prawda jest cieplej i powinny już się pokazać- wszystkie moje żurawki mają już nowe liście.
Będę jeszcze kupować krzewy i jakieś dwa wiciokrzewy- niestety, dwa japońskie nie przetrzymały tej zimy. Prawdopodobnie odbiją od korzenia, ale wolę odmiany ładniej kwitnące.
Będę jeszcze kupować krzewy i jakieś dwa wiciokrzewy- niestety, dwa japońskie nie przetrzymały tej zimy. Prawdopodobnie odbiją od korzenia, ale wolę odmiany ładniej kwitnące.