Aniu, niestety, na razie nie będę mieć Lavender Pinocchio. Będzie w ofercie dopiero wiosną

Czytałam, że nie jesteś nim zachwycona. Dlaczego?
Agnieszko, u mnie to wszystko dziwnie kwitnie, teraz np. zaczęły dopiero kwitnąć liliowce

A te drobne kwiatuszki należą do rutewki.
Aniu, dziękuję
Ewo, już mam taki busz, że aby posadzić cokolwiek trzeba się mocno nagimnastykować
Alabedz, moim ogrodem raczej się nie inspiruj, bo u mnie robi się dżungla

Na początku kupowałam wszystko co mi wpadło w ręce, potem chciałam tylko kilka krzewów, a potem zakochałam sie w różach i teraz trudno mi to wszystko jakoś sensownie poukładać. Z drzew mam eukaliptusa, wierzbę szczepioną Kilmarnock, kilka drzewek owocowych, wiśnię ozdobną, malutki szczepiony miłorząb a rok temu posadziłam szczepioną katalpę o żółtych liściach, na razie ma ok. 1m. Poza tym "przerabiam" krzewy na drzewka. Mam już żarnowca na pniu, krzewuszkę, budleję i żylistka, ligustry rosnące w donicach.
No i mam róże na pniu

I myślę, że do tak małego ogródka nadają się tylko formy drzewek szczepionych na pniu.
Mój żylistek
Ago, witaj, cieszę się, że dołączyłaś do forum. Chyba mieszkamy stosunkowo niedaleko od siebie
Davussum, dzięki, czasem jakieś zdjęcie się uda
Basiu, ta roślinka to rutewka
Thalicrum delavayi, (o ile nie pokręciłam nazwy), bardzo wdzięczna i bezproblemowa.
Ostatnio mamy ładną pogodę, więc próbuję porządkować ogródek i sadzić to co mam w donicach na stałe miejsca. Dosyć to trudne w tym moim buszu, zwłaszcza że tych doniczek ciągle przybywa
Świeży nabytek - Bill McKenzie
Dopiero teraz kwitną klematisy
Liliowce też
Róże - niedawno kupiona na wyprzedaży Buff Beaty
Bonica kwitnie nieprzerwanie
Gazanie też
i inne