Danusiny miszmasz
u mnie niestety jak na razie tylko krokusy i przebiśniegi królują...piękna kolorowa wiosna u Ciebie..
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przychylam się do opinii pozostałych odwiedzających - masz cudowną kolekcję fantastycznych roślin
A Twój ogród przypomina Ogród Botaniczny - szczególnie dobrze to widać na tych zdjęciach z perspektywy ( te znaczniki przy roślinach mówią same za siebie)
Zaglądam regularnie i podziwiam, pewne rośliny zapisuję do kajetu. A nawet dzięki Tobie zaczynam rozpoznawać łacińskie nazwy - trening czyni mistrzem 

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Elu , miło mi ,że do mnie zaglądasz
Iza to tylko tak wygląda ,że jest dużo , bo zaznaczam każdą lilię . Chciałabym mieć ogród botaniczny , ale na takim skrawku jak mój , to nie ma gdzie się dobrze rozpędzić .
Zanna tego pierwiosnka mam z sadzonki . Wysiałam 3 paczki nasion ( chciałam go miec w kilku miejscach , bo bardzo mi się podoba ) z zerowym wynikiem .
Jacku na naszych działkach króluje sam fioletowoniebieski .
Dzisiaj zakwitły następne kwiaty , bo przez cały dzień świeciło słońce - nareszcie .
Viola odorata

Pulsatilla " Budapest" ?

Tulipan turkestanica
Primula vulgaris

Primula rosea 'Gigas "
Primula 'Gold lace " -czarna

Iza to tylko tak wygląda ,że jest dużo , bo zaznaczam każdą lilię . Chciałabym mieć ogród botaniczny , ale na takim skrawku jak mój , to nie ma gdzie się dobrze rozpędzić .

Zanna tego pierwiosnka mam z sadzonki . Wysiałam 3 paczki nasion ( chciałam go miec w kilku miejscach , bo bardzo mi się podoba ) z zerowym wynikiem .

Jacku na naszych działkach króluje sam fioletowoniebieski .

Dzisiaj zakwitły następne kwiaty , bo przez cały dzień świeciło słońce - nareszcie .
Viola odorata

Pulsatilla " Budapest" ?

Tulipan turkestanica

Primula vulgaris

Primula rosea 'Gigas "

Primula 'Gold lace " -czarna

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu niesamowite te Twoje perełki, masz wspaniałe okazy niespotykanych roślin, wiem, że już podobnie pisałam, ale jeszcze napiszę to na pewno wiele razy , oglądając kolejne pokazywane cudeńka, a jeszcze tak wspaniale wyeksponowane na ślicznych skalniaczkach. Kochana, tylko podziwiać i zazdrościć
Chylę czoła 

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Serdecznie wszystkim dziękuję za miłe słowa
.
Rośliny mam bardzo różne , bo wszystkie mi się podobają i w tym tkwi problem . Jeśli tylko coś zobaczę - chcę mieć
Bożenko dużo roślin mam z firmu ekom z Krakowa i z prywatnych ogłoszeń z Działkowca . Z wystaw w Otmuchowie .Po prostu - gdzie się da .
Ponieważ dzisiaj był piękny dzień , rozkwitły następne piękności
w tym roku wyjątkowo piękne Calianthemum anemonoides
Viola coreana
Corydalis cheilanthifolia
Chiodonoxa

Isopyrum thalictroides
Anemone nemorosa " Virescens "
Primula vulgaris

Primula juliae
Hepatica nobilis
Narcyz ?

Rośliny mam bardzo różne , bo wszystkie mi się podobają i w tym tkwi problem . Jeśli tylko coś zobaczę - chcę mieć

Bożenko dużo roślin mam z firmu ekom z Krakowa i z prywatnych ogłoszeń z Działkowca . Z wystaw w Otmuchowie .Po prostu - gdzie się da .

Viola coreana

Corydalis cheilanthifolia

Chiodonoxa

Isopyrum thalictroides

Anemone nemorosa " Virescens "

Primula vulgaris

Primula juliae

Hepatica nobilis

Narcyz ?

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
[quote="ktoś"]Serdecznie wszystkim dziękuję za miłe słowa
.
To Twoje Calianthemum jest urocze , aż mi się nie chce wierzyć ,że moje nie wyszło.
Pozdrawiam , Elżbieta

To Twoje Calianthemum jest urocze , aż mi się nie chce wierzyć ,że moje nie wyszło.
Pozdrawiam , Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta