Ja kiedyś miałam kaktusy ale u ani jednego nie doczekałam się kwiatów
Zieloni przybysze - Carol1
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Piękności... już nie mogę się doczekać jesieni, aby i moje kwitły w przyszłym roku 
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Dziękujemy za pochwały razem z gymnocalycium quehlianum. 
W końcu ruszyła mi szeflera:

No a moja zabójczyni - rosiczka - bardzo ładnie rośnie, boje się tylko, że się przeje... jest taka jak ja.. za młodości nie lubiła jeść, nawet jak jej przynosiłem smakołyki, a teraz tylko jednego listka ma bez owadów, a to dlatego, że sięchyba wczoraj pokazał...

W końcu się robi ciepło, w nocy ma być 16 stopni, więc nie jest źle, powoli wynosze rośliny do ogrodu.. wiem, późno, ale jak u mnie przyjdzie chłodniejsza noc to od ziemi ciągnie, to nie to co balkon, a nasz balkon jest całkiem odsłonięty i też by mogły zmarznąć. Wyniosłem już marante, afelandre, fikusa, cytryne, echinopsisa multiplex, eszewerie, fikusa i męczennice, zastanawiam się co jeszcze powynosić, ale najpierw musze posprzątać i poukładać rośliny na moim roślinnym stole ogrodowym, żeby miały ładnie i się zmieściły
Musze jeszcze umyć akwaria dla bananów i dla sukulentów, w których chcę, żeby spędzały lato
No i najdziwniejsze... chce zrobić liste moich roślin, żeby wiedzieć ile ich mam, albo raczej ile gatunków roślin mam.
Powinienem niedługo dostać kilka kaktusów, to pokażę. 
Jestem ciekaw jak tam wasze roślinki? Wynosicie je? Na powietrzy lepiej rosną
Tylko, że przed deszczami, wiatrami czy burzami, będę miał strasznie dużo latania, żeby je pochować pod stołem, czy pod drzewami, będzie śmiesznie 
W końcu ruszyła mi szeflera:

No a moja zabójczyni - rosiczka - bardzo ładnie rośnie, boje się tylko, że się przeje... jest taka jak ja.. za młodości nie lubiła jeść, nawet jak jej przynosiłem smakołyki, a teraz tylko jednego listka ma bez owadów, a to dlatego, że sięchyba wczoraj pokazał...

W końcu się robi ciepło, w nocy ma być 16 stopni, więc nie jest źle, powoli wynosze rośliny do ogrodu.. wiem, późno, ale jak u mnie przyjdzie chłodniejsza noc to od ziemi ciągnie, to nie to co balkon, a nasz balkon jest całkiem odsłonięty i też by mogły zmarznąć. Wyniosłem już marante, afelandre, fikusa, cytryne, echinopsisa multiplex, eszewerie, fikusa i męczennice, zastanawiam się co jeszcze powynosić, ale najpierw musze posprzątać i poukładać rośliny na moim roślinnym stole ogrodowym, żeby miały ładnie i się zmieściły
Jestem ciekaw jak tam wasze roślinki? Wynosicie je? Na powietrzy lepiej rosną
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Bardzo chciała bym móc i wynosić i na stałe trzymać co nieco na dworze... Żałuję niepomiernie, że ogród, jakim dysponuję nie jest mój... i jakby tego było mało (bo to do obejścia jest), zawiera kury. Kury nie są przyjaciółmi roślin
Wietrzysz wszystko, czym dysponujesz (oczywiście w granicach rozsądnych wielkości)? Czytam, że masz stoliczki, kiedyś będę musiała wypróbować (we własnym ogrodzie ;) )jakieś półki, które mogła bym zastawić doniczkami... Zainspirowałeś mnie i mam już nawet wstępne wizje
Jestem ciekawa, jak to wygląda u Ciebie 
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Moje... wszystko
- krzysiek86

- Kontakt:
No mam dwa stare stoły, jeden w pełnym słońcu, a drugi w cieniu pod orzechem.Zgredo pisze:Czytam, że masz stoliczki, kiedyś będę musiała wypróbować (we własnym ogrodzie ;) )jakieś półki, które mogła bym zastawić doniczkami... Zainspirowałeś mnie i mam już nawet wstępne wizjeJestem ciekawa, jak to wygląda u Ciebie
Kur na szczęście nie mam od lat

No i drugie jeszcze puste, ale mają do mnie w tym tygodniu dojść nowe kaktusiki, więc się troche zapełni.

- krzysiek86

- Kontakt:
Cześć, cieszę się, że wam siępodoba, ale chyba Tomek (blabla) miał racje, że temperatura będzie za wysoka. Wczoraj podniosła siędo 30 więc uznałem, że jest ok, a dzisiaj już podchodziła pod 40 mimo tego, że na ręce nie były tego czuć... więc wsadziłem je do innego miejsca, zeby nie miały za gorąco. Znalazłem za to dwie duże tace i ustawie kaktusy na nich najprawdopodobniej, mam tylko nadzieję, że nie będą się stale wywalać przy wietrze i że będę je mógl bezpiecznie przenosić w razie deszczu, bo głównie o to mi z akwarium chodziło.
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: