Moje skarby
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Proszę bardzo Dorciu! Chcesz i masz! Mam nadzieję, że jakoś to będzie widać

A tu inny bardzo, bardzo ciemny bordowy wypuszczający dwa pędziki jednocześnie

Oprócz tych pędy kwiatowe ma jeszcze Biała Venus i ten od siostrzenicy, podobno kremowy, który ma liście z jasną lamówką i jeden niespodzianek. O Dendrobiach z pąkami i Encyclii już pisałam i fotki zamieszczałam.
A tu jeszcze żółty, który też wypuszcza pędzik kwiatowy i cosik na pierwszym oczku

A tu inny bardzo, bardzo ciemny bordowy wypuszczający dwa pędziki jednocześnie

Oprócz tych pędy kwiatowe ma jeszcze Biała Venus i ten od siostrzenicy, podobno kremowy, który ma liście z jasną lamówką i jeden niespodzianek. O Dendrobiach z pąkami i Encyclii już pisałam i fotki zamieszczałam.
A tu jeszcze żółty, który też wypuszcza pędzik kwiatowy i cosik na pierwszym oczku

- Wanda

Tak właśnie miał i to samego końca. Na drugim pędzie kwiaty nie rozwinęły się w pełni. Jakieś szaleństwo ogarnęło moje Phalaenopsisy. Właśnie przed chwilą zauważyłam, że żółty, prezentowany na dwóch ostatnich fotkach puszcza boczny pęd kwitowy i z drugiego przyciętego pędu, a na tym pierwszym pędzie nie tylko coś z pierwszego, ale i z drugiego oczka. Maleńkie i nie da sie jeszcze pokazać na fotce, ale ewidentnie coś jest. Dendrobium niespodzianka też puszcza drugi pęd kwiatowy, a na innych psb są takie zgrubienia na górze, jak te, z których wyrosły pędy kwiatowe. Ach, żeby tak pochuchać, aby szybciej wychodziły i kwitły! 
Rekonwalescent od sąsiadki zdrowieje, bo wypuszcza nowy listek.
Ale mam i smutki.
2 rekonwalescentów jakoś słabo korzonki wypuszcza, a następne dwa się zaparły i nie wypuszczają nic, nawet nowych korzonków.
Rekonwalescent od sąsiadki zdrowieje, bo wypuszcza nowy listek.
Ale mam i smutki.
- Agnieszka_73
- 200p

- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Wanda

Żółtego postanowiłam obfotografować ku pamięci. Jak zwykle te moje fotki są nie najlepszej jakości, ale mam nadzieję, że będzie widać co nieco.
Fotka 1 - ten zielony punkcik na środku, to coś wyrastające z drugiego oczka, które sądziłam, że zaschło.
Fotka 2 - cosik wypuszczone z pierwszego oczka

Fotka 3 - ten sam storczyk wypuszczający chyba pędy boczne z 3 i 4 oczka, ale z drugiego pędu kwiatowego

Fotka 4 - pędzik kwiatowy, tym razem wychodzący w normalnym miejscu.

Czyż nie jest on niesamowity?
Fotka 1 - ten zielony punkcik na środku, to coś wyrastające z drugiego oczka, które sądziłam, że zaschło.

Fotka 2 - cosik wypuszczone z pierwszego oczka

Fotka 3 - ten sam storczyk wypuszczający chyba pędy boczne z 3 i 4 oczka, ale z drugiego pędu kwiatowego

Fotka 4 - pędzik kwiatowy, tym razem wychodzący w normalnym miejscu.

Czyż nie jest on niesamowity?
- Agnieszka_73
- 200p

- Od: 16 paź 2008, o 21:17

Zauważyłam, że Twój różowy jest takim dziwaczkiem jak mój ostatnio kupiony. Na jednym pędzie ma typowe kwiaty, a na drugim peloric. Ciekawe jakie będą kwiaty na nwoych pędach