Mała kolekcja Renaty
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatko ale masz wspaniały widok, korzonki są to Vandzie zebrały się w sobie i będą rosły aż miło będzie patrzeć. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
Renatko, "bliźniaczka" Twojego Tikusia siedzi tu koło mnie i mi towarzyszy
A korzonki Twoich Vand ruszyły b. ładnie. I super, że obie. Zobaczysz, jak sie wzmocnią przez wakacje, a potem, to juz z górki
Renatko, czy mogę Cię namówić, żebyś pokazała swoje 2 strzępiaste tulipanki i ciemnobordowego -
(taki mały Off- topic może zostanie nam wybaczony ?
)
A korzonki Twoich Vand ruszyły b. ładnie. I super, że obie. Zobaczysz, jak sie wzmocnią przez wakacje, a potem, to juz z górki
Renatko, czy mogę Cię namówić, żebyś pokazała swoje 2 strzępiaste tulipanki i ciemnobordowego -
(taki mały Off- topic może zostanie nam wybaczony ?
-
MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Gratuluje korzonków u vand, już był na nie najwyższy czas, widać potrzebowały więcej czasu aby sie zaaklimatyzować.Teraz pójdą jak burza.[/b]
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Mirko, obyś była prorokiem, bo mi się wydaje że miną wieki zanim one mi urosną, jedna z nich jest mojej córci a ona szczęśliwa że zaczęła jej rosnąć, bardzo często sobie ją oglądała i dotykała, więc zauważyłam że korzonki czarnieją, Vandzie musiałam wynieść jej z pokoju bo jeszcze trochę i by ją zamęczyła. ma 8 lat, a już jest straszną maniaczką kwiatkową i storczykową oby się jej nie odmieniło za parę lat będą z niej ludzie.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
-
MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Renatko dlatego korzonki czarniały że je dotykała, czytałam gdzieś że one tego bardzo nie lubią i powinno sią jak najmniej je dotykać, ja moje dzieci też zaraziłam miłościa do roślin, synek /10/ to nawet ze mna sadzi w ogrodzie cebulki inne roślinki /bo krzaczki to M/. A mnie tej miłości nauczył mój tato, którego już nie ma, ale kiedy kwitną jego ulubione powojniki, mówię Tato to dla Ciebie. 
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
bogumila
- 1000p

- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko wspaniale , że Vandy puszczają korzonki , teraz to już będą rosły jak na drożdźach
.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ja też od dzieciństwa interesowałam się kwiatami. jeszcze będąc mała, lubiłam zajmować się kwiatkami w ogródku, potem domowymi, a jak miałam 11 lat kupiłam pierwszego storczyka, dziś mam już tylko storczyki. ale do kwiatków zawsze bardzo mnie ciągło. i do innych oryginalnych zainteresowań też. zawsze fascynowały mnie też skamieliny i minerały, pierwszą z moich skamielin mam już z 10 lat. będąc gdzieś zawsze przeglądam napotkane kamienie, by sprawdzić, czy nie ma na nich skamielin.
co do korzonków, nie lubią być dotykane i zasychają im końce.
co do korzonków, nie lubią być dotykane i zasychają im końce.