Iwonka1 - Iwonko,"armia" moich pomidorów w większości trafi w "dobre ręce", które już na nie czekają.
Jestem bardzo ciekawa dwarfów, wysadzę kilka do pojemników przy domu i spróbuję w gruncie na działce.
Dziękuję za "rudą kitę" i "uzdolnioną rodzinkę".Kiedyś, bardzo dawno temu uważano,że jestem uzdolniona plastycznie.Robiłam połowie klasy szkice z natury na lepszą ocenę
leszczyna - Krysiu, na naszym Forum jest bardzo ciekawy wątek nt. dwarfów.
A teraz nt. "buteleczki" - Proplant, kilka kropel dawałam prawie do każdego podlewania, od momentu
wysiania nasion.Później, jeszcze przed pikowaniem dodałam łyżeczkę płynnego nawozu do kwiatów
zbliżonego składem do Florowitu.Korzystałam z 0,5 l spryskiwacza.
Oczywiście,nalezy zawsze przeczytać instrukcję i obliczyć stężenie proporcjonalne do rozwoju rośliny.
Krysiu, będę wysadzać ok.30-35 szt.pomidorów/razem dwarfy i wysokie/.
Nadwyżki trafią do córek na balkon i do znajomych.
Gratuluję okazałej Aukuby
Dziękuję, za pamięć i super foty
JAKUCH - Jadziu,witaj w klubie rozpoczynających zabawę z "dwarfami".Zobaczymy, co nam z nich wyjdzie. Planuję wykorzystać ok. 30 szt sadzonek pomidorów - pozostałe na rozdanie.
Pelagia72-Agnieszko, u mnie teraz zakwitają pachnące narcyzy.Uwielbiam ten zapach-kojarzy mi się z zapachem konwalii.
A teraz odpowiem nt.środka Proplant ,częściowo napisałam w poście do leszczyny-Krysi.
Środek ten stosuję zapobiegawczo/podlewanie spryskiwaczem 0,5 l/ przeciwko chorobom grzybowym-zgorzel korzeni siewek.Oczywiście, zgodnie z zaleceniami w ulotce.
Agnieszko, cała przyjemność po mojej stronie, pozdrawiam

Wyjaśniam - irysy dzisiejszy zakup w 2 donicach- jeszcze nie wysadzone.

Część już rozsadzona.

Tak wyglądały dzisiaj kosmosy.
Jutro zabieram się do wizyty w Waszych wątkach